Actualidad

Actualidad
 • Règim de visites per acompanyants a pacients en les diferents àrees de l’Hospital
  17/07/2023

  Règim de visites per acompanyants a pacients en les diferents àrees de l’Hospital

  Us informem del règim de visites d’acompanyants a pacients de Sant Pau, en àrees no Covid-19 i en les àrees Covid, amb la duració de les estades i horaris a les diferents zones de l’Hospital.
 • 14 de juliol – Dia Internacional de les TCAI
  13/07/2023

  14 de juliol – Dia Internacional de les TCAI

  El Dia Internacional de les Tècnics de Cures Auxiliars d'Infermeria té l’objectiu de destacar el seu paper essencial en l'atenció sanitària, la seva dedicació i la seva importància en el benestar dels pacients. Perquè ser TCAI és molt més.
 • Dia Mundial del sarcoma
  13/07/2023

  Dia Mundial del sarcoma

  Avui, 13 de juliol, és el Dia Mundial del Sarcoma, terme general que s’utilitza per a un ampli grup de tipus de càncers que s’originen en els ossos i en els teixits tous del cos. Existeixen moltes varietats diferents de sarcomes i poden aparèixer en diverses parts de l’organisme. Una altra característica comuna és que poden presentar-se a qualsevol edat, des de la infància fins a la vellesa. Sant Pau s’adhereix a la lluita com a centre de referència d’aquesta especialitat amb una Unitat Funcional per a l’atenció dels tumors mesenquimals malignes ossis i de parts toves.
 • Us volem donar les gràcies
  13/07/2023

  Us volem donar les gràcies

  Per fi podem donar per finalitzada l’emergència sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19. Hem pogut superar aquesta etapa amb l’esforç i la feina de tots els professional de Sant Pau. Ara ens tornem a veure els somriures, i per això us volem donar les gràcies.
 • Natalia Mangas, vocal de la Junta directiva de l'Associació Catalana de Diabetis
  10/07/2023

  Natalia Mangas, vocal de la Junta directiva de l'Associació Catalana de Diabetis

  Natalia Mangas Fernández, infermera educadora de Diabetis de Sant Pau, ha estat nomenada vocal de la Junta directiva de l'Associació Catalana de Diabetis.
 • Publicació provisional barems convocatòries de desembre 2022
  07/07/2023

  Publicació provisional barems convocatòries de desembre 2022

  Avui dia 7 de juliol, us informem de la publicació del càlcul provisional del barem associat a les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022 que tenen vinculada una prova tècnica.
 • 8 Juliol, Dia mundial de l’al·lèrgia
  07/07/2023

  8 Juliol, Dia mundial de l’al·lèrgia

  Segons les últimes estadístiques, Catalunya està experimentant un augment notable en el nombre de persones que pateixen malalties al·lèrgiques. Actualment, hi ha un total de 2,5 milions de catalans afectats per algun tipus d'al·lèrgia, i aquesta xifra es preveu que es duplicarà al 2050.
 • La Dra. Mangues nomenada vocal de la Comissió d'Admissions de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya
  07/07/2023

  La Dra. Mangues nomenada vocal de la Comissió d'Admissions de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya

  La Dra. M. Antònia Mangues, directora del Servei de Farmàcia de Sant Pau, ha estat nomenada vocal de la Comissió d'Admissions de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, institució de la qual és acadèmica numerària des de 2009.
 • Vine a Sant Pau per visitar-te i detecta el glaucoma a temps
  07/07/2023

  Vine a Sant Pau per visitar-te i detecta el glaucoma a temps

  L’Hospital de Sant Pau busca 1.000 persones que vulguin participar en un estudi de detecció del glaucoma no diagnosticat en el nostre entorn i comparar l'exploració oftalmològica amb un algoritme d'intel·ligència artificial. Per formar part d’aquesta iniciativa, impulsada pel Servei d’Oftalmologia del centre, només cal tenir més de 50 anys i no haver passat una revisió ocular des de fa dos anys. La data límit per inscriure’s és el pròxim 15 de setembre. No perdis aquesta oportunitat de cuidar la teva visió!
 • Benvinguts i benvingudes a la família Sant Pau!
  04/07/2023

  Benvinguts i benvingudes a la família Sant Pau!

  Donem la benvinguda a les 135 noves incorporacions d'Infermeria i TCAIs que avui comencen la seva nova etapa com a nous membres de la família Sant Pau.
 • Refugi Climàtic a Sant Pau, temporada de calor
  29/06/2023

  Refugi Climàtic a Sant Pau, temporada de calor

  Amb l'arribada de les altres temperatures, l’excés de calor pot resultar perillós per a la salut. Per això, és crucial buscar refugi en espais climatitzats per garantir el benestar i la salut. Aquests llocs estan dissenyats per mantenir una temperatura agradable i controlada, que ens permet relaxar-nos i recuperar-nos de l'estrès tèrmic causat per l'exterior. I com diem a Sant Pau, si puja la temperatura, tingues cura.
 • S’amplia el termini d’al·legacions fins al divendres 30 de juny
  27/06/2023

  S’amplia el termini d’al·legacions fins al divendres 30 de juny

  Des del passat 13 de juny està obert el termini per presentar al·legacions relatives als mèrits presentats a les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022, que no tenen associada una prova tècnica. A causa de diversos problemes tècnics informàtics patits darrerament, aliens a la plataforma Talent Sant Pau, s’ha decidit ampliat el termini fins al pròxim divendres 30 de juny.
 • 26 de juny, Dia Internacional de la Lluita contra les Drogues
  26/06/2023

  26 de juny, Dia Internacional de la Lluita contra les Drogues

  El Dia Internacional de la Lluita contra les Drogues és una jornada que té repercussió en tot el món i que persegueix l’objectiu de conscienciar de les greus conseqüències que té el consum de drogues per a les persones i el seu entorn. Amb els diferents serveis de la Unitat de Conductes Addictives, Sant Pau és un centre pioner i de referència a Catalunya i tot l’Estat.
 • Unzué i Sant Pau en l’Acte del Dia Mundial contra l’ELA
  22/06/2023

  Unzué i Sant Pau en l’Acte del Dia Mundial contra l’ELA

  En motiu del Dia Mundial contra l’ELA (21 de juny), el passat dimarts 20 de juny es va celebrar al Recinte Modernista l’acte Unzué i Sant Pau, un equip contra l’ELA, amb la participació de Juan Carlos Unzué, el Dr. Ricard Rojas, neuròleg, investigador i coordinador de la Unitat Funcional d’ELA de Sant Pau, i Esther Sellés, directora de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.
 • 2nd International Course on Management of CART Complications
  22/06/2023

  2nd International Course on Management of CART Complications

  El pròxim 7 de juliol, la Unitat Multidisciplinària de CART de l’Hospital de Sant Pau organitza el 2nd International Course on Management of CART Complications, un curs que tracta les últimes actualitzacions i novetats en el camp de la immunoteràpia CART. Aquesta tècnica pretén redissenyar les cèl·lules dels pacients per atacar els limfomes, que són precisament el càncer de sang més freqüent a Espanya segons la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM).
 • La Dra. Ferrándiz nomemada presidenta de la Societat Catalana de Dolor
  22/06/2023

  La Dra. Ferrándiz nomemada presidenta de la Societat Catalana de Dolor

  La Dra. Marta Ferrándiz, adjunta del Servei d'Anestesiologia de Sant Pau i membre de la Unitat de Dolor des de l'any 1996, ha estat nomenada recentment presidenta de la Societat Catalana de Dolor.
 • Sant Pau participa en la I Jornada Nacional Imatge i Impressió Tridimensional
  22/06/2023

  Sant Pau participa en la I Jornada Nacional Imatge i Impressió Tridimensional

  Avui dijous 22 de juny té lloc la “I Jornada Nacional Imatge i Impressió Tridimensional. Una altra manera de veure el cor” a l’Hospital Universitari de Cruces (País Basc), amb la participació de dos professionals de l’Hospital de Sant Pau: el Dr. Josep Munuera, director del Servei de Radiodiagnòstic amb la conferència “Segmentació d’Imatge per a Impressió 3D”; i César Acebes, enginyer biomèdic clínic del DimensionLab de Sant Pau, amb la xerrada “Modelat i Impressió 3D en cardiopatia estructural de l’adult”.
 • Els Drs. Xavier Bonfill i Gerard Urrútia, investits doctors honoris causa per dues universitats llatinoamericanes
  21/06/2023

  Els Drs. Xavier Bonfill i Gerard Urrútia, investits doctors honoris causa per dues universitats llatinoamericanes

  La Universitat UTE de Quito (Equador) i la Universitat de Valparaíso (Xile) han investit els Drs. Xavier Bonfill i Gerard Urrútia, respectivament, com a doctors honoris causa de les seves respectives institucions en reconeixement de la col·laboració docent i científica iniciada ja fa molts anys enrere en el marc de la Col·laboració Cochrane.
 • Star Wars visita la planta de Pediatria de Sant Pau!
  19/06/2023

  Star Wars visita la planta de Pediatria de Sant Pau!

  Des d’una galàxia molt, molt llunyana... una comitiva de soldats i pilots imperials ha visitat els nens i les nenes ingressats a la planta de Pediatria de Sant Pau. L'Imperi ha envaït per unes hores l’Hospital gràcies a l’organització benèfica 501st Legion Task Team Hospitals Catalunya, qui ha arrencat molts i molts somriures entre els infants, els pares i els familiars, i també entre els professionals de Pediatria. Tots ells han pogut gaudir d’uns moments molt divertits i han pogut fer-se fotos amb els membres de la Legió, qui per un dia han canviat les seves armes per regals que han repartit entre els pacients més menuts.
 • Sant Pau participa a SÓNAR+D amb una proposta de musicoteràpia
  16/06/2023

  Sant Pau participa a SÓNAR+D amb una proposta de musicoteràpia

  El passat dijous 15 de juny l’Hospital de Sant Pau i l’Institut de Recerca (l’IIB Sant Pau) va presentar al Sónar+D un projecte de musicoteràpia per a pacients de càncer hematològic elaborat amb la col·laboració d’Oncolliga i ESMUC.