Ruta de navegació

Actualitat

null Jornada sobre la Biblioteca Cochrane al Ministeri de Sanitat

Actualitat
03/10/2019
Jornada sobre la Biblioteca Cochrane al Ministeri de Sanitat

El Centre Cochrane Iberoamericà, juntament amb Cochrane Madrid i el Ministeri de Sanitat, varen celebrar el passat 1 d’octubre la jornada “La Biblioteca Cochrane en el marco de una atención sanitaria basada en la evidencia” en la qual hi van participar: Faustino Blanco González, secretari general de Sanitat i Consum; la Dra. Pilar Aparicio, directora general de Salut Pública, Qualitat i Innovació; el Dr. Xavier Bonfill, director del Servei d’Epidemiologia de Sant Pau i del Centre Cochrane Iberoamericà; Mark Wilson, director general (CEO) de Cochrane i la Dra. Karla Soares, directora editorial de la Cochrane Library.

Podeu consultar el programa complet aquí.

El Ministeri de Sanitat finança la subscripció a la Biblioteca Cochrane en obert per a tots els ciutadans de l’estat espanyol des de 2003, any en què la llavors ministra de Sanitat Ana Pastor va venir al nostre Hospital per signar el corresponent acord. En aquests 16 anys han estat desenes de milions els usuaris que hi han accedit. Ara fa un any es va fer el llançament de la nova Biblioteca Cochrane, la qual inclou una sèrie de millores respecte la versió anterior (podeu consultar-les aquí), però fins ara no se n’havia fet la presentació oficial. Era un bon moment, doncs, per recordar a tots el professionals de la salut la disponibilitat d’aquesta valuosa eina que aporta evidència fiable i ajuda a prendre decisions informades amb l’objectiu d’aconseguir una millor salut. Des que es va posar en funcionament aquesta nova versió de la Biblioteca Cochrane en castellà, cada mes s’han descarregat prop de 60.000 documents a temps complet.

Durant la jornada es van reproduir també diverses comunicacions curtes (en format vídeo) de personalitats llatinoamericanes vinculades a Cochrane (es poden veure aquí).

A la tarda, Ivan Solà, responsable de Documentació del Centre Cochrane Iberoamericà, va impartir el taller “Búsquedas de revisiones sistemáticas y otros materiales en la Biblioteca Cochrane”, del qual es van exhaurir totes les places.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat