NOTICIAS

NOTICIAS
 • La Unitat Transversal d’Epilèpsia de l’Hospital de Sant Pau i de l’Hospital del Mar, designada unitat d’expertesa clínica en malalties minoritàries amb epilèpsia
  21/04/2022

  La Unitat Transversal d’Epilèpsia de l’Hospital de Sant Pau i de l’Hospital del Mar, designada unitat d’expertesa clínica en malalties minoritàries amb epilèpsia

  El Departament de Salut ha inclòs la Unitat conjunta dels dos Hospitals com una de les quatre reconegudes com a centres de referència en aquest tipus de patologia. La Unitat va iniciar la seva tasca a finals de l’any 2020.
 • La Dra. Ribosa guanya el premi especial d’adults del 1r Concurs de casos clínics sobre dieta cetogènica
  06/04/2022

  La Dra. Ribosa guanya el premi especial d’adults del 1r Concurs de casos clínics sobre dieta cetogènica

  La Dra. Roser Ribosa i Nogué, neuròloga que treballa amb els Serveis de Neurologia i Pediatria de Sant Pau, ha guanyat el premi especial d'adults del Primer concurs de casos cínics sobre dieta cetogènica en col·laboració amb el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital.
 • Sant Pau pioner en realitzar una innovadora tècnica endoscòpica (POEM) per primer cop en infants amb acalàsia
  04/04/2022

  Sant Pau pioner en realitzar una innovadora tècnica endoscòpica (POEM) per primer cop en infants amb acalàsia

  Un equip multidisciplinari format per especialistes de Patologia Digestiva i Cirurgians Pediàtrics de Sant Pau ha estat pioner a Catalunya en realitzar, per primer cop en infants, una innovadora tècnica endoscòpica, POEM (Per-Oral Endoscopic Myotomy), per tractar l’acalàsia. Aquesta malaltia minoritària impedeix la relaxació (o obertura) normal del múscul inferior de l’esòfag, dificultant el pas de l'aliment fins a l'estómac. Gràcies a aquesta tècnica, menys invasiva, la intervenció es realitza en prop d’una hora, el pacient pot beure líquids a les 12 hores i anar a casa a les 24. En pocs dies pot ingerir aliments sòlids i fer vida normal.
 • El Grup d’atenció al Dol Perinatal de Sant Pau rep una càmera de l’associació La Capsa dels Records
  24/03/2022

  El Grup d’atenció al Dol Perinatal de Sant Pau rep una càmera de l’associació La Capsa dels Records

  El Grup de Treball del Dol Perinatal de Sant Pau, ha rebut aquesta setmana la donació d’una càmera Instax Fujifilm, a través de l’associació La Capsa dels Records. Aquest gest forma part de la iniciativa per a la creació de records davant la pèrdua d’un fill/a. Gràcies a aquesta donació el Grup de Treball del Dol Perinatal posarà la càmera a disposició de les famílies que ho desitgin.
 • Jornada Actualitzacions en Pneumologia i al·lèrgia pediàtrica
  02/03/2022

  Jornada Actualitzacions en Pneumologia i al·lèrgia pediàtrica

  El pròxim 4 de març, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital, la jornada “Actualitzacions en Pneumologia i al·lèrgia pediàtrica”, organitzada pel Servei de Pediatria de Sant Pau i coordinada per la Dra. Gemma García del Cerro, adjunta d’aquest Servei i responsable de Pneumologia i al·lergologia pediàtrica. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Simulacions clíniques a Urgències Pediàtriques
  24/02/2022

  Simulacions clíniques a Urgències Pediàtriques

  Durant el mes de febrer, l’equip d’Urgències Pediàtriques, han posat en marxa el projecte de simulacions clíniques pediàtriques en el context de les sessions de formació per a residents d'aquesta especialitat. L’objectiu d’aquesta iniciativa es poder fer-ho extensiu a la resta de l'equip mèdic i d'infermeria en els propers mesos.
 • Urgències Pediàtriques de Sant Pau es vesteix de conte
  13/02/2022

  Urgències Pediàtriques de Sant Pau es vesteix de conte

  Urgències Pediàtriques de Sant Pau s’ha convertit aquests dies en un espai oníric de fantasia ple de personatges de conte a l’espera del Carnestoltes. Una iniciativa més de les moltes que l’equip d’Infermeria d’Urgències Pediàtriques realitza al llarg de l’any, i que formen part del seu programa d’humanització d’espais assistencials. Una forma bonica i màgica de treure la por als petits que necessiten ser atesos al Servei.
 • Sant Pau realitza una innovadora tècnica per a la cura dels quists sacres en adolescents
  07/02/2022

  Sant Pau realitza una innovadora tècnica per a la cura dels quists sacres en adolescents

  L’equip de Cirurgia Pediàtrica de Sant Pau realitza una innovadora tècnica d’abordatge endoscòpic, amb la tècnica PEPSiT (Pediatric Endoscopic Pilonidal Sinus. Treatment), per a la curació de la malaltia pilonidal, comunament anomenada “quist sacre” especialment en pacients adolescents. Gràcies a aquesta tècnica, menys invasiva, el pacient rep l’alta al cap de poques hores de la intervenció, el postoperatori és pràcticament indolor, es redueix el sagnat i el pacient s’incorpora molt abans a la vida diària.
 • El Pare Noel visita els nens de Pediatria de Sant Pau acompanyat dels bombers
  21/12/2021

  El Pare Noel visita els nens de Pediatria de Sant Pau acompanyat dels bombers

  Els petits de Sant Pau han rebut la visita del Pare Noel que ha arribat a Hospitalització de Pediatria despenjant-se amb l’ajut d’un equip de bombers solidaris de la mà de la Fundació Villavecchia. Un any més volen portar un missatge d’il·lusió i d’esperança als infants i joves que es troben ingressats a la planta de pediatria i les seves famílies, i encoratjar-los a ells i també a tot el personal sanitari que està treballant a primera línia des de fa molts mesos per fer front a la Covid-19.
 • Dia Mundial del Prematur
  16/11/2021

  Dia Mundial del Prematur

  Avui, 17 de novembre, és el Dia Mundial del Prematur. Sant Pau s’adhereix a aquesta celebració preparant, com sempre, activitats al voltant dels petits de la casa els quals es vesteixen per l’ocasió de superherois. Enguany també volem felicitar a les infermeres de Neonatologia, Anna Riba i Mireia Alós, pel seu projecte d’innovació “Neodisc”. Una eina pensada per facilitar la feina als professionals en l’administració de medicació i preparació del material en situacions d’urgència, que suposa un plus més en la seguretat dels pacients més petits.
— 10 Resultados por página
Mostrando el intervalo 21 - 30 de 59 resultados.

Contacte Pediatria

Contacto
Ubicación

Secretaría: Bloque A, planta 5
Consultas Externas: Bloque A, planta 2, módulo 6
Sala de Hospitalización: Bloque E, planta 2
Urgencias Pediátricas: Bloque E, planta -1
Hospital de Día: Bloque E, planta 2
Cuidados Intensivos: Bloque C, planta -1
Unidad de Neonatología: Bloque C, planta -1

Contacto

Teléfono: 93 553 70 75
Fax: 93 553 70 57
pediatria@santpau.cat