Actualidad

Actualidad
 • La prevenció del càncer de còlon al Recinte Modernista
  27/09/2016

  La prevenció del càncer de còlon al Recinte Modernista

  El proper 2 d’octubre, com tots els primers diumenges de mes, se celebrarà una nova jornada d’accés gratuït al Recinte Modernista. En aquesta ocasió, s’ha convidat al Programa de prevenció del càncer de còlon i recte de Barcelona –en el que l’Hospital de Sant Pau hi participa activament– per ubicar-hi diferents punts informatius en què professionals del Programa explicaran com prevenir aquest càncer. També es projectarà un vídeo i es podrà visitar una exposició sobre el càncer colorectal i la seva prevenció.
 • Acte d’Inauguració oficial curs acadèmic 2016-2017 de l’EUI-Sant Pau
  28/09/2016

  Acte d’Inauguració oficial curs acadèmic 2016-2017 de l’EUI-Sant Pau

  L’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Pau, celebrarà l’Acte d’Inauguració oficial del curs acadèmic 2016-2017, el dimecres 5 d’octubre a les 12.00h, a la Sala d’Actes de l’Hospital. La lliçó inaugural que porta el títol: “Filosofia de la infermeria” anirà a càrrec del Dr. Josep Maria Esquirol, professor de filosofia de la UB i autor de La resistència íntima (Premi Ciutat de Barcelona, 2015).
 • En marxa contra la fragilitat!
  24/09/2016

  En marxa contra la fragilitat!

  Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, el dissabte 1 d’octubre, de 10 a 14 hores, la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia organitza la jornada “En marxa contra la Fragilitat!” que es realitzarà simultàniament a diferents llocs de Catalunya. A l’Hospital de Sant Pau professionals sanitaris de la geriatria oferiran una valoració gratuïta i breu de la fragilitat i donaran a aquelles persones que s’apropin al vestíbul del carrer Sant Quintí algunes recomanacions generals sobre com prevenir-la i tractar-la.
 • I Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya
  22/09/2016

  I Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya

  Organitzat per l’Associació Catalana de Direccions Infermeres (ACDI), el I Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya es celebrarà el proper 27 i 28 d’octubre al Recinte Modernista de Sant Pau. Aquest esdeveniment vol ser una trobada per compartir diferents experiències, debatre i ampliar coneixements en l’àmbit de la gestió.
 • Jornada amb motiu de la setmana internacional de la Fibrosis Pulmonar Idiopàtica
  21/09/2016

  Jornada amb motiu de la setmana internacional de la Fibrosis Pulmonar Idiopàtica

  La plataforma de Malalties Minoritàries i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitzen la Jornada de la Fibrosis Pulmonar Idiopàtica amb motiu de la setmana internacional d’aquesta malaltia. L’acte tindrà lloc avui a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau.
 • L’Institut de Recerca de Sant Pau rep ajudes a la recerca de l’AECC per investigar noves estratègies en el tractament del càncer de mama
  28/08/2016

  L’Institut de Recerca de Sant Pau rep ajudes a la recerca de l’AECC per investigar noves estratègies en el tractament del càncer de mama

  La Fundació Científica de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha concedit a l’Institut de Recerca de Sant Pau finançament per desenvolupar el projecte "Avaluació de les noves estratègies d’irradiació en el tractament del càncer de mama i la seva implantació clínica”. Aquest projecte està liderat pel grup de Recerca en Radiofísica i Radioprotecció, liderat per la Dra. Montserrat Ribas, directora del Servei de Radiofísica i Radioprotecció de l’Hospital de Sant Pau.
 • Investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà publiquen al British Medical Journal
  24/07/2016

  Investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà publiquen al British Medical Journal

  El Dr. Pablo Alonso, investigador Miguel Servet del Grup de Recerca d'Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau-l'IIB-Sant Pau, adscrit al CIBERESP i col·laborador del Centre Cochrane Iberoamericà, és el primer firmant de dos articles recentment publicats a The British Medical Journal que presenten els "Marcs de l’Evidència a la Decisió (EtD)"
 • Entrevista al dr. Rafael Blesa
  20/07/2016

  Entrevista al dr. Rafael Blesa

  Butlletí de la Societat Catalana de Neurologia (Juliol 2016)
 • Sant Pau a l’avantguarda tecnològica en Recerca
  05/07/2016

  Sant Pau a l’avantguarda tecnològica en Recerca

  Sant Pau serà l’únic hospital europeu que realitzarà assaigs clínics amb el nou escàner ocular, OSCANN, que pot avançar el diagnòstic del Parkinson, l’autisme o el TDAH i altres malalties entre tres i cinc anys. L’escàner permet mesurar de manera precisa els moviments oculars i oculoencefàlics per detectar certs biomarcadors característics d’alguns desordres neurològics.
 • El grup de treball de l’European Cancer Leagues (ECL) es reuneix a Sant Pau
  21/06/2016

  El grup de treball de l’European Cancer Leagues (ECL) es reuneix a Sant Pau

  Els representants d’entitats pertanyents a l’European Cancer Leagues (ECL) de 15 països assistiran el 21 i 22 de juny a la reunió del grup de treball “Patient Support Working Group” que s’organitza a la seu de la Fundació Enriqueta Villavecchia, situada al pavelló de Santa Victòria de Sant Pau.
 • 16/06/2016

  Entrevista al Dr. Pablo Carrasco del diari Heraldo de Soria

  Entrevista al Dr. Pablo Carrasco del diari Heraldo de Soria
 • Visita a Sant Pau del president del Consell de Governadors de l'American College of Cardiology (ACC)
  14/06/2016

  Visita a Sant Pau del president del Consell de Governadors de l'American College of Cardiology (ACC)

  El Dr. A. Allen Seals, president del Consell de Governadors de l'American College of Cardiology (ACC) ha fet una visita de tres dies (del 15 al 17 de juny 2016) al Servei de Cardiologia de Sant Pau. En el context d'un acord signat recentment entre l'ACC i la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) el Dr. Seals ha escollit el nostre centre per conèixer de primera ma l'atenció cardiològica terciària a l’Estat.
 • Sant Pau incorpora la imatge 4K a la cirurgia d’Otorinolaringologia
  07/06/2016

  Sant Pau incorpora la imatge 4K a la cirurgia d’Otorinolaringologia

  L’Hospital de Sant Pau és el primer de tot Catalunya en incorporar una torre d’imatge amb tecnologia 4K al quiròfan destinat a Otorinolaringologia (ORL). Aquesta tecnologia proporciona la més alta definició en imatge que hi ha actualment en el mercat a les cirurgies que es fan amb endoscopi i permet diferenciar molt millor als cirurgians la diferència entre els teixits sans i els afectats per un tumor. En principi aquest sistema 4K s’implantarà en els quiròfans destinats a ORL i s’anirà estenent a d’altres serveis quirúrgics, com Cirurgia general o Ginecologia.
 • Dr. Xavier Viñolas, president electe de la Societat Catalana de Cardiologia
  05/06/2016

  Dr. Xavier Viñolas, president electe de la Societat Catalana de Cardiologia

  El Dr. Xavier Viñolas, del Servei de Cardiologia de Sant Pau, ha estat escollit president electe de la Societat Catalana de Cardiologia (SCC) durant l’últim congrés d’aquesta societat. És la segona vegada en la història de la SCC en que hi ha hagut dos candidats a les eleccions a la presidència. En aquesta ocasió han estat el Dr. Galve, de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, i el Dr. Xavier Viñolas, de Sant Pau.
 • Sant Pau publica al Circulation
  02/06/2016

  Sant Pau publica al Circulation

  El Servei de Cardiologia de l'Hospital publica a la prestigiosa revista Circulation un estudi clínic que aporta la prova de concepte d'una nova causa de fibril·lació auricular. L'estudi s'ha realitzat íntegrament al Servei de Cardiologia. Els signants principals són el Dr. Jesús Àlvarez, del Servei de Cardiologia, i el Dr. Joan Cinca, director d'aquest Servei de l'Hospital.
 • El servei de Pneumologia, premiat al congrés de la American Thoracic Society
  25/05/2016

  El servei de Pneumologia, premiat al congrés de la American Thoracic Society

  El servei de Pneumologia de Sant Pau ha estat guardonat amb dos premis al congrés de l’American Thoracic Society (ATS) que ha tingut lloc a San Francisco (USA). La Dra. Ana Rodrigo ha rebut un Scholarship Award de la National Emphysema Foundation pel treball “Bacterial colonzation is associated with abnormal bronchial structure in severe COPD patients”, i el Dr. Oriol Sibila, ha rebut el prestigiós guardó Early-Career Recognition Award en reconeixement a la seva trajectòria en el camp de les infeccions respiratòries.
 • Creació del III Grupo Cooperativo del Carcinoma Broncogénico GCCB- SEPAR III
  31/05/2016

  Creació del III Grupo Cooperativo del Carcinoma Broncogénico GCCB- SEPAR III

  Degut a la entrada en vigor de la 8a edició de la classificació TNM del càncer de pulmó elaborada per la International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), l’Àrea d’Oncologia de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR) ha posat en marxa la creació del III Grupo Cooperativo del Carcinoma Broncogénico GCCB- SEPAR III. Aquest grup té com a objectiu la recollida prospectiva de dades en pacients amb diagnòstic de carcinoma broncogènic per mirar de dur a terme una nova anàlisi dels factors pronòstics. El grup es posarà en marxa el proper setembre de 2016 i el nostre Hospital participarà de manera activa de la mà de la Dra. Elisabeth Martínez-Téllez del Servei de Cirurgia Toràcica formant part de l’equip Coordinador.
 • Premi de la Societat Espanyola de Reumatologia
  25/05/2016

  Premi de la Societat Espanyola de Reumatologia

  La Societat Espanyola de Reumatologia (SER) ha guardonat al Dr. Ivan Castellví Barranco, de l’Àrea de Reumatologia del Servei de Medicina Interna de Sant Pau, amb el premi SER 2016 al millor treball en “Altres malalties autoimmunes sistèmiques" per l’article: Association Between Nailfold Capillaroscopy Findings and Pulmonary Function Tests in Patients with Systemic Sclerosis, publicat a la revista The Journal of Rheumatology.
 • Sant Pau presenta una nova aplicació que avisa les persones formades en ús de desfibril•ladors més properes al lloc de l’emergència
  18/05/2016

  Sant Pau presenta una nova aplicació que avisa les persones formades en ús de desfibril•ladors més properes al lloc de l’emergència

  Sant Pau, el Consell Català de Ressuscitació i l’empresa de cardioprotecció Cardiosos, han presentat l’aplicació gratuïta Cardiocity 112. Aquesta aplicació disponible per a Android i Apple és la culminació d’un ampli projecte que té com a objectiu salvar vides gràcies a la ràpida actuació que puguin dur a terme persones formades en casos d’aturades cardiorespiratòries.
 • Dia Mundial de la Donació de Llet i 5è aniversari del Banc de Llet Materna
  18/05/2016

  Dia Mundial de la Donació de Llet i 5è aniversari del Banc de Llet Materna

  El Dia Mundial de la Donació de Llet se celebra a tot el món el 19 de maig. Aquesta jornada coincideix amb el 5è aniversari del Banc de Llet Materna del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Per aquest motiu, el diumenge 22 de maig des de les 11 h als Jardins del Recinte de la Maternitat (Barcelona) se celebrarà aquest aniversari amb una trobada de donants i receptors de llet. Durant aquests cinc anys més de 1.500 nadons prematurs han rebut llet materna a Catalunya de 2.000 mares donants. La Maia és un d’aquests nadons i podreu llegir la seva història en el text adjunt.