Actualidad

Actualidad
 • La trombosi és una de les principals causes de mortalitat prevenibles en pacients amb càncer
  21/03/2018

  La trombosi és una de les principals causes de mortalitat prevenibles en pacients amb càncer

  L'Hospital de Sant Pau de Barcelona i l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid desenvolupen una nova eina de diagnòstic que avalua el risc de trombosi en pacients oncològics. Amb ella es podrà prevenir entre un 50 a un 70% de les trombosis aplicant tractaments preventius, i per tant, reduir les complicacions i millorar la qualitat de vida dels pacients.
 • Montse Rabassa entra a formar part de la Xarxa de Científiques Comunicadores de El Periódico
  20/03/2018

  Montse Rabassa entra a formar part de la Xarxa de Científiques Comunicadores de El Periódico

  Montse Rabassa, investigadora de l’IIB Sant Pau, és una de les científiques escollides pel diari El Periódico per formar part de la Xarxa de Científiques Comunicadores. Una xarxa que neix amb l’objectiu de potenciar la participació d’investigadores de l’àmbit iberoamericà en el debat públic.
 • AENOR ens renova la certificació del Sistema General de Qualitat fins el 2019
  19/03/2018

  AENOR ens renova la certificació del Sistema General de Qualitat fins el 2019

  Els Serveis d'Extraccions, Bioquímica, Genètica, Immunologia, Microbiologia i les unitats de Diagnòstic Hematològic i d'Hemostàsia del Servei d'Hematologia de Sant Pau han renovat la certificació -per part de l'agència certificadora AENOR- del seu Sistema General de la Qualitat conforme a la norma ISO 9001:2015, amb validesa fins el 16-12-2019.
 • Sant Pau reconegut per la Sociedad Española de Cardiología
  15/03/2018

  Sant Pau reconegut per la Sociedad Española de Cardiología

  L’equip liderat pel Dr. Xavier Viñolas, cap de la Unitat d’Arrítmies del Servei de Cardiologia de Sant Pau, ha guanyat el “Premio Estudio Original de Estimulación Cardiaca” que concedeix Ritmo18 durant la quarta reunió conjunta de la Sección de electrofisiología y arrítmias y de la Sección de estimulación cardiaca de la Sociedad Española de Cardiología pel seu treball “Implantación de marcapasos transcatéter sin cable micra en pacientes nonagenarios”.
 • El Servei d’Urgències de Sant Pau, pioner a tot l’Estat, celebra el 50è aniversari
  19/03/2018

  El Servei d’Urgències de Sant Pau, pioner a tot l’Estat, celebra el 50è aniversari

  El Servei d’Urgències de Sant Pau celebrarà el seu mig segle amb un acte commemoratiu, el dia 20 de març, en el que participaran les autoritats i els professionals que al 1968 van fer possible aquesta nova organització de les Urgències a l’Hospital. També l’Arxiu Històric de la Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha organitzat una exposició que recull tota la vida del Servei en la seva antiga ubicació al Recinte Modernista, que es podrà visitar gratuïtament del 20 de març fins al 20 de juliol.

 • La Medicina al teu abast: “Embaràs, gestació i genètica”
  21/03/2018

  La Medicina al teu abast: “Embaràs, gestació i genètica”

  El dijous 22 de març tindrà lloc a les sales polivalents (Bloc A, 2n. pis), dins del cicle de “La Medicina al teu abast”, la conferència: “Embaràs, gestació i genètica”. La sessió anirà a càrrec de la Dra. Elisa Llurba, directora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau i del Dr. Jordi Surrallés, director de Genètica de Sant Pau. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • 30a Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau
  13/03/2018

  30a Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau

  Sant Pau organitza, el proper 17 de març, la 30ena edició de la seva Cursa Científica amb el suport de la Fundació DiR. La cita és al Recinte Modernista el dissabte a les 10h. Per commemorar els 30 anys d’aquesta cursa, l’Hospital organitza també una jornada científica el dia anterior, a la sala Cambó del mateix Recinte, on s’analitzaran els estudis realitzats al voltant de les trenta edicions d’aquest esdeveniment científic-esportiu.
 • Un consorci internacional liderat per investigadors catalans descobreix un nou gen anomenat EDC4 implicat en el càncer de mama familiar
  13/03/2018

  Un consorci internacional liderat per investigadors catalans descobreix un nou gen anomenat EDC4 implicat en el càncer de mama familiar

  Un consorci internacional d’investigadors liderat pel Dr. Jordi Surrallés, director del Servei de Genètica de l’Hospital de Sant Pau, Catedràtic de Genètica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador del Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Raras (CIBERER) i el Dr. Miquel Àngel Pujana, director del Programa de Recerca ProCURE de l’Institut Català d’Oncologia (ICO, IDIBELL) ha identificat un nou gen, implicat en el càncer de mama familiar, anomenat EDC4.
 • Un dispositiu òptic no invasiu portàtil podria ajudar a reduir la discapacitat associada a accidents vasculars cerebrals
  11/03/2018

  Un dispositiu òptic no invasiu portàtil podria ajudar a reduir la discapacitat associada a accidents vasculars cerebrals

  Un dispositiu òptic no invasiu i portàtil ha estat utilitzat per primera vegada a l'Hospital de Sant Pau per monitoritzar en temps real el tractament de pacients amb ictus isquèmic agut. El desenvolupament i integració del dispositiu, que mostra tenir el potencial per convertir-se en una eina futura per al monitoratge mèdic no invasiu, ha estat parcialment impulsat per la Fundació Bancària "la Caixa" i la Fundació CELLEX de Barcelona.
 • Una nova presentació del tractament “anti-TNF, Humira” millora la seva adherència i la satisfacció dels pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal
  11/03/2018

  Una nova presentació del tractament “anti-TNF, Humira” millora la seva adherència i la satisfacció dels pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal

  Un estudi dut a terme per l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col·laboració amb l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, destaca que la nova presentació del tractament anti-TNF, Humira, lliure de citrat, millora notablement l'adherència al tractament en pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII), gràcies a la reducció del dolor en el punt de punció.
 • DONA QUE DONA SANG
  05/03/2018

  DONA QUE DONA SANG

  Des del Banc de Sang celebren el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb la Campanya “Dona que dona sang”. Durant els dies 7, 8 i 9 de març podeu animar-vos a fer donacions al Pavelló del Convent, de 9 a 14 hores i de 16 a 20h. Una oportunitat més per ajudar als altres.
 • Barcelona Breast Meeting 2018
  04/03/2018

  Barcelona Breast Meeting 2018

  El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar organitza, del 7 al 9 de març, el Barcelona Breast Meeting, una trobada internacional amb més de 40 experts mundials, i més de 300 especialistes, on es discutiran els nous avenços sobre cirurgia oncoplàstica, reparadora i estètica de mama.
 • Reconeixements en l'11 edició del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries
  28/02/2018

  Reconeixements en l'11 edició del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

  La Dra. Isabel Illa Sendra, directora del Centre de Referència Espanyol i Europeu de Malaltia Neuromuscular (CSUR i ERN-NMD) del Departament de Neurologia de l'Hospital Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i catedràtica de Neurologia de la UAB ha estat guardonada durant l'11a edició del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya, celebrada ahir a Barcelona.
 • Resolució definitiva de concessió PERIS 2017
  27/02/2018

  Resolució definitiva de concessió PERIS 2017

  L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), entitat adscrita al Departament Salut de la Generalitat de Catalunya, ha fet pública la resolució definitiva de concessió de les subvencions del PERIS 2017. Diversos professionals de Sant Pau han estat escollits per rebre aquestes subvencions.
 • Sant Pau i l’Hospital del Mar sumen per oferir la millor assistència en Neurocirurgia
  27/02/2018

  Sant Pau i l’Hospital del Mar sumen per oferir la millor assistència en Neurocirurgia

  L’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar s’uneixen per crear el Servei Mancomunat de Neurocirurgia. El nou Servei es convertirà en un dels més grans de Catalunya. Cobrirà tots els camps d’aquesta especialitat i donarà assistència a una població de més de 800.000 persones. Està previst que realitzi més d’un miler d’intervencions quirúrgiques a l’any.
 • Sant Pau i el CIBERCV descriuen una nova tècnica per detectar les cicatrius post infart de miocardi mitjançant bioimpedància
  27/02/2018

  Sant Pau i el CIBERCV descriuen una nova tècnica per detectar les cicatrius post infart de miocardi mitjançant bioimpedància

  Investigadors del Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Cardiovasculares (CIBERCV) del grup de Joan Cinca de Sant Pau, han descrit recentment una nova tècnica per identificar àrees de cicatrius en pacients amb infart de miocardi mitjançant mapeig endocardi de la impedància elèctrica tissular.
 • Premis Open Pau 2018
  25/02/2018

  Premis Open Pau 2018

  Els premiats en aquesta segona edició de l’Open Pau han estat José Manuel Blanco Valle, amb el primer premi pel projecte “Programa referente”; el segon guardó se l’ha emportat Àlex Marieges Gordo amb “Entorns feliços de treball”; el tercer ha anat per a Rosa Saloni Bayod, pel seu projecte de “Proves diagnòstiques” i Victoriano Navarro Olivo ha rebut el Premi Participació.
 • Jornada sobre el diagnòstic i tractament dels edemes de causa vascular
  21/02/2018

  Jornada sobre el diagnòstic i tractament dels edemes de causa vascular

  El proper 3 de març, Dia Mundial del Limfedema i Dia Nacional de la Prevenció de les Malalties Venoses, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital, la sessió “Actualització en el diagnòstic i tractament dels edemes de causa vascular”. Dues taules centraran la jornada on experts en el tema debatran sobre el limfedema i les patologies vasculars. Unes sessions obertes al públic i gratuïtes.
 • Sant Pau publica al Journal of the American College of Cardiology
  20/02/2018

  Sant Pau publica al Journal of the American College of Cardiology

  Investigadors de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i Sant Joan de Reus, liderats per Francisco Blanco-Vaca i Joan Carles Escolà-Gil, de l’IIB Sant Pau i del CIBER de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM) han identificat els mecanismes pels quals les lipoproteïnes que transporten el colesterol bo (HDL) perden la seva capacitat cardioprotectora en pacients amb hipercolesterolèmia familiar. El treball, en col·laboració amb investigadors finlandesos, ha estat publicat al Journal of the American College of Cardiology i demostra que els pacients amb hipercolesterolèmia familiar presenten alteracions en les activitats de les principals enzims implicades en la maduració de les HDL, el que causa alteracions en seva composició i una reducció en la seva principal funció cardioprotectora, la seva capacitat per prevenir l'acumulació de colesterol en els macròfags de la paret arterial.
 • IX curs monogràfic d’Actualització en Infecció Nosocomial
  19/02/2018

  IX curs monogràfic d’Actualització en Infecció Nosocomial

  El proper 1 de març, tindrà lloc a les sales polivalents, el IX curs monogràfic d’Actualització en Infecció Nosocomial. Una jornada que impartiran diferents professionals de Sant Pau pertanyents a la Unitat de Malalties Infeccioses, al Programa d’Infecció Nosocomial i Política Antibiòtica i al Servei de Microbiologia.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat