Actualidad

Actualidad
 • La Marató de TV3 a Sant Pau
  23/11/2016

  La Marató de TV3 a Sant Pau

  Amb motiu de La Marató de TV3, demà 25 de novembre, de 9 a 17 hores, la Unitat d’Ictus del Servei de Neurologia realitzarà proves preventives com el control de pressió arterial, glucèmia i dopper a qui vulgui apropar-se, de forma gratuïta. En paral•lel, la Fundació Ictus posarà també un estand al vestíbul per informar sobre aquesta malaltia. Durant de la jornada la coral d’afàsics del Servei de Neurologia i Rehabilitació de Sant Pau oferirà un concert, de 10 a 11 hores, al vestíbul de Sant Quintí. Amb la Coral Canta Sant Pau, participarà també Maria Cambray, una jove cantant que va patir un ictus.
 • Reconeixement al treball dels tècnics de radioteràpia
  23/11/2016

  Reconeixement al treball dels tècnics de radioteràpia

  Els tècnics de radioteràpia de Sant Pau han guanyat el primer premi a la millor comunicació en el XXIV Congrés del Grup Català Occità amb el treball "Implementació de la Técnica Breath-Hold en la SBRT hepàtica: Fase administració del tractament”. Els autors Sonia Bermejo, N. Ventosa, N. Espinosa, G. Gómez de Segura, X. Nolla, J. Balart i P. Carrasco destinaran la dotació econòmica del premi a alguna ONG relacionada amb la lluita contra el càncer.
 • Comença el CSC 2016
  22/11/2016

  Comença el CSC 2016

  L’Hospital de Sant Pau, juntament amb els hospitals Álvaro Cunqueiro, Bellvitge, Clínic, Clínico San Carlos, Puerta de Hierro Majadahonda i la Fundación interhospitalaria investigación Cardiovascular organitzen el Curso Coronario Estructural. La cita d’aquesta edició 2016 és els dies 23, 24 i 25 de novembre a l’Hotel Eurostars Madrid Tower.
 • Comença el “Clinical Training in Breast Microsurgical Reconstruction”
  20/11/2016

  Comença el “Clinical Training in Breast Microsurgical Reconstruction”

  El Departament de Cirurgia Plàstica del Hospital de Sant Pau - Hospital del Mar celebra aquesta setmana el mòdul "Clinical Training in Breast Microsurgical Reconstruction" com a part de l’International Master's Degree in Reconstructive Microsurgery i l’European Master's Degree in Surgical Oncology, Reconstructive and Aesthetic Breast Surgery. El curs reuneix a 50 cirurgians plàstics i de mama de tot el món. Amb un professorat internacional i de referència mundial, tots dos màsters estan avalats per la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • Setmana Europea de la Prova del VIH
  20/11/2016

  Setmana Europea de la Prova del VIH

  Del 18 al 25 de novembre, es torna a celebrar la Setmana Europea de la Prova del VIH. El 25% de les persones que estan infectades pel VIH ho desconeixen. És per aquest motiu, que des de la Generalitat ens animen a seguir fent-ne ressò per recordar a la població la importància de saber si està infectada o no.
 • Participa al Red Day!
  17/11/2016

  Participa al Red Day!

  El proper 19 de novembre el Banc de sang organitza el "Red Day", una jornada de donació de sang en família, on s’organitzen també activitats i tallers per als infants. La del dissabte serà la tercera edició d’aquesta jornada que enguany té un doble objectiu: promoure la donació de sang entre la població adulta i aconseguir que els més petits integrin l’hàbit de la donació com una acció quotidiana. Com a novetat aquest 2016 se celebra per primera vegada de forma simultània a l’Hospital de Sant Pau, a l’Hospital Clínic i a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Durant el “Red Day” l’horari del Banc de sang dels tres hospitals serà de 10 a 20 hores. Qui esculli Sant Pau ha d’apropar-se al Recinte Modernista (c/Sant Antoni Maria Claret, 167. Pavelló del convent, 11).
 • Els neuròlegs de Sant Pau publiquen al butlletí de la Societat Catalana de Neurologia
  14/11/2016

  Els neuròlegs de Sant Pau publiquen al butlletí de la Societat Catalana de Neurologia

  Els Drs. Jordi Clarimon, Rafael Blesa i Joan Fortea, de l’Institut d'Investigacions Biomèdiques de Sant Pau i del Servei de Neurologia de l’Hospital han col·laborat en el Butlletí de Neurologia Catalana, que edita la Societat Catalana de Neurologia.
 • Una cursa per a la investigació contra el càncer del ronyó
  16/11/2016

  Una cursa per a la investigació contra el càncer del ronyó

  El proper 20 de novembre, a les 10 hores, es donarà el tret de sortida de la cinquena edició de “10 km de Les Franqueses”. Una cursa organitzada pel "Club d’Atletisme a 4 el Km" i el Patronat Municipal d’Esports de Les Franqueses del Vallès, que destinarà la recaptació a la investigació contra el càncer de ronyó de l’IIB-Sant Pau.
 • Dia Mundial de la Prematuritat
  15/11/2016

  Dia Mundial de la Prematuritat

  Amb motiu del Dia Mundial de la Prematuritat, el 17 de novembre, la Unitat de Neonatologia de l’Hospital de Sant Pau posarà un punt informatiu al vestíbul de Sant Quintí i organitzarà activitats a la pròpia Unitat per implicar als pares en aquesta celebració. Enguany les activitats giraran en torn a la família, per això els hi han demanat que portin un retrat familiar per fer un mural i un mitjó del seus fills per reproduir al natural la imatge representativa del pòster.
 • Desfilada solidària per a la trombosi al Recinte Modernista de Sant Pau
  15/11/2016

  Desfilada solidària per a la trombosi al Recinte Modernista de Sant Pau

  Formant part de les accions d’ACTiVA’TT, campanya solidària promoguda pels investigadors de l'IIB-Sant Pau Drs. José Roman Escudero i José Manuel Soria per a la recaptació de fons destinats a la investigació de la Trombosi, s’organitza una desfilada solidària amb la col•laboració de l’Eix Sagrada Família i del Recinte Modernista de Sant Pau. L’acte tindrà lloc el dimarts 22 de novembre, a les 20.30 hores, com a punt de partida de les activitats de Nadal de l’Eix. La recaptació anirà íntegrament pel projecte de recerca d’aquesta malaltia.
 • Darrera xerrada divulgativa de l’any per a familiars de persones amb Alzheimer
  15/11/2016

  Darrera xerrada divulgativa de l’any per a familiars de persones amb Alzheimer

  Dins el Cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer que s’organitza durant tot l’any a l’Hospital, el pròxim 17 de novembre, a les 17.00 h., tindrà lloc a la Sala d’Actes la conferència: “Què ocorre quan el diagnòstic no és l’Alzheimer? Demència fronto temporal”, a càrrec del Dr. Ignacio Illan, del Servei de Neurologia de Sant Pau. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Proves pilot de la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Sant Pau
  15/11/2016

  Proves pilot de la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Sant Pau

  Del 19 al 27 de novembre es fan les proves pilots de la Setmana Europea de Residus. L’Hospital de Sant Pau participa amb l’Agència Catalana de Residus en aquesta iniciativa. En concret, l’oficina tècnica de la Direcció de Serveis de l’Hospital farà aquesta prova pilot amb l’opció de les “Oficines amb poc paper”.
 • Comença el cicle de conferències 2016-2017 de La Medicina al teu abast
  13/11/2016

  Comença el cicle de conferències 2016-2017 de La Medicina al teu abast

  El cicle 2016-2017 de “La Medicina al teu abast”, s’inicia amb la conferència que porta per títol: “Estat d’ànim i depressió en les persones grans” que anirà a càrrec d’Enric Álvarez, director del Servei de Psiquiatria. La conferència tindrà lloc dijous 24 de novembre, a les 18.30h, a les sales polivalents de l’Hospital.
 • Sant Pau acull un concert inèdit de Jordi Savall
  13/11/2016

  Sant Pau acull un concert inèdit de Jordi Savall

  La Fundació Centre Internacional de Música Antiga ofereix al vestíbul de l’Hospital, avui 14 de novembre, a les 17.15 hores, un concert inèdit del mestre Jordi Savall. Aquesta iniciativa forma part d’un projecte solidari de la Fundació que vol apropar la música a espais de la ciutat on no sempre arriba, alhora que transmet els valors de la música antiga i tradicional. La entrada és lliure i gratuïta. El concert “El somni d’Orfeu: Camins de la Memòria i del Diàleg intercultural” és una iniciativa molt personal de Jordi Savall, per això, en aquest primer dia ha volgut envoltar-se de persones que li són molt properes, com el seu fill, Ferran Savall, i Pedro Estevan, col·laborador del mestre des de fa més de 30 anys.
 • El Clúster Salut Mental Catalunya celebra la II Jornada d’Immersió Estratègica a Sant Pau
  13/11/2016

  El Clúster Salut Mental Catalunya celebra la II Jornada d’Immersió Estratègica a Sant Pau

  El Clúster Salut Mental Catalunya celebrarà la II Jornada d’Immersió Estratègica, el proper 15 de novembre, a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Durant la trobada, els socis del Clúster presentaran els seus projectes més destacats, reflexionaran sobre els reptes del sector i compartiran casos reals amb tots els assistents. Després de dinar, es formaran tres grups de treball (comunicació, recerca i tecnologia), que posaran en comú les seves impressions i posteriorment debatran sobre les temàtiques que es decideixin. Per a la Jornada s’espera la presència de més de 200 assistents, que enguany tindrà lloc a dos espais diferenciats: al matí, l’acte es desenvoluparà a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau, i a la tarda, al Recinte Modernista de Sant Pau.
 • Els metges catalans renoven el compromís amb la societat amb l’aprovació de la “Declaració de Girona”
  10/11/2016

  Els metges catalans renoven el compromís amb la societat amb l’aprovació de la “Declaració de Girona”

  El 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya, que va aplegar el 10 de novembre, prop d’un miler de metges catalans al Palau de Congressos de Girona, va culminar amb l’aprovació de la Declaració de Girona. Un document a través del qual els metges catalans expressen i renoven el seu compromís amb la societat i el país. Els professionals de Sant Pau van estar representats en aquest congrés pels Drs. Albert Salazar, Alfons Torrego, Jordi Craven, Óscar Fariñas i Antonio Martínez-Noguera. La Declaració de Girona recull en deu punts els aspectes que els metges catalans consideren que són clau per a que la professió pugui fer front als nous reptes del futur, garantint la qualitat de l’exercici i tenint sempre present que les persones són el centre de l’activitat i de la vocació dels professionals.
 • Premi per a la Unitat de Genòmica de l’IIB Sant Pau
  07/11/2016

  Premi per a la Unitat de Genòmica de l’IIB Sant Pau

  L'estudi Oncothromb que dirigeix el Dr. José Manuel Soria, de la Unitat de Genòmica de l'IIB Sant Pau, i el Dr. Andreu Muñoz, del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, ha estat guardonat amb el Premi a la Millor Comunicació Científica al Congrés de la SEOM (Sociedad Española de Oncología Médica) celebrat el passat octubre a Madrid.
 • IV Marxeta en suport als infants i joves amb cardiopatia congènita
  07/11/2016

  IV Marxeta en suport als infants i joves amb cardiopatia congènita

  La Fundació Cors Units i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitzen, el pròxim 19 de novembre la IV Marxeta en suport als infants i joves amb cardiopatia congènita, amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, l’AACIC (Associació de Cardiopaties Congènites), la Federació Catalana d’Atletisme i el CAR (Centre d’Alt Rendiment), l'estudi de disseny emacreativa, l'escola de música Musicwood i CTAC (Centre de Teràpies Assistides amb Cans). La trobada tindrà lloc, de 10 a 12.30 hores, als Jardins del Recinte Modernista de Sant Pau (c/Sant Antoni Maria Claret, 167).
 • Una trobada pel record
  07/11/2016

  Una trobada pel record

  El proper dissabte 19 de novembre amb motiu de la Commemoració del Dia Internacional dels supervivents a la mort per suïcidi, es farà una trobada de supervivents on voluntaris, que han passat per la mateixa situació, els hi acompanyaran i donaran suport. L’objectiu de l’acte és poder intercanviar opinions, compartir i parlar en llibertat amb persones que han passat per experiències similars. La trobada tindrà lloc de 10.30 a 13.30 al Recinte Modernista de Sant Pau.
 • Comença la campanya “pren-te el pols”
  05/11/2016

  Comença la campanya “pren-te el pols”

  Demà, 7 de novembre, comença la campanya “pren-te el pols”. Una iniciativa que pretén arribar a totes aquelles persones més propenses a poder tenir fibril·lació auricular, i d’aquesta manera sensibilitzar respecte a una de les causes més freqüents d’ictus per treballar en la seva prevenció. Ja s’han sumat a la campanya més de 300 farmàcies, involucrant al mateix temps a més de 550 farmacèutics.