Ruta de navegació

Actualitat

null Un estudi de Sant Pau guardonat en els Premis DOP Catalanes dOli 2022

Actualitat
24/11/2022
Un estudi de Sant Pau, guardonat en els Premis DOP Catalanes d’Oli 2022

La sisena edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli 2022 ha atorgat un guardó a Sant Pau en la categoria d'entitat o institució arrel de la realització de l’estudi "MEDITATE-IFV, sobre els beneficis de la dieta mediterrània basada en la ingesta d’oli verge extra i fertilitat”. El lliurament dels premis ha tingut lloc en un acte celebrat a la Societat Recreativa “La Unió Fraternal” de Roses (Girona), amb la presència de Joan Plana, alcalde de Roses; Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació, i els cinc presidents de les cinc DOP Catalanes d’Oli (Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i l’Empordà).   

Han recollit el guardó la Dra. Elisa Llurba, directora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau, investigadora de l’IIB Sant Pau i professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona; la Dra. Ana Mª Polo, directora del Programa de Medicina Reproductiva de Sant Pau i la Fundació Puigvert;  i la Dra. Mònica Cruz, especialista en Medicina Fetal i Programació Fetal del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau. Totes tres coinvestigadores principals de l’estudi a l’IIB Sant Pau.

Els Premis DOP Catalanes d’Oli volen reconèixer els professionals, investigadors, cuiners i institucions que han destacat en la seva tasca de difusió de l’oli d’oliva verge extra. Els premis van néixer l'any 2011 amb l'objectiu de promocionar l'oli verge extra amb aquest distintiu de qualitat i donar-los a conèixer en les grans àrees de consum.

Un fet remarcable és que estan impulsats per les cinc denominacions d’origen del país -DOP Les Garrigues, DOP Siurana, DOP Oli Terra Alta, DOP Oli del Baix Ebre-Montsià i DOP Oli de l’Empordà-, que representen l’esforç dels agricultors i de les cooperatives i molins elaboradors inscrits als registres d’aquestes denominacions d’origen. En aquest sentit, l'acte és un reconeixement a tot el sector i a les persones que, a través de les seves professions, posen en valor la importància del consum de l’oli d’oliva verge extra.

 

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat