Ruta de navegació

Actualitat

null Una jove madrilenya llanca una campanya de crowdfunding per investigar la sindrome de Guillain Barre a Sant Pau

Actualitat
19/02/2020
Una jove madrilenya llança una campanya de 'crowdfunding' per investigar la síndrome de Guillain-Barré a Sant Pau

Adela Gómez ha llançat una campanya de 'crowdfunding' per investigar a Sant Pau la malaltia rara que pateix, la síndrome de Guillain-Barré, de tipus autoimmune i en la qual els anticossos ataquen els nervis.  L'objectiu de campanya era recaptar 5.000 euros pel Grup de recerca de Malalties Neuromusculars de l’Institut de Recerca de Sant Pau, especialitzats en Guillain-Barré, per tal de contribuir a la seva investigació i al desenvolupament de tractaments; encara que ja s'ha superat la xifra, arribant a un total de 11.686 euros.

La síndrome de Guillain-Barré és una paràlisi progressiva, que evoluciona al llarg de diverses setmanes. La recuperació, que pot durar mesos, requereix un temps d'hospitalització llarg. De fet, la jove ha estat un mes ingressada a Sant Pau sota la supervisió del Dr. Luis Querol, neuròleg de la Unitat de Neuromuscular, del Servei de Neurologia de Sant Pau i investigador del Grup de recerca de malalties Neuromusculars de l’Institut de Recerca de Sant Pau.
 
En total, hi ha 400 casos a l'any a Espanya amb aquesta síndrome, per la qual cosa es considera una malaltia rara. Segons els experts, la majoria dels casos es recuperen del tot, però  existeix un percentatge elevat d'afectats en el qual les seqüeles són permanents o fins i tot poden arribar, en pocs casos, a la mort.
 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat