Ruta de navegació

Actualitat

null La Dra Ribosa guanya el premi especial dadults del 1r Concurs de casos clinics sobre dieta cetogenica

Actualitat
06/04/2022
La Dra. Ribosa guanya el premi especial d’adults del 1r Concurs de casos clínics sobre dieta cetogènica

La Dra. Roser Ribosa i Nogué, neuròloga que treballa amb els Serveis de Neurologia i Pediatria de Sant Pau, ha guanyat el premi especial d'adults del Primer concurs de casos cínics sobre dieta cetogènica en col·laboració amb el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital.

El cas clínic presentat és el d'una dona de 42 anys, amb encefalopatia epilèptica farmacorresistent i sense resposta a estimulador vagal, que després de 6 mesos de dieta cetogènica, ha aconseguit un millor control de les crisis i una major estabilitat cognitiva. Això ha permès disminuir les dosis dels fàrmacs antiepilèptics habituals i reduir-ne part dels efectes adversos.

La dieta cetogènica és una teràpia eficaç per a l'epilèpsia refractària en la població pediàtrica que en els últims anys s'ha demostrat útil també en adults. Des de maig de 2021 els Serveis de Neurologia, Neuropediatria i Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau estan impulsant cada cop més l’ús d’aquesta teràpia en nens i adults que no responen a altres tractaments antiepilèptics.