Ginecologia i Obstetrícia
Ginecologia i Obstetrícia
Vés enrere

go-Alejos Abat, Obdulia

Dr. Obdulia Alejos Abat
Dra. Obdulia Alejos Abad
Adjunta sènior

Adjunta Sènior del Servei de Ginecologia i d'Obstetrícia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

 

Àrea d'expertesa: Medicina Fetal i Diagnòstic prenatal.

Activitat assistencial principal: neurosonografia fetal, ecocardiografia fetal, diagnòstic prenatal.

Altres activitats: realització de tècniques invasives en el camp del diagnòstic prenatal (amniocentesi, biòpsia corial…), atenció continuada d’Urgències  i Sala de Parts, programa d’atenció a l’embaràs, al part i puerperi. Consulta d’Obstetrícia (cribatge prenatal) a l’ASSIR Guinardó. 

Docència, recerca i innovació:

Professora associada mèdica de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Doctoranda  a la UAB. Tesi doctoral: “Aplicació a la pràctica clínica de la determinació prenatal no invasiva del genotip RHD fetal durant el primer trimestre de la gestació en gestants RhD negatives”

Grup de Recerca “Medicina Perinatal i de la Dona” de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Investigadora principal: Dra: Elisa Llurba.

Investigadora principal:

  •   "Posible transmisión vertical en gestantes con SARS-CoV-2 positivo"   IIBSP-   COV-2020-59. Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau.
  •     "Aplicación en la práctica clínica de la determinación prenatal no invasiva del genotipo RhD fetal durante el primer trimestre de la gestación en gestantes RhD negativas" IIBSP-RHD-2016-18. Institut de Recerca de  l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Investigadora col.laboradora:

  • "Cribado secuencial de preeclampsia mediante el uso de marcadores angiogénicos en el primer trimestre" PI19/00692
  • "Validación del estudio de DNAfe para la detección de aneuploidías" IIBSP-DNA-2017-21. Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau.
  • "Seguimiento ecográfico en gestantes con infección por COVID-19. Riesgos asociados a la infección severa y al trimestre del embarazo" HCB/2020/0393. Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau.
  • “Seguimiento ecográfico en gestantes con infección por COVID-19. Riesgos asociados a la infección severa y al trimestre del embarazo”. COV20_00310 Marta López Rojano. (INSTITUTO DE INVESTIGACIONES BIOMÉDICAS AUGUST PI I SUNYER (IDIBAPS)). Desde el 30/04/2020.

Membre de les Societats Científiques: Sociedad Española de Ginecología y Obstetricia (SEGO)