Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau engega un programa dajuda mutua entre persones amb trastorns mentals

Actualitat
09/10/2018
Sant Pau engega un programa d’ajuda mútua entre persones amb trastorns mentals

Sant Pau engega, per primer cop a l’Estat, un programa d’ajuda mútua entre persones ingressades a la Unitat d’aguts de Psiquiatria de l’Hospital i persones amb trastorn mental que han passat una experiència similar. El programa consisteix en la formació de grups de diàleg entre els pacients ingressats a la Unitat d’aguts de Psiquiatria de l’Hospital i persones que conviuen amb trastorn mental fora de l’entorn hospitalari.

Els conductors dels grups ofereixen la seva experiència en el procés de recuperació després d’un ingrés hospitalari, compartint amb els pacients actualment ingressats les mocions que poden sorgir durant aquest període. El missatge clau que aporten els conductors del grup als pacients ingressats és esperança i confiança en la recuperació i alhora ajuda superar l’estigma de la malaltia mental.

 

Els tests que passen el pacients ingressats després de participar en els grups mostren una reducció de la por davant la malaltia mental i un canvi positiu en la seva actitud envers aquesta. El projecte s’emmarca en les línies estratègiques del Pla Director de Salut Mental i Addiccions que aposta per la creació de grups similars a tot Catalunya.

 

Aquesta experiència és fruit de la col·laboració entre Sant Pau i Activament Catalunya Associació, col·lectiu actiu de persones amb experiència de trastorn mental.

 

Web d’interés: www.activament.org

 

 

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat