Ruta de navegació

Actualitat

null LHospital de Sant Pau estrena jardins terapeutics

Actualitat
11/11/2019
L’Hospital de Sant Pau estrena jardins terapèutics

L’espai exterior comprès entre els blocs D i E de l’Hospital de Sant Pau s’ha convertit en un jardí terapèutic d’accés controlat que vol ajudar a la recuperació i benestar dels pacients durant el seu ingrés i contribuir a la millora de l’entorn de Sant Pau. En concret, s’espera que gaudir d’aquesta nova zona enjardinada reverteixi en la millora de les condicions físiques, psíquiques i cognitives dels usuaris de l’Hospital. El projecte ha estat impulsat per la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El nou jardí terapèutic consta de dues àrees diferenciades: una zona d’estada enjardinada per descansar, passejar i realitzar algunes activitats de rehabilitació, i un segon espai dedicat a horts. S’hi poden trobar espècies d’arbres com garrofers, tarongers i arboços, i diversos arbustos i flors, com farigola, espígol i calèndula.

Sota l’impuls de la Direcció Infermera, s’ha concebut un projecte per fer dels nous espais verds una eina terapèutica que contribueixi a millorar la qualitat de vida i recuperar l’autonomia personal dels pacients. En aquesta primera fase de desenvolupament del projecte, es desenvoluparan teràpies exteriors i hortícoles en el marc del Pla terapèutic grupal rehabilitador de la persona a l’Hospital de Dia de la Unitat de conductes addictives, del Servei de Psiquiatria i a la Unitat de teràpia ocupacional, del Servei de Medicina Física i Rehabilitació.

L’obertura del nou jardí terapèutic s’afegeix a altres iniciatives que pretenen millorar la relació arquitectònica de l’Hospital amb l’entorn i els pacients, com les cobertes vegetals del nou edifici de l’Institut de Recerca i de l’espai situat davant de la façana de l’Hospital del carrer Sant Quintí.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat