Actualidad

Actualidad
 • Professionals i pacients de Sant Pau participen en la Marató de TV3 dedicada a la Salut mental
  20/12/2021

  Professionals i pacients de Sant Pau participen en la Marató de TV3 dedicada a la Salut mental

  Durant la 30 edició de la Marató de TV3 professionals i Pacients de l’Hospital de Sant Pau han tingut una presència destacada al llarg de les més de 15 hores de programa en directe. Una edició que enguany ha recaptat, de moment, 9.022.147 euros per la recerca de les malalties mentals.
 • Els pacients amb ictus i COVID-19 tenen ictus més greus i amb major mortalitat
  19/12/2021

  Els pacients amb ictus i COVID-19 tenen ictus més greus i amb major mortalitat

  Un equip d’investigadors liderat pel Dr. Joan Martí Fàbregas, cap clínic del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau i cap del grup de recerca en malalties cerebrovasculars a l’Institut de Recerca de Sant Pau, acaba de publicar un estudi sobre la relació pronòstica entre ictus i Covid-19. Es tracta d’un estudi multicèntric en el qual han participat neuròlegs de la majoria d’hospitals de Catalunya i que es va poder realitzar durant el pic de la pandèmia de març a maig del 2020. L’estudi, publicat al número de desembre de la prestigiosa revista Stroke, recull les dades de 701 pacients d’ictus isquèmic, 91 dels quals tenia infecció per COVID-19.
 • Investigadors de Sant Pau premiats al Congrés Perioperative Care Congress
  19/12/2021

  Investigadors de Sant Pau premiats al Congrés Perioperative Care Congress

  Investigadors de Sant Pau premiats al congrés virtual Perioperative Care Congress (PCC), organitzat pel Population Heath Research Institute del Canadà. La presentació titulada “Isquèmia miocàrdica perioperatòria: és rendible la monitorització perioperatòria de troponina?, va ser presentada per la Dra. Ekaterine Popova, primera autora del treball i membre del Grup de recerca Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris. A l'estudi hi han participat investigadors dels Serveis d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública, Anestesiologia i Reanimació i Cardiologia, en col·laboració amb el Centre d’Investigació en Economia i Sostenibilitat de la Universitat Rovira i Virgili.
 • Xerrades sobre esclerosi múltiple
  15/12/2021

  Xerrades sobre esclerosi múltiple

  El pròxim 23 de desembre, a les 16 hores, tindrà lloc la xerrada divulgativa “Novetats 2021 respecte a l’esclerosi múltiple” a càrrec de Luis Querol, adjunt del Servei de Neurologia de Sant Pau. Una sessió online, organitzada per la Unitat de Neurologia Autoimmune, del mateix Servei.
 • XIII Jornada d’actualització sobre l’hemofília
  15/12/2021

  XIII Jornada d’actualització sobre l’hemofília

  El pròxim dissabte, 18 de desembre, tindrà lloc la XIII Jornada d’actualització sobre l’hemofília organitzada per l’Associació Catalana d’Hemofília. La jornada, presencial, se celebrarà a la sala Francesc Cambó, del Recinte Modernista de Sant Pau. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Cirurgia Laparoscòpica Avançada de Còlon
  14/12/2021

  Cirurgia Laparoscòpica Avançada de Còlon

  Els propers 16 i 17 de desembre se celebrarà el Curs de Cirurgia Laparoscòpica Avançada de Còlon. L’objectiu d’aquest curs és oferir un període intensiu de formació de CLA a cirurgians amb coneixements intermedis i que comptin amb la possibilitat de desenvolupar-los en el seu centre de treball. Un curs híbrid que combina els procediments quirúrgics presencials i també la participació virtual, dirigit pel Dr. Eduardo Targarona, director de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau.
 • Asma Meeting Point 2021
  13/12/2021

  Asma Meeting Point 2021

  El pròxim divendres, 17 de desembre, tindrà lloc una nova edició de l’Asma Meeting Point, organitzada enguany per l’Hospital de Sant Pau. Una jornada que, degut a la pandèmia, se celebrarà en format híbrid: presencial i en streaming en directe. El principal objectiu d’aquesta edició és presentar els avenços recents que s’han produït en el camp de l’asma i discutir aquells aspectes innovadors o polèmics d’aquesta complexa malaltia. Més informació Programa Asma Meeting Poing 2021 https://www.asmameetingpoint.com/2021/programa.php
 • El Dr. Fortea guanya el premi Font amb un article sobre l'Alzheimer en adults amb síndrome de Down
  13/12/2021

  El Dr. Fortea guanya el premi Font amb un article sobre l'Alzheimer en adults amb síndrome de Down

  La Fundació Mutual Médica ha concedit al Dr. Juan Fortea, neuròleg de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona el premi Dr. Font, dotat amb 3.000 euros. Un guardó que reconeix els millors articles de recerca publicats amb aplicació potencial en la pràctica mèdica i s'emmarca dins dels “XXXI Premios Mutual Médica a la Investigación 2021”.
 • Jornada Codi Medicament
  13/12/2021

  Jornada Codi Medicament

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) organitzen la Jornada ”Codi Medicament: Actuacions Coordinades de prevenció secundària als Problemes de Salut relacionats amb els Medicaments (PSM) en el Territori Urgències, Atenció Primària, Centres Sociosanitaris, Hospitalització Domiciliària i Residències”, que es podrà seguir en streaming demà avui dimarts, 14 de desembre. La jornada “Codi Medicament” organitzada per l’Hospital de Sant Pau i el Consorci de Salut i Social de Catalunya vol abordar els Problemes de Salut relacionats amb els Medicaments (PSMs), a través de la implantació d’un model que ja s’ha aplicat a Sant Pau.
 • Inaugurem “Quadres mentals”
  11/12/2021

  Inaugurem “Quadres mentals”

  Un any més els alumnes del Racó Artístic, de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist, del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, presenten, a portes de Nadal, una exposició amb els treballs realitzats al llarg de l’any. Els participants han vingut avui per a la inauguració i han pogut comprovar in situ l’exposició de quadres penjats als passadissos de Consultes Externes de l’Hospital. La mostra, que porta per títol “Quadres mentals”, es podrà veure fins al proper 28 de gener.
 • Un treball científic del Servei de Farmàcia de Sant Pau, seleccionat entre els 10 millors de 2021 per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària
  08/12/2021

  Un treball científic del Servei de Farmàcia de Sant Pau, seleccionat entre els 10 millors de 2021 per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària

  El projecte "Drug related problems in clinical practice: a cross-sectional study on their prevalence, risk factors and associated pharmaceutical interventions" ha estat seleccionat com un dels 10 millors treballs científics en l'àrea de la Farmàcia Hospitalària del 2021. El Dr. Noé Garin, del Servei de Farmàcia de l'Hospital de Sant Pau, va presentar el projecte premiat a la jornada DIVULGA-Science-FH, organitzada per la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària. El treball presenta el procés assistencial estandarditzat i multidisciplinari, les intervencions clíniques farmacèutiques associades i els factors de risc que tenen els pacients en desenvolupar un problema relacionat amb la medicació durant l'ingrés.
 • Antonia Campolongo reconeguda per la seva trajectòria professional com a docent
  02/12/2021

  Antonia Campolongo reconeguda per la seva trajectòria professional com a docent

  Antonia Campolongo, infermera de la Unitat de Trastorns del Moviment, del Servei de Neurologia de Sant Pau, ha estat guardonada, amb el premi en reconeixement de la seva trajectòria professional com a docent XXVIII Congreso Anual de la Sociedad Española de Enfermería Neurológica i IV Congreso Internacional de Enfermería Neurológica, celebrat recentment a Jaén.
 • Xerrades sobre esclerosi múltiple
  01/12/2021

  Xerrades sobre esclerosi múltiple

  El pròxim 9 de desembre, a les 16 hores, tindrà lloc la xerrada divulgativa “Covid-19 i l’Esclerosi Múltiple. Què sabem després de tot?” a càrrec de Marta Caballero, adjunta del Servei de Neurologia de Sant Pau. Una sessió online, organitzada per la Unitat de Neurologia Autoimmune, del mateix Servei.
 • Sant Pau entre els sis hospitals de Catalunya destacats als premis Benchmarking CSC/ARQ 2021
  30/11/2021

  Sant Pau entre els sis hospitals de Catalunya destacats als premis Benchmarking CSC/ARQ 2021

  El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 han lliurat els Premis Benchmarking CSC/ARQ 2021 als hospitals catalans que han obtingut millors resultats en l’avaluació del rendiment i la qualitat assistencial durant el període 2020. L’Hospital de Sant Pau, ha estat guardonat en la categoria d’Hospital d’Alta Tecnologia. Els altres centres premiats han estat l’Hospital Dos de Maig i el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf. També han rebut tres accèssits l’Hospital de Palamós, l’Hospital General de Granollers i l’Hospital Universitari de Bellvitge, en les seves respectives categories.
 • Un cas clínic diagnosticat a Urgències de Sant Pau guardonat a les VII Jornades d'Actualització en Medicina d'Urgències i Emergències de la semFYC
  30/11/2021

  Un cas clínic diagnosticat a Urgències de Sant Pau guardonat a les VII Jornades d'Actualització en Medicina d'Urgències i Emergències de la semFYC

  Un cas clínic de síndrome de Kounis, diagnosticat a Urgències de Sant Pau, ha guanyat el premi al “millor cas” durant les VII Jornades d'Actualització en Medicina d'Urgències i Emergències de la semFYC. Presentat per Mariona Condom i Carla Cabrera, residents de tercer any de l'especialitat Medicina de Família i Comunitària i dels EAP Sardenya i EAP Dreta de l'Eixample respectivament, el cas ha estat coordinat pels doctors del Servei d’Urgències de Sant Pau, Sergio Pérez Baena i Roberto Lazzari.
 • Ferran Navarro participa a la Jornada Estratègica One Health
  29/11/2021

  Ferran Navarro participa a la Jornada Estratègica One Health

  El Dr. Ferran Navarro, director del Servei de Microbiologia de Sant Pau, va participar recentment a la “Jornada Estratègica One Health: Una visió transdisciplinària” amb el projecte “Bacteriòfags en mostres clíniques humanes. Els seus papers en l’adquisició i difusió de gens de resistència i patogenicitat”. Al llarg de la jornada es van presentar prop de 20 projectes des de diferents disciplines de recerca sobre l'impacte de la gestió antropogènica del planeta sobre la salut humana, animal i mediambiental. També va fer la presentació oficial de la plataforma d'àmbit estatal One Health a càrrec de la seva presidenta, Maite Martín, degana de la Facultat de Veterinària de la UAB.
 • Tres hospitals de l’Estat utilitzen Inteligència Artificial per accelerar la detecció de Covid-19 preservant la privacitat
  23/11/2021

  Tres hospitals de l’Estat utilitzen Inteligència Artificial per accelerar la detecció de Covid-19 preservant la privacitat

  La col·laboració entre radiòlegs de tres hospitals amb un alt volum de pacients – l’Hospital 12 de Octubre i l’Hospital Ramón y Cajal de Madrid, i l’Hospital de Sant Pau de Barcelona- amb experts tecnològics en IA i partners d’IT, està accelerant l’ús de tecnologies d’avantguarda per la cura de la salut, mantenint la privacitat de dades del pacient mitjançant l’aplicació de l’aprenentatge federat.
 • S’inaugura la Unitat Mixta de Recerca en Medicina Genòmica UAB – IR Sant Pau
  23/11/2021

  S’inaugura la Unitat Mixta de Recerca en Medicina Genòmica UAB – IR Sant Pau

  Avui, 24 de novembre, s’ha inaugurat la Unitat Mixta de Recerca en Medicina Genòmica UAB – IR Sant Pau. La nova Unitat centra la seva activitat en l’anomenada medicina genòmica, que proposa una aproximació des de la genòmica per al desenvolupament de teràpies, diagnòstic o estudi de malalties genètiques, oncològiques i síndromes de predisposició tumoral. Un equip de 17 persones fan possible el funcionament de la unitat que compta amb investigadors de l’Institut de Recerca de Sant Pau, de la Universitat Autònoma de Barcelona i del CIBERER i esdevé el primer laboratori mixte amb seu fora de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’espai abasta 177 m2.
 • 17è Congrés Mundial de Cirurgia Endoscòpica de l'IFSES
  21/11/2021

  17è Congrés Mundial de Cirurgia Endoscòpica de l'IFSES

  El Dr. Eduard M. Targarona, adjunt del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau, dirigeix el 17è Congrés Mundial de Cirurgia Endoscòpica de l'IFSES (WCES 2021). El congrés tindrà lloc a Barcelona, del 24 al 27 de novembre, conjuntament amb el 29è Congrés Internacional de l'Associació Europea de Cirurgia Endoscòpica (EAES) i incorpora la 16a Reunió de la secció de Cirurgia Mínimament Invasiva i Innovació Tecnològica de l'Associació Espanyola de Cirurgia.
 • Postgrau “Atenció al pacient amb sistemes de suport respiratori no invasiu (SRNI)
  21/11/2021

  Postgrau “Atenció al pacient amb sistemes de suport respiratori no invasiu (SRNI)

  El proper 1 de desembre comença el postgrau “Atenció al pacient amb sistemes de suport respiratori no invasiu (SRNI)”. Una diplomatura universitària impulsada per la Càtedra INSPIRA-UAB (INStitut Per a la Investigació Respiratòria Avançada - Universitat Autònoma de Barcelona) i dirigida pel Dr. Vicente Plaza, Meritxell Peiró i el Dr. Pedro A. Antón Albisu, director, supervisora d’infermeria i cap clínic de la Unitat de Ventilació respectivament, del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau. Un postgrau dirigit principalment a professionals sanitaris amb el grau d’infermeria, que vulguin aprofundir en el coneixement especialitzat de l’atenció al pacient amb sistemes de suport respiratori no invasiu (SRNI).

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat