Ruta de navegació

Actualitat

null El Dr Alfons Torrego director medic de Sant Pau

Actualitat
09/01/2023
El Dr. Alfons Torrego, director mèdic de Sant Pau

El Dr. Alfons Torrego és des de gener de 2023 el nou director mèdic de Sant Pau. El Dr. Torrego va ser nomenat al càrrec el passat 29 de novembre en la reunió del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Torrego és metge especialista en Pneumologia. Premi final de Residència l'any 2000. Ha treballat a l'Hospital Clínic de Barcelona, en el Royal Brompton Hospital de Londres, i des de gener de 2006 és mèdic de plantilla del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, darrerament com a cap clínic de la Unitat de Broncoscòpies i Procediments Pleurals.

Ha estat tutor de residents del 2009 al 2019, i ha participat en diverses comissions hospitalàries, destacant la Presidència del Comitè de Noves Tecnologies Diagnòstiques i Terapèutiques. A més, ha estat president electe del Consell Directiu del Cos Facultatiu de Sant Pau, de 2014 a 2016.

En l'àmbit pneumològic la seva tasca assistencial s'ha desenvolupat en les àrees de la pneumologia intervencionista, l'asma greu i el càncer de pulmó, i ha estat pioner en la introducció de tècniques broncoscòpiques com la criobiòpsia pulmonar, la termoplàstia bronquial o la navegació electromagnètica bronquial. Va ser premi a Pneumòleg Jove de l'Any per la Societat Espanyola de Pneumologia (SEPAR). Ha estat coordinador del Grup de Treball de Broncoscòpies de la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP), així com president del Comitè Científic de la SEPAR i actualment és el coordinador de l'Àrea de Tècniques i Trasplantament d'aquesta societat.

En els àmbits docent i investigador, és professor associat de la UAB i ha participat com a coordinador o professor en diversos cursos i màsters. Ha participat i liderat diversos projectes i publicacions en l'àmbit de la Pneumologia.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat