Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau implanta per primer cop a l’Estat un programa d’inducció al part a domicili

Actualitat
10/12/2019
Sant Pau implanta per primer cop a l’Estat un programa d’inducció al part a domicili

Sant Pau ha implantat per primer cop a l’Estat un programa d’inducció al part a domicili per tal d’afavorir els parts vaginals entre les mares que necessiten la inducció al part. De fet, a l’Hospital s’ha aconseguit que el 81% dels parts induïts siguin vaginals. Del total d’embarassos en el nostre entorn, en un 25% dels casos està indicada la inducció al part i fins avui, a Sant Pau, s’han portat a terme 20 parts induïts a domicili.

Cada cop és més freqüent trobar embarassos en dones majors de 40 anys, amb problemes de sobrepès o obesitat, nadons grans (macrosoma), embarassos de més de 41 setmanes o malalties del nadó, en els que està indicat la inducció al part.

 

La inducció mecànica del part consisteix en realitzar una sèrie de procediments per iniciar el treball de part i finalitzar la gestació. S’indica en casos en què continuar l’embaràs suposaria un major risc que la seva finalització o en el cas que no s’hagi iniciat un treball de part espontani a la setmana 41 de gestació.

 

Fins fa poc, els processos d’inducció al part es basaven en l’administració de fàrmacs que obligaven a un control hospitalari del nadó i de la mare, però a Sant Pau es van introduir fa dos anys en la pràctica clínica procediments mecànics d’inducció al part i els resultats mèdics i l’experiència han fet que aquest procediment sigui el de primera elecció, per davant de les opcions farmacològiques.

 

Inici a casa del procés del part induït

L’experiència de la inducció mecànica al part ha estat tan positiva a Sant Pau que s’ha aconseguit que el 81% dels parts induïts siguin vaginals. També s’ha pogut corroborar que la inducció mecànica al part és la forma més segura per donar a llum i que pràcticament no té efectes secundaris, evitant a més la medicalització del procés del part.

Seguint l’exemple d’altres països (Regne Unit i Austràlia) Sant Pau ha iniciat el procés d’inducció al part a casa de la mare amb molt bon resultat. A casa s’evita l’estrès que causa l’àmbit hospitalari i les famílies poden participar molt més i millor del procés del part.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat