Ruta de navegació

Actualitat

null La Dra Morollon guardonada amb una beca a la Reunio Anual de la SEN

Actualitat
12/11/2020
La Dra. Morollón guardonada amb una beca a la Reunió Anual de la SEN

La Dra. Noemí Morollón, neuròloga de la Unitat de Cefalees i Neuràlgies, del Servei de Neurologia de Sant Pau, ha rebut una beca per la comunicació presentada a la LXXII Reunió Anual de la Sociedad Española de Neurologia (SEN), en la categoria de  cefalees.

El treball premiat porta per títol: “¿70 o 140 mg para empezar? Factores predictivos de respuesta a los 6 meses de 70 mg de erenumab con dosis de inicio en pacientes con migraña crónica” i és una anàlisi sobre quin tipus de pacients amb migranya crònica tenen més probabilitat de necessitar dosis altes d’erenumab, en funció de determinades variables clíniques.

Erenumab és un fàrmac comercialitzat recentment que ha estat dissenyat per a actuar com a preventiu de la migranya. Es disposa de la dosi de 70 mg i de 140 mg. A dia d'avui, els panells d'experts no han proposat amb quina dosi començar.

En el treball s'analitzen diferents variables d'un grup de 48 pacients: anys d'evolució de la migranya, dies de cefalea al mes, dies de migranya al mes, nombre de tractaments preventius previs provats, excés de consum de medicació analgèsica i absència de resposta a tractament amb toxina botulínica. Sent aquest dos últims els predictors d’una necessitat de dosi més alta d’erenumab.

L'interès de l’estudi rau en el fet que és fonamental que aprenguem a identificar aquells pacients que necessitaran dosis més altes del fàrmac per iniciar-les des del principi i així estalviar temps de dolor.