informacio interes Dona Sant Pau

Informació d'interès

RAONS PER TENIR EL VOSTRE NADÓ AMB NOSALTRES

 

En el següent document us expliquem els detalls del Programa Profamília i us donem  fins a 31 raons per tenir el vostre nadó a l'Hospital de Sant Pau. Desde el tracte humà i respecte a la fisiologia del part, fins a l'excel.lència assistencial. Doneu-hi un cop d'ull.

Programa Profamília

 

 

 

 

INFORMACIÓ SOBRE EL PART A SANT PAU

SESSIONS INFORMATIVES SOBRE EL PART A SANTPAU

Voleu participar en les sessions informatives sobre l'atenció al part a l'Hospital de Sant Pau? Cliqueu aquí per més informació sobre les dates i inscripcions.

 

 

 

 

 

Versió en CATALÀ (Març 2022)

 

Versión en CASTELLANO (Feb 2022)

 

 

ESTIC DE PART! PER ON ARRIBO A L'HOSPITAL?

 

ESTIC DE PART! QUE HE DE PORTAR A L'HOSPITAL?

 

QUI EM PODRÀ ACOMPANYAR DURANT EL PART?

 

QUE HE DE FER SI NO EM POSO DE PART?

La inducció del part consisteix en realitzar una sèrie de procediments per iniciar un treball de part i finalitzar la gestació. S’indica en casos en què continuar l’embaràs suposaria un major risc que la seva finalització (alguna patologia materna, del nadó o derivada de l’embaràs).

 

Pots trobar més informació en aquest tríptic

 

EN QUE CONSISTEIX LA INDUCCIÓ MECÀNICA DEL PART?

Disposem de diversos mètodes de maduració cervical/inducció del part, que poden utilitzar-se de forma aïllada, seqüencial o en combinació. En el cas

de trobar-se la bossa amniòtica íntegra, el mètode d’elecció és el doble baló cervical. Es tracta d’un dispositiu que consisteix en un doble baló, en què un d’ells es col·loca a nivell intrauterí i l’altre a la vagina, de forma que el cèrvix queda entremig dels dos balons. S’aconsegueix estimular l’alliberació de prostaglandines de forma endògena amb l’estímul que produeix, afavorint la maduració cervical.

 

Podeu trobar més informació en aquest document.

 

 

QUE HE DE FER SI HE TRENCAT AIGÜES?

La ruptura prematura de membranes és la pèrdua de líquid amniòtic que es produeix abans de l’inici del treball del part. En aquelles gestacions a terme (entre la setmana 37 i 42 d’embaràs) el part es desencadenarà per si sol entre un 60 i un 95% dels casos, entre les primeres 12 i 24 hores des de la ruptura de membranes.

 

En aquells casos en que la gestació i el part siguin de baix risc, la conducta a seguir serà la d’esperar un temps (unes 12 hores aproximadament) abans de realitzar qualsevol intervenció per provocar el part.

 

Podeu trobar més informació en aquest document

 

 

 

 

 

 

QUE PASSA SI EL MEU NADÓ ESTÀ DE NATGES?

 

Al final de l’embaràs, la majoria dels nadons es col·loquen en presentaciócefàlica, amb el cap en direcció al canal de part. En un 3-4% de vegades, es col·loquen en presentació de natges o podàlica. Hi ha diferents varietats de presentació de natges depenent de la posició dels peus i cames del nadó (flexionades o esteses).

A l'Hospital de Sant Pau disposem de totes les opcions amb base científica per oferir una atenció òptima en cada cas : Part en presentació podàlica, versió externa o cesàrea programada.

 

Per més informació, consulteu el següent document

 

 

 

 

 

 

QUE PASSA SI M'HAN DE FER UNA CESÀREA?

 

La cesàrea és una intervenció quirúrgica per ajudar a nèixer al teu nadó si el part vaginal no és possible. Aquí tens més informació.

 

 

 

 

 

 

QUINS TRÀMITS HE DE REALITZAR DESPRÉS DEL PART?

Felicitats! El teu infant ja és aquí! I ara que? Quins tràmits has de realitar?. L'equip de DonaSantpau ha realitzat un document amb totes les gestions que has de realitzar els primers dies després el naixement del teu fill/a.

 

 

TINC DUBTES  SOBRE LA LACTÀNCIA. ON PUC ACUDIR?

El nadó està preparat per a l’alletament des del moment en que neix. És 

important iniciar la lactància materna el més aviat possible a través del contacte precoç, ealitzant pell amb pell sobretot les primeres 16 hores de vida i tot el temps que sigui possible.

Aquesta tècnica afavoreix l’inici i el manteniment de la lactància, tranquil·litzant al nadó i disposant-lo per a mamar, tot creant els primers vincles entre mare i nadó.

 

Tot i això, sabem que pot ser un procès complexe i que poden sorgir molts dubtes. En el següent document podeu trobar informació sobre la lactància i els grups de suport.

 

 

 

 

 

QUE ÉS LA PÈRDUA GESTACIONAL PRECOÇ?

 

És la pèrdua de l’embaràs (avortament) en les primeres 12 setmanes degestació.

 

Pot sospitar-se per l’aparició de sagnat i dolor, encara que en ocasions no hi ha símptomes i el diagnòstic es realitza a l’ecografia.

 

En el moment del diagnòstic s'explicarà tot el procediment que s'ha de realitzar però pots trobar més informació en el següent document.

 

 

 

 

 

ALTRES DOCUMENTS

DOCUMENTS INFORMATIUS SOBRE EXPLORACIONS I PROCEDIMENTS GINECOLÒGICS

Donar Sang DonaSantPau

DESCARGA EL PLAN DE NACIMIENTO DE DONASANTPAU

¿HAS TENIDO EL PARTO EN SANTPAU? ¡AYÚDANOS A MEJORAR!

Nos interesa conocer vuestra opinión respecto al proceso vivido de parto-puerperio, por lo que os pedimos participación en esta encuestra de satisfacción anónima, con la finalidad de seguir mejorando y adaptándonos a vuestras necesidades.

Encuesta en Castellano

Encuesta en Catalan