Ruta de navegació

Actualitat

null La Dra. Acebes guardonada als Premis Indispensables

Actualitat
11/06/2024
La Dra. Acebes guardonada als Premis Indispensables

La Dra. Xènia Acebes, directora assistencial de Sant Pau, ha rebut el Premi Indispensables SEDISA-SEFH en la categoria “Gestió Sanitària a Nivell de Gerències i Direccions Mèdiques” per la seva gestió i lideratge del projecte Codi Medicament, d’experiència pilot a la pràctica sistèmica.

Els Premis Indispensables són uns guardons que destaquen a aquells professionals sanitaris “indispensables” per la seva demostrada passió, innovació, integritat, capacitat de col·laboració i cerca de l’excel·lència en la seva feina. Un reconeixement que concedeixen  la Sociedad Española de Directivos de la Salud (SEDISA) i la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria (SEFH) i que enguany han volgut distingir a la Dra. Acebes pel seu lideratge en programa Codi Medicament de prevenció secundària de problemes de salut relacionats amb els medicaments.

 

Sobre el projecte Codi Medicament, de l’experiència pilot a la pràctica clínica sistèmica

El Codi Medicament és un programa de prevenció secundària de Problemes de Salut relacionats amb l'ús o no ús dels Medicaments (PSMs) que causen consulta evitable als serveis d'urgències hospitalaris. Es tracta d'una pràctica assistencial integrada dins del programa d'atenció farmacèutica del Servei d'Urgències de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (HSP) que produeix un augment del benefici de les pautes terapèutiques i la seguretat de la farmacoteràpia en els pacients inclosos, la qual cosa es tradueix en una disminució dels reingressos a 30 dies per qualsevol causa.

L'objectiu del projecte és sistematitzar aquest programa d'èxit de l’Hospital de Sant Pau a través de la construcció d'un sistema d'informació integrat en les eines del sistema de salut i escalar-lo a tot el territori CatSalut. Per a això, s'ha format un equip multidisciplinari amb professionals adscrits a quatre hospitals col·laboradors, de diferents característiques, amb l'objectiu de desenvolupar i validar aquest nou model assistencial i dissenyar una eina informàtica que ho faciliti.

El projecte es realitzarà entre el 2023-2026 i consta de tres fases:

  • Desenvolupament: disseny i licitació de l'eina de Sistemes d'Informació (SI) d'ajuda al programa CM.
  • Extensió: validació de l'eina en quatre hospitals pilot de diferents característiques i disseny i implantació d'un programa formatiu dirigit als professionals.
  • Escalabilitat: implantació del programa en 18 centres que han mostrat el seu interès.

Durant l'any 2023 es van incloure  731 pacients  en el programa Codi Medicament a l’Hospital de Sant Pau. Van reconsultar urgències a 30 dies per qualsevol causa un 13% dels pacients i per un nou PSM un 7.8 i van reingressar de manera primerenca per qualsevol causa un 2,7%.

Més informació sobre els Premis Indispensables

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat