Actualidad

Actualidad
 • La infermera Cristina Canaleta guanya el primer premi del 35th Congrés EBMT Meeting Nurse Group
  27/03/2019

  La infermera Cristina Canaleta guanya el primer premi del 35th Congrés EBMT Meeting Nurse Group

  Cristina Canaleta, infermera d'Hematologia Clínica ha guanyat el primer premi del 35th Congrés EBMT Meeting Nurse Group celebrat recentment a Frankfurt per la comunicació oral “ Perception of patiens about the insertion of central venous access: Preparation, funcionality and impact on body imatge”.
 • Estar menys estona al sofà redueix el greix en els nadons de dones embarassades obeses
  26/03/2019

  Estar menys estona al sofà redueix el greix en els nadons de dones embarassades obeses

  L’estudi DALI (Vitamin D and Lifestyle Intervention for Gestational Diabetes Prevention) és un projecte finançat pel Programa FP7 de la Unió Europea i localment pel CAIBER que va abordar en dos assaigs clínics en 9 països europeus diferents estratègies de prevenció de la diabetis gestacional. L’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) és l’únic centre espanyol representat en aquest estudi que van dur a terme els Serveis d'Endocrinologia i Ginecologia i Obstetrícia amb la col·laboració necessària dels Serveis de Pediatria i Bioquímica i els centres d’Atenció Primària. L’estudi està liderat localment per la Dra. Rosa Corcoy del Grup de recerca d’Endocrinologia, Diabetis i Nutrició de l’IIB Sant Pau, directora de la Unitat de Diabetis de l’Hospital i investigadora principal del grup CB06/01/0009 del CIBER-BBN.
 • Sant Pau arriba a les 100 reseccions pulmonars majors a través de cirurgia mínimament invasiva
  26/03/2019

  Sant Pau arriba a les 100 reseccions pulmonars majors a través de cirurgia mínimament invasiva

  El Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau ha arribat a les 100 reseccions pulmonars majors a través de cirurgia mínimament invasiva. El programa de cirurgia toracoscòpia (VATS) es va iniciar el 2015, moment en el qual es realitzaven només un 6% de les cirurgies majors a través d'aquesta via d'abordatge. La millora de la tècnica i l’experiència adquirida per l'equip del Servei de Cirurgia Toràcica fa que actualment es realitzin més del 70% de les reseccions pulmonars majors per VATS. D’altra banda, la Cirurgia Toracoscòpia també és la tècnica d'elecció en la gran majoria de reseccions en tumors mediastínics i en les malalties pediàtriques toràciques tributàries de Cirurgia.
 • Un estudi, publicat a Brain, permet identificar els primers canvis cerebrals en la demència frontotemporal
  25/03/2019

  Un estudi, publicat a Brain, permet identificar els primers canvis cerebrals en la demència frontotemporal

  Metges i investigadors de Sant Pau i del Clínic de Barcelona en col·laboració amb la Universitat de Califòrnia apliquen una innovadora tècnica d'anàlisi de neuroimatge per identificar de manera més sensible els canvis cerebrals que es produeixen en la demència frontotemporal, una causa de demència en persones d'edat mitjana que afecta les regions frontals del cervell, que regulen la nostra conducta.
 • Dolor 2019
  25/03/2019

  Dolor 2019

  Com cada any el Servei d'Anestesiologia i la Clínica del Dolor organitzen l’activitat científica de formació continuada en Dolor i Anestèsia Regional “DOLOR2019”. Enguany són la XX i XLI edició respectivament i es durà a terme els dies 28 i 29 de març al Recinte Modernista de Sant Pau. Trobareu tota la informació en el programa adjunt.
 • El Comitè de la Qualitat dels Laboratoris celebra el seu 10è aniversari amb 300 reunions
  25/03/2019

  El Comitè de la Qualitat dels Laboratoris celebra el seu 10è aniversari amb 300 reunions

  Enguany el Comitè de la Qualitat dels Laboratoris (LabSantPau) celebra el 10è aniversari de la seva constitució per implementar un Sistema de Gestió de la Qualitat (SGQ) d’acord amb la Norma Internacional ISO 9001. Durant aquests 10 anys els quinze membres del Comitè han mantingut 300 reunions. La certificació assolida el 2009 ha estat renovada tres vegades, la darrera segons la nova versió ISO 9001:2015.
 • Àlex Marieges escollit president de l’Associació Catalana d’Infermeria en Salut Mental
  21/03/2019

  Àlex Marieges escollit president de l’Associació Catalana d’Infermeria en Salut Mental

  Àlex Marieges, supervisor d’infermeria del Servei de Psiquiatria de Sant Pau va ser escollit recentment, en l'assemblea de socis, president de l'Associació Catalana d'Infermeria en Salut Mental (ASCISAM).
 • I Curs d'Infermeria d'Hemodinàmica en Oclusions Cròniques Totals (CTO)
  20/03/2019

  I Curs d'Infermeria d'Hemodinàmica en Oclusions Cròniques Totals (CTO)

  Durant els pròxims dies 28 i 29 de març tindrà lloc a l’Hospital el I Curs d'Infermeria d'Hemodinàmica en CTO, que organitza l'Hospital de Sant Pau i en el que hi participa World Medica com a empresa col·laboradora. És un curs obert, a nivell nacional i Portugal, i està dedicat al paper fonamental que juga la infermera d'Hemodinàmica en el tractament de les oclusions cròniques totals.
 • Curs teòric-pràctic de Base de Crani
  17/03/2019

  Curs teòric-pràctic de Base de Crani

  El Servei de Neurocirurgia de Sant Pau celebra els dies 28 i 29 de març el seu curs anual de base de crani enguany titutat “Abordatge Endoscòpic Endonasal de Base de Crani. Pla Sagital i Coronal Complet”. La part teòrica tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau, a la sala Francesc Cambó i la fase pràctica es farà al Laboratori. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Sant Pau, pioner en innovació per a nadons prematurs
  17/03/2019

  Sant Pau, pioner en innovació per a nadons prematurs

  Sílvia Vicente, infermera de la Unitat de Cures Intensives Neonatals (UCIN) de Sant Pau i membre del Grup de Recerca en Cures de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Sant Pau (IIB Sant Pau), ha ideat un dispositiu, anomenat Swaddy, que disminueix l’estrès del nadó durant el procediment del pes i contribueix al seu millor desenvolupament neurològic.
 • Dia Mundial del Delírium
  12/03/2019

  Dia Mundial del Delírium

  Sant Pau se suma a les activitats del Dia Mundial del Delírium, facilitant informació tant orientada a familiars com a professionals. El Delírium consisteix en un deteriorament ràpid de la funció cognitiva. Es caracteritza per: dificultat en la capacitat de concentració; desorientació; somnolència; agitació i ocasionalment presència d’al·lucinacions i/o ideació delirant. El Delírium acostuma a desenvolupar-se en hores o dies.
 • Medicina al teu abast: Els súper aliments i els miracles de les dietes
  12/03/2019

  Medicina al teu abast: Els súper aliments i els miracles de les dietes

  La sessió “Els súper aliments i els miracles de les dietes” està prevista pel dijous 21 de març i forma part del cicle de conferències de La Medicina al teu abast. La conferència, a càrrec de la Dra. Gemma Navarro, cap de Dietètica i Alimentació de Sant Pau, tindrà lloc a les sales polivalents de 18.30 a 20 hores. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Barcelona Breast Meeting 2019
  11/03/2019

  Barcelona Breast Meeting 2019

  El Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau - l’Hospital del Mar organitza, del 12 al 15 de març, el Barcelona Breast Meeting 2019 (BBM 2019), trobada internacional amb més de 40 experts mundials, i més de 400 especialistes, on es discutiran els nous avenços sobre cirurgia oncoplàstica, reparadora i estètica de mama.
 • Sant Pau participa a la Setmana mundial del cervell
  10/03/2019

  Sant Pau participa a la Setmana mundial del cervell

  De l’11 al 15 de març de 2019 se celebra la Setmana Mundial del Cervell. Científiques i científics, entre ells diferents professionals de Sant Pau, que investiguen sobre aspectes de la Neurobiologia es desplaçaran a centres educatius de Barcelona per fer xerrades que permetran a l'alumnat conèixer de primera mà les línies d'investigació que se segueixen per aprofundir en el coneixement del cervell i per entendre millor malalties com l’esquizofrènia, la depressió i l’Alzheimer, entre d’altres.
 • Sant Pau colidera un estudi sobre la resposta immunològica innata contra el càncer
  07/03/2019

  Sant Pau colidera un estudi sobre la resposta immunològica innata contra el càncer

  Un estudi del Servei d’Hematologia de Sant Pau juntament amb la Universidad Complutense de Madrid (UNC) desvetlla que el factor rhG-CSF potencia una resposta immunològica innata efectiva per a combatre el càncer. L’estudi "Antitumoral effect of maintained neutrophilia induced by rhG-CSF in a murine model of pancreatic" ha sortit publicat a la prestigiosa revista Scientific Reports del grup Nature.
 • Dia Mundial del Limfedema
  05/03/2019

  Dia Mundial del Limfedema

  El Servei de Medicina Física i Rehabilitació de Sant Pau col·labora amb Limfacall en l’organització de la segona Jornada commemorativa del Dia Mundial del Limfedema prevista per avui 6 març. La jornada tindrà lloc, de 16 a 20.30 hores, al Recinte Modernista de Sant Pau.
 • Dona que dona sang
  05/03/2019

  Dona que dona sang

  Des de l’Hospital de Sant Pau ens sumem a la campanya que el Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha posat en marxa aquesta setmana amb el lema #DonaqueDonaSang coincidint amb el Dia de la Dona. Per això animem a tot el nostre personal a donar sang i a promoure la donació.
 • Sant Pau obté una beca FEHH-Fundació CRIS 2018-2019
  04/03/2019

  Sant Pau obté una beca FEHH-Fundació CRIS 2018-2019

  La Dra. Silvana Novelli Canales, adjunta al Servei d’Hematologia de l’Hospital i investigadora del Grup d’Hematologia i Trasplantament de l’Institut de Recerca, ha obtingut una de les dues beques FEHH-Fundació CRIS 2018-2019 atorgades a l’Estat a través de la Fundació Espanyola d’Hematologia i Hematoteràpia. Aquests ajuts tenen com a objectiu aconseguir que els becats obtinguin coneixements punters en les àrees hematològiques i hemoteràpiques per aplicar-los a casa nostra a la seva tornada.
 • Sant Pau participa en l’estudi genètic sobre Alzheimer publicat a <em>Nature Genetics</em>
  03/03/2019

  Sant Pau participa en l’estudi genètic sobre Alzheimer publicat a Nature Genetics

  L’IIB Sant Pau ha participat en un article publicat a la revista Nature Genetics en el que hi han contribuït 20 països. Aquest projecte sense precedents, ha analitzat més dades genètiques (94.000 individus) que cap altre estudi fet fins ara sobre la malaltia d'Alzheimer i ha permès descobrir 5 nous gens que s’associen a la malaltia.
 • La Unitat de Conductes Addictives de Sant Pau busca voluntaris, sense problemes de joc, per formar part d’una investigació
  28/02/2019

  La Unitat de Conductes Addictives de Sant Pau busca voluntaris, sense problemes de joc, per formar part d’una investigació

  El Programa d'Addiccions Comportamentals de la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital està realitzant un estudi per veure quin impacte té la publicitat relacionada amb els jocs d'aposta a la població (tant general com clínica). Per cobrir la mostra de població general, necessiten voluntaris sense problemes de joc, jugadors ocasionals o persones que no juguen mai, preferentment homes. Qui vulgui participar simplement ha d’omplir una sèrie de qüestionaris (que es poden enviar via mail) i fer una breu prova d’ordinador presencial a la Unitat. Els interessats poden adreçar les seves sol•licituds a la Dra. Marta Sancho, mail: MSanchoNa@santpau.cat.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat