Actualidad

Actualidad
 • Reprenem les xerrades de la Medicina al teu Abast en format online
  09/06/2021

  Reprenem les xerrades de la Medicina al teu Abast en format online

  Amb motiu del Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, el pròxim 13 de juny, reprenem les xerrades de la “Medicina al teu Abast” amb la sessió “Consells per a la prevenció del càncer de pell” a càrrec de la Dra. Anna López Ferrer, adjunta del Servei de Dermatologia de Sant Pau. Feu-nos arribar els vostres preguntes a través de les nostres xarxes socials: Facebook, Twitter, Instagram. El dia 13 de juny la Dra. López Ferrer resoldrà els vostres dubtes.
 • Concert solidari: Suma’t a la musicoteràpia
  03/06/2021

  Concert solidari: Suma’t a la musicoteràpia

  El pròxim diumenge 13 de juny a les 11 h se celebrarà un concert solidari per impulsar un projecte de recerca en musicoteràpia per als pacients oncohematològics i els seus cuidadors. El concert comptarà amb artistes de primer nivell com les cantautores Judit i Meritxell Neddermann, el quartet de corda Emil Bolozan & quartet, el grup de música jamaicana i jazz Memi Sillah Group i la rumba catalana dels Pelat i Pelut.
 • Tercera edició del 48 Curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal
  03/06/2021

  Tercera edició del 48 Curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal

  Del 7 a l’11 de juny se celebrarà la tercera edició del curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal, organitzat pel Servei de Farmàcia de Sant Pau, enguany en format virtual. El curs està dirigit a residents de Farmàcia Hospitalària que vulguin compartir la pràctica d’aquesta especialitat en diferents àmbits assistencials amb un enfoc pràctic i participatiu.
 • 3a edició dels Protocols i Procediments del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau
  03/06/2021

  3a edició dels Protocols i Procediments del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau

  Acaba de sortir la 3a edició dels Protocols i Procediments del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.
 • Nova Unitat Funcional de Patologia Mamària (UFPM)
  02/06/2021

  Nova Unitat Funcional de Patologia Mamària (UFPM)

  Ja està en marxa la Unitat Funcional de patologia mamària de Sant Pau. El seu objectiu és aconseguir un diagnòstic ràpid i precís, seguit d'un consens per al tractament més eficaç del càncer de mama, acompanyat de la mínima morbiditat, escurçar significativament els intervals diagnòstic-terapèutics, millorar els resultats clínics, i tenir un impacte positiu en la supervivència de les pacients alhora que proporciona una atenció més global i personalitzada.
 • 32a. Cursa Científica Hospital de Sant Pau
  02/06/2021

  32a. Cursa Científica Hospital de Sant Pau

  El pròxim dissabte, 19 de juny, tindrà lloc la 32a. Edició de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau, a les 10 h, als jardins i al Recinte Modernista de Sant Pau. Una cursa organitzada amb el suport de la Fundació Dir, la Fundació Cors Units, el Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès (CAR) i Championchip.
 • Dia Mundial de la Miastènia
  01/06/2021

  Dia Mundial de la Miastènia

  Avui, 2 de juny, és el Dia Mundial de la Miastènia Gravis una malaltia minoritària, de causa autoimmune i crònica, més freqüent en dones, que provoca debilitat o fatiga muscular perquè afecta els músculs esquelètics del cos. Allò dificulta o impedeix a aquests realitzar tasques que en condicions normals es fan amb facilitat. És, de facto, incurable i la pateixen una de cada 50.000 persones.
 • La Dra. Craywinckel nova directora del Servei Català de la Salut
  31/05/2021

  La Dra. Craywinckel nova directora del Servei Català de la Salut

  Gemma Craywinckel i Martí ha estat nomenada directora del Servei Català de la Salut (CatSalut). La Dra. Craywinckel ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, com a metge assistencial i posteriorment en diferents posicions directives fins a ser directora gerent de l’Hospital l’any 2019.
 • Dia Mundial sense tabac
  30/05/2021

  Dia Mundial sense tabac

  Sant Pau se suma a les iniciatives del 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, amb el lema “Agafa ara el compromís de deixar de fumar”. L’Hospital organitzarà diverses activitats a les xarxes per tal de conscienciar sobre la importància de deixar de fumar. Aprofita el #DiaMundialSenseTabac i agafa ara el compromís de deixar de fumar! A #SantPau t’ajudem!
 • Actualització del règim de visites a les sales d'hospitalització convencionals
  27/05/2021

  Actualització del règim de visites a les sales d'hospitalització convencionals

  Des d’avui, divendres 28 de maig, es permeten 2 hores de visita al dia als pacients ingressats a Sant Pau. Aquestes poden tenir la durada d’una hora i sempre amb el mateix acompanyant. Els horaris de visites són d’11 a 12 h i de 15.30 a 16.30 h.
 • Ja es pot visitar l’exposició de TMB a l’Espai Mercè Sala
  06/05/2021

  Ja es pot visitar l’exposició de TMB a l’Espai Mercè Sala

  Fins al 25 de juny ja es pot visitar l’exposició Els colors de l’agraïment, de l’artista Philip Stanton, que inclou més d’una cinquantena de vídeos amb testimonis de professionals d’hospitals de l’àrea metropolitana de Barcelona. L’exposició està situada a l’espai Mercè Sala, de TMB, a l’estació de metro de Diagonal, i és d’accés lliure i gratuït.
 • 10 anys de parts de natges via vaginal a Sant Pau
  25/05/2021

  10 anys de parts de natges via vaginal a Sant Pau

  Fa 10 anys que el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau va recuperar l’atenció al part en presentació de natges per via vaginal. Això ha permès oferir l’oportunitat a moltes dones d’intentar un part amb aquesta presentació per aquesta via i augmentar els naixements en aquesta posició del 7% el 2010 al 31% el 2020. Sant Pau és avui dia l’hospital català de referència en aquesta modalitat.
 • Sant Pau incorpora equipament d’última generació gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu
  17/05/2021

  Sant Pau incorpora equipament d’última generació gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu

  L’Hospital de Sant Pau, gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo, ha posat en marxa una sala d’intervencionisme híbrida d’última generació que permetrà realitzar intervencions cardíaques de diferent complexitat, una sala de visionat i transmissió que facilita la docència dels mètodes d’implant de dispositius i altres intervencions a altres centres, i a estudiants avançats que volen millorar les seves tècniques en aquest tipus d’intervencions.
 • Sant Pau pioner a Catalunya a monitorar en remot als seus pacients amb marcapassos
  17/05/2021

  Sant Pau pioner a Catalunya a monitorar en remot als seus pacients amb marcapassos

  Sant Pau és el primer hospital, juntament amb Bellvitge, que desplega un nou model d’atenció als pacients que automàticament permet conèixer i actuar quan al pacient amb marcapassos se li detecta una anomalia. Aquesta tecnologia permet una transmissió de dades diàries que fan possible qualsevol intervenció d’urgència. Aquest canvi de model assistencial ha estat avalat en el projecte RITMOCORE PPI de la Comissió Europea dins el programa Horitzó 2020.
 • Cardiologia de Sant Pau guardonada durant 16è Congrés de la SCT
  13/05/2021

  Cardiologia de Sant Pau guardonada durant 16è Congrés de la SCT

  La Dra. Clara Simón, del Servei de Cardiologia de Sant Pau, ha estat guardonada amb el premi a la millor presentació de pòster pel seu treball sobre “Monitoratge de les poblacions limfocitàries en sang perifèrica en pacients trasplantats de cor. Una nova eina per a detectar CAB?”, durant el 16è Congrés de la Societat Catalana de Trasplantament (SCT).
 • I Setmana de la Innovació a Sant Pau
  12/05/2021

  I Setmana de la Innovació a Sant Pau

  L’Oficina de gestió de la Innovació de l’Hospital organitza la I Setmana de la Innovació del 17 al 21 de maig amb l’objectiu de donar a conèixer les idees innovadores que els mateixos professionals de Sant Pau han creat i posat en marxa, fomentar una cultura de l’excel·lència a través de la innovació a l’Hospital i posar en marxa altres projectes que millorin la qualitat assistencial. L’acte central de la I Setmana de la Innovació és una taula rodona gratuïta que tindrà lloc el 19 de maig, a les 15 h, a la sala d’actes de l’Hospital (aforament limitat). També es podrà seguir online.
 • Dia Internacional de la Infermera a l’Hospital de Sant Pau
  11/05/2021

  Dia Internacional de la Infermera a l’Hospital de Sant Pau

  El 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermera en tot el món. Amb el lema "Infermeres: una veu per liderar - una visió de futur per a l'atenció de salut", l'edició d'enguany vol reflexionar sobre l'impacte de la COVID-19 en el sistema de salut, especialment en els professionals de la infermeria, que han lluitat i continuen lluitant a primera línia durant tota la pandèmia amb una forta pressió. Per assolir aquest repte i continuar oferint una atenció de qualitat, els sistemes sanitaris s'han reorganitzat i han desenvolupat nous sistemes de treball basats en la innovació. I les infermeres i els infermers, com a màxims proveïdors de serveis sanitaris, estan liderant tot aquest procés de transformació, que està assentant les bases de la medicina del futur.
 • Sant Pau i Amalfi Analytics lideren el projecte d’innovació TRAJECT
  10/05/2021

  Sant Pau i Amalfi Analytics lideren el projecte d’innovació TRAJECT

  L’Hospital de Sant Pau (http://www.santpau.cat/) i Amalfi Analytics (https://amalfianalytics.com/ca/) lideren el projecte d’innovació TRAJECT finançat amb fons de la Unió Europea. Aquest projecte construirà trajectòries d'evolució temporals dels pacients hospitalitzats a Sant Pau afectats per la Covid 19 i proporcionarà estimacions de riscos i recomanacions terapèutiques, donant suport al maneig d’aquests pacients. Al final del projecte, a gener de 2022, l’aplicació serà capaç d’acceptar dades d’altres hospitals i es podrà adaptar a altres patologies.
 • L’equip d’Infermeria i TCAI de l’UCI de Sant Pau reconeguts per la seva tasca durant la pandèmia
  06/05/2021

  L’equip d’Infermeria i TCAI de l’UCI de Sant Pau reconeguts per la seva tasca durant la pandèmia

  La Fundació Fundeficsa i l’Ajuntament de Barcelona han reconegut la tasca dels professionals sanitaris durant la pandèmia. Roser Torrens, infermera de l’UCI de l’Hospital va recollir ahir, 6 de maig, el premi que es va concedir a l’equip d’infermeria i TCAI de l’UCI de Sant Pau, acompanyada de Carme Valls, supervisora d’Infermeria de l’Hospital.
 • Sant Pau s’adhereix al 5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de Mans!
  04/05/2021

  Sant Pau s’adhereix al 5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de Mans!

  Des de 2009 l’OMS ens convida a unir-nos a la celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans, que se celebra cada 5 de maig. Des de Sant Pau, enguany amb el lema: “Els segons salven vides... Renta’t les mans” destaquem la importància de la higiene de mans en el punt d’atenció (espai que reuneix tres elements: el pacient, el professional sanitari i l’atenció o tractament que implica contacte amb el pacient i el seu entorn).