Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau activa un Pla de Contingencia davant laugment dinfeccions per virus respiratoris pediatrics

Actualitat
15/11/2022
Sant Pau activa un Pla de Contingència davant l’augment d’infeccions per virus respiratoris pediàtrics

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha posat en marxa un Pla de Contingència per afrontar l’augment significatiu de casos de bronquiolitis en infants que acudeixen al Servei d’Urgències de Pediatria. Aquest Pla es basa en incrementar fins a doblar la capacitat per atendre infants amb necessitats de cures critiques i semi crítiques, en l’increment de llits del Servei de Pediatria, el reforç de professionals mèdics i d’infermeria per atendre aquests pacients, i en col·laboració amb el SEM, la ubicació de la tercera ambulància pediàtrica en la base del SEM a Sant Pau.

L’ampliació de llits de cures semicrítiques de Pediatria inclou 4 llits (ampliable) i amb equipament de ventilació no invasiva i de monitorització per a nens i que ja està en funcionament; s’han afegit 8 llits d’hospitalització convencional al Servei de Pediatria; i, pel que fa al reforç del professionals sanitaris, durant les 24 hores del dia hi haurà un pediatre, un professional d’infermeria i un TCAI (Tècnic en Cures d'Auxiliar d'Infermeria) addicionals a l’equip habitual les 24 hores del dia. 

En aquests moments el nombre de casos de bronquiolitis està creixent de forma exponencial, amb un increment paral·lel dels casos que revesteixen més gravetat, situació que es tradueix en una major pressió assistencial en els dispositius d’atenció de crítics de Pediatria. El nombre d’Urgències pediàtriques supera cada dia els 120-130 casos, aquest volum suposa un increment del 30% de la xifra d’urgències diàries, d’aquí la importància de l’activació del Pla de Contingència dut a terme per Sant Pau per poder donar resposta a l’actual demanda vinculada al pic epidèmic. Segons les dades epidemiològiques, està previst que aquestes xifres s’incrementin de forma notable en les properes setmanes.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat