Ruta de navegació

Actualitat

null Curs dEcografia Cerebral per a residents de Neurocirurgia a Sant Pau

Actualitat
24/11/2022
Curs d’Ecografia Cerebral per a residents de Neurocirurgia a Sant Pau

Aquest matí s’imparteix una nova edició del curs gratuït d’Ecografia Cerebral per a residents de Sant Pau, coordinat pel Dr. Cristian de Quintana, coordinador del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital. Els assitents coneixeran quins són els trucs i les habilitats necessàries per dominar l’ecografia intraoperatòria en Neuro-Oncologia. La formació, sobre tot pràctica, està organitzada per l’Hospital i Sant Pau Docent amb el suport de la Societat Espanyola de Neurocirurgia (SENEC) i la Societat Catalana de Neurocirurgia (SCN).

Els principals objectius són reforçar els principis bàsics de l’ecografia cerebral i aplicar-los a l’enteniment dels artefactes més comuns per a minimitzar-los i millorar la imatge ultrasònica.

Altres vessants que inclou la formació són: l’orientació espacial amb l’ecògraf, entendre els moments de la cirurgia on es pot emprar l’ecografia navegada, la diferenciació ecogràfica entre els tipus de tumors cerebrals més freqüents, entendre el co-registre de la imatge amb RM i tractografia, l’avaluació del residu tumoral al final de la cirurgia, l’aplicació de l’ultrasò amb contrast i l’elastrografia, i els accessos cerebrals guiats per ultrasò.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat