Ruta de navegació

Actualitat

null Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones – 25 de novembre

Actualitat
24/11/2023
25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Com cada any, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, des de l’Hospital de Sant Pau volem contribuir a crear consciència sobre aquesta xacra de les societats actuals.

Desafortunadament, les estadístiques segueixen confirmant la necessitat de l’existència d’una jornada com el Dia Internacional de la Violència envers les Dones, ja que és una de les violacions dels Drets Humans més extensa a tot el món i transversal a tots els entorn socials: des de la família, fins a la feina, la classe o l’esport.

Algunes de les dades més preocupants són les següents:

A nivell mundial es calcula que 1 de cada 3 dones patirà violència sexual o física al menys una vegada al llarg de la seva vida. 

Al llarg del 2021, al voltant de 45.000 dones i nenes van morir a mans de les seves parelles o altres familiars. Això vol dir que més de 5 dones o nenes són assassinades cada hora per algú de la seva família en algun racó del món.

Sant Pau, compromès amb la lluita contra la violència

A Sant Pau els professionals de totes les àrees de l’Hospital estan preparats per fer front a qualsevol mínima sospita d’un possible cas de violència envers una dona ingressada o que es visita al nostre centre. Davant dels primers símptomes s’activa el protocol i s’avisa a la Unitat de Treball Social.

El valor afegit de Sant Pau és que ofereix suport i acompanyament a la víctima des del primer moment, i els professionals ens mantenim presents al llarg de tot el procés fent seguiment del cas. Oferim un tractament personalitzat, que intenta adaptar-se a les necessitats de totes les dones o nenes que es troben en aquesta situació.

Per això, i amb l’objectiu de que tot l’equip assistencial estigui preparat per aquestes situacions, a Sant Pau impartim Sessions de Sensibilització que donen als professionals eines i recursos per ajudar i acompanyar una dona víctima de violència.

A més, treballem amb una guia-protocol recentment actualitzada a l’abast de tots els professionals que s’ha creat gràcies a la participació de moltes àrees especialitzades en el tractament de la violència envers la dona: pediatria, psicologia, psiquiatria, ginecologia, obstetrícia, urgències, hospitalització, geriatria, metges/es, infermers/es, Treball Social, etc

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat