Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau suneix al Dia Mundial de lEndometriosi per contribuir a la visibilitat de la malaltia i de les persones que la pateixen

Actualitat
13/03/2022
Sant Pau s’uneix al Dia Mundial de l'Endometriosi per contribuir a la visibilitat de la malaltia i de les persones que la pateixen

Dins del projecte europeu @TRANSFORM_eu, @HospitalSantPau, @SciencefChange, @AQuAScat, @OpenSystemsUB i @gencat ens vam posar l'objectiu de fer recerca sobre l'endometriosi en primera persona, des del punt de vista de les persones afectades, amb la intenció de millorar els serveis sanitaris d'atenció i diagnòstic.

A través de grups focals, metodologies participatives i de co-disseny, les persones van actuar com a co-investigadores, compartint les seves vivències, experiències, coneixement, aprenentatges i necessitats sobre l'endometriosi. Es va aprofundir amb elles en els diferents aspectes de la vivència del trastorn i vam detectar necessitats en l'atenció sanitària, des dels primers símptomes fins el diagnòstic, el tractament i el suport necessari al llarg de les diferents fases.

El resultat serà un informe de recomanacions adreçat als i les professionals de la salut i les institucions sanitàries per millorar el servei d'atenció i diagnòstic. Aquest informe està essent co-creat per les co-investigadores i professionals de la salut amb l’objectiu de millorar l'abordatge multidisciplinari i el suport a la patologia.

Les co-investigadores destaquen què ha suposat per a elles participar en aquests grups: trobar-se amb altres persones amb endometriosi en un espai segur i de confiança on poder compartir vivències i aprenentatges lliurament ha suposat un apoderament, un re-conèixer i re-interpretar les seves vivències i un gran efecte terapèutic.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat