Vés enrere

Dia Mundial sense tabac

Actualitat
31/05/2021
Dia Mundial sense tabac

Sant Pau se suma a les iniciatives del 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, amb el lema “Agafa ara el compromís de deixar de fumar”. L’Hospital organitzarà diverses activitats a les xarxes per tal de conscienciar sobre la importància de deixar de fumar. Aprofita el  #DiaMundialSenseTabac i agafa ara el compromís de deixar de fumar! A #SantPau t’ajudem!

Abandonar el tabaquisme no és fàcil, però és possible. El primer pas per aconseguir-ho és voler fer-ho i demanar ajuda pot facilitar el procés. De fet, nombrosos estudis científics han demostrat que l’ajuda personalitzada d’un professional de la salut incrementa les possibilitats d’èxit.  El consum de tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura evitable. És un dels factors de risc més importants de les principals malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com de nombrosos casos de càncer. A més, l’exposició involuntària de les persones no fumadores al fum ambiental del tabac incrementa el risc de càncer de pulmó en les persones no fumadores i d’altres malalties del sistema respiratori, sobretot en els infants. S’estima que el 12 % de totes les defuncions mundials estan relacionades amb el tabac.

Si fumes i decideixes deixar-ho, notaràs els beneficis: en 8 hores els nivells d’oxigen es normalitzen, en 24 hores deixes de fer olor de tabac, en 48 hores a 5 dies la nicotina s’elimina del cos i milloren el gust i l’olfacte, en 72 hores respires millor, en 2 setmanes millora la circulació sanguínia, en 3 mesos millora la funció pulmonar, i en 1 any el risc de patir malalties cardíaques disminueix a la meitat.