Vés enrere

02 CPEM2018

Conferència Dra. Catherine Dolto
Metge i haptopsicoterapeuta. També és autora, des de fa més de 30 anys, de diversos llibre per a infants.
Catherine Dolto és metgessa i haptopsicoterapeuta, a més de ser autora d'incomptables llibres per a nens que escriu des de fa més de 30 anys i referència cultural a França sobre infància.
El mètode amb el qual treballa es diu haptononomía (ciència del sentiment i de la vida afectiva) i estudia les relacions afectives de les persones des de la concepció fins al final de la vida. En la seva aplicació perinatal, l'haptonomia convida la mare i el pare a ocupar el lloc que li correspon i gaudir del plaer i l'alegria de teixir un vincle amb el seu fill des d'abans del naixement mitjançant un específic contacte tàctil segur i afectiu. El nen petit comença a l'úter matern - càlid, humit, tou, fosc - on espera i està a l'aguait dels intercanvis que li construiran com a persona i li permetran prendre part al festí de la humanitat.
A la xerrada que ens ofereix Catherine, "Seguretat afectiva, emocions i desenvolupament de la identitat" compartirà el seu treball i investigació d'anys sobre el camp de l'afectivitat, sobretot en l'àrea de l'acompanyament perinatal i infantil.
“Un infant únicament es dona a la vida pel seu desig de viure” Dra. Dolto.
(Traducció simultània consecutiva a càrrec de Marian Chaïb)