Actualidad

Actualidad
 • Sant Pau imparteix un Curs Bàsic d’Estrabisme
  19/10/2022

  Sant Pau imparteix un Curs Bàsic d’Estrabisme

  El 22 d’octubre, a partir de les 9.00 del matí i fins a les 17.30 de la tarda, tindrà lloc el Curs Bàsic d’Estrabisme, organitzat per l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a la Sala Pau Gil del Recinte Modernista Sant Pau. La primera edició d’aquesta formació, s’adreça principalment a residents i adjunts d’oftalmologia i el seu objectiu és mostrar les bases d’exploració dels estrabismes més comuns en nens i adults i per iniciar les cirurgies bàsiques amb material visual i didàctic. Està previst que hi assisteixin uns 120 professionals d’arreu de l’Estat espanyol.
 • Sant Pau, tercer hospital català amb millor reputació de l’Estat espanyol
  18/10/2022

  Sant Pau, tercer hospital català amb millor reputació de l’Estat espanyol

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és el tercer hospital públic català amb millor reputació de l’Estat espanyol el 2022 segons la vuitena edició del Monitor de Reputació Sanitària (MRS), l’únic estudi independent que analitza la reputació de tota la sanitat espanyola. També ha estat inclòs en el rànquing de sis serveis clínics: Endocrinologia i Nutrició, Hematologia, Pneumologia, Neurologia, Otorrinolaringologia i Psiquiatria.
 • Seminari Hispanoamericà a Sant Pau
  18/10/2022

  Seminari Hispanoamericà a Sant Pau

  Ahir a la tarda va tenir lloc el Seminari Hispanoamericà amb l’assistència d’una quarantena de persones. La Dra. Xènia Acebes, directora Assistencial; i la Dra. Mireia Puig, directora del Servei d'Urgències, de Sant Pau, van fer la presentació de l’Hospital. Posteriorment, els assistents van visitar diverses instal·lacions del centre, com els Hospitals de Dia, Consultes Externes o l’Hospitalització de Pediatria, entre d’altres. La trobada va acabar amb un recorregut pel Recinte Modernista de Sant Pau.
 • Reptes clau en càncer de mama: coneixement nou, diagnòstic precoç, equips multidisciplinaris, teràpies punteres i acompanyament a pacients
  18/10/2022

  Reptes clau en càncer de mama: coneixement nou, diagnòstic precoç, equips multidisciplinaris, teràpies punteres i acompanyament a pacients

  Avui és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, i alguns reptes clau segons els professionals de Sant Pau són: generar coneixement nou sobre la malaltia, un diagnòstic el més precoç possible amb cribratge i estudis genètics per millorar el pronòstic i la supervivència, l’abordatge multidisciplinari des de diversos Serveis assistencials, els tractaments d’alta precisió i qualitat per aconseguir una major eficàcia i menys efectes secundaris, i l’acompanyament a les pacients durant tot el procés de la malaltia.
 • “Sant Pau - Campus Salut Barcelona”: complex arquitectònic destacat en la 13a edició del 48h Open House Barcelona
  17/10/2022

  “Sant Pau - Campus Salut Barcelona”: complex arquitectònic destacat en la 13a edició del 48h Open House Barcelona

  Per primer cop “Sant Pau – Campus Salut Barcelona”, un projecte multidisciplinari emmarcat en 4 eixos estratègics: Assistència, Docència, Innovació i Recerca i Humanisme, participa de forma global en el 48h Open House Barcelona. El principal festival d’arquitectura de Barcelona tindrà lloc els dies 22 i 23 d’octubre, però les visites a Sant Pau es concentraran el dissabte 22.
 • Dia Mundial de la Menopausa: cognició i estat d’ànim
  17/10/2022

  Dia Mundial de la Menopausa: cognició i estat d’ànim

  Enguany el lema del Dia Mundial de la Menopausa és “Cognició i estat d’ànim”.
 • El Centre Cochrane celebra el seu 25è aniversari
  16/10/2022

  El Centre Cochrane celebra el seu 25è aniversari

  Aquest matí a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista Sant Pau s’ha inaugurat oficialment la XVIII Reunió de la Red Cochrane Iberoamericana. L’acte, que coincideix amb el 25è aniversari del Centre Cochrane, ha comptat amb la presència de Pilar Aparicio, directora general de Salut Pública, Qualitat i Innovació del Ministeri de Sanitat; Tracey Howe, co-chair del Cochrane Governing Board; i Xavier Bonfill, director del Centre Cochrane Iberoamericà, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. IIB Sant Pau. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La presentació ha anat a càrrec de Xavier Borràs, director mèdic de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 • Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria
  16/10/2022

  Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria

  Sant Pau s’adhereix al Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiràtoria i durant tota la jornada els professionals de l’Hospital: anestesiòlegs, pediatres i infermeres especialitzades, oferiran uns breus tallers per ensenyar-te com reanimar, a adults i a infants en cas d’aturada. De 9 a 18 hores estaran a la teva disposició per informar-te sobre quins procediments són els més adients i resoldran tots els dubtes que tinguis.
 • Avui és el Dia Mundial del Dolor, patologia d’alt impacte en la qualitat de vida de les persones
  16/10/2022

  Avui és el Dia Mundial del Dolor, patologia d’alt impacte en la qualitat de vida de les persones

  L’any 2004 l’Associació Internacional per a l’Estudi del Dolor (IASP), va posar en marxa la iniciativa del Dia Mundial del Dolor. I l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar que el dolor crònic és una malaltia i el seu tractament, un dret humà. La Dra. Elena Català, directora de la Unitat de la Clínica del Dolor del Servei d’Anestesiologia de Sant Pau, afirma que avui 17 d’octubre és un recordatori i un reconeixement a totes aquelles les persones arreu del món que pateixen dolor crònic, una malaltia força oblidada.
 • Sant Pau, en la VI Jornada Catalana d’Actualització en Infectologia Pediàtrica
  13/10/2022

  Sant Pau, en la VI Jornada Catalana d’Actualització en Infectologia Pediàtrica

  Avui té lloc la VI Jornada Catalana d’Actualització en Infectologia Pediàtrica, “Reptes i controvèrsies en la infectologia actual” al Casal Cívic de Sant Pere de Terrassa, per abordar diversos temes d’actualitat relacionats amb aquest àmbit i amb especialistes de tot el territori català.
 • Dia Mundial de l’Anestesiologia
  13/10/2022

  Dia Mundial de l’Anestesiologia

  El 16 d'octubre de 1846 es va fer un pas històric per a la Medicina i per a tota la Humanitat. Aquest dia, en col·laboració amb l'Hospital General de Massachusetts (EUA), el dentista William Thomas Green Morton va realitzar la primera demostració pràctica i pública de l'anestèsia amb èter per a una cirurgia en aplicar èter sulfúric per anestesiar en Gilber Abbot, un jove de 17 anys a qui li extirparien un tumor cervical. El pacient va despertar d'aquesta cirurgia assegurant no haver sentit cap dolor. Així va néixer oficialment l'Anestèsia i l'Anestesiologia, ciència que va canviar de manera sorprenent la Medicina i el patiment associat a les intervencions quirúrgiques.
 • La Clínica del Dolor de Sant Pau obté les certificacions ISO i IQNet de qualitat
  13/10/2022

  La Clínica del Dolor de Sant Pau obté les certificacions ISO i IQNet de qualitat

  La Clínica del Dolor del Servei d'Anestesiologia de Sant Pau ha obtingut la reacreditació per als propers 3 anys (2022-2025) de la ISO (norma 9001:2015) i la IQNet Europea de Gestió de la Qualitat. Volem agrair a tots els seus professionals, liderats per la Dra. Elena Català i Puigbò, la tasca diària que desenvolupen i que permet assolir aquestes valuoses certificacions.
 • Inaugurat el curs acadèmic 2022- 2023 de l’EUI-Sant Pau
  12/10/2022

  Inaugurat el curs acadèmic 2022- 2023 de l’EUI-Sant Pau

  Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’inauguració oficial del curs acadèmic 2022 – 2023 de l’ l’Escola Universitària d’Infermeria de l’Hospital de Sant Pau, a la Sala d’Actes de l’Hospital. L’acte ha comptat amb la Dra. Mercedes Abades, directora de l'EUI-Sant Pau; i la Dra. Maria Serret, Infermera, Doctora per la URV, Màster en Ciències de la Infermeria, Professora i Coordinadora de 1r curs del Grau en Infermeria i del Màster en Atenció d’Infermeria al Nen i a l’Adolescent, qui ha ofert la lliçó inaugural Construint la identitat infermera, “Relat d’una infermera experta”.
 • Congrés de Revisions en Diabetis 2022, a la Sala d’Actes de Sant Pau
  12/10/2022

  Congrés de Revisions en Diabetis 2022, a la Sala d’Actes de Sant Pau

  El 14 i el 15 d’octubre té lloc el Congrés de Revisions en Diabetis 2022 a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau, organitzat per la Universidad Francisco de Vitoria (UFV) de Madrid.
 • Taules informatives amb motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal
  12/10/2022

  Taules informatives amb motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal

  El 15 d'octubre és el Dia Internacional del Dol Perinatal. A Sant Pau volem donar visibilitat a una realitat que viuen les famílies que perden un nadó durant la gestació o al poc de néixer, per això trobareu, el 14 d’octubre, de 10 a 13 hores, taules informatives als vestíbuls de l’Hospital, on les professionals del Grup de Treball de Dol Perinatal respondran a tots els vostres dubtes.
 • La REANIMACIÓ de Sant Pau disposa de més espais de recuperació postquirúrgica
  10/10/2022

  La REANIMACIÓ de Sant Pau disposa de més espais de recuperació postquirúrgica

  Sant Pau inaugura avui sis espais nous a l’àrea de reanimació postoperatòria, que se sumen als 20 reanimació i 6 d’URPA dels que ja disposava l’Hospital. Els nous llits es troben a la zona que abans ocupaven les dependències del Servei d’Anestesiologia.
 • El 19 d’octubre, vine a la jornada Per a Vosaltres!
  10/10/2022

  El 19 d’octubre, vine a la jornada Per a Vosaltres!

  El pròxim 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama i des de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, juntament amb diferents entitats col·laboradores, ja preparen la que serà la VII edició del Per a Vosaltres, un homenatge a les persones afectades de càncer de mama.
 • Activitats amb motiu del Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria
  09/10/2022

  Activitats amb motiu del Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria

  El proper 17 d’octubre, amb motiu del Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria, Sant Pau prepararà al vestíbul de l’Hospital uns breus tallers per ensenyar-te com reanimar, a adults i a infants en cas d’aturada. De 9 a 18 hores, els professionals de l’Hospital, anestesiòlegs, pediatres i infermeres especialitzades, t’informaran de quins procediments són els més adients i resoldran tots els dubtes que tinguis. Conèixer quins passos cal seguir, salva vides!
 • Sant Pau se suma al Dia Mundial de la Salut Mental
  09/10/2022

  Sant Pau se suma al Dia Mundial de la Salut Mental

  Avui dilluns 10 d’octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental i enguany el lema escollit és “Fes like per la salut mental. Pel dret a créixer en benestar”, posant el focus en la necessitat que tant la salut mental com el benestar siguin una prioritat global.
 • Sant Pau rep la visita d’una delegació de gerents colombians
  05/10/2022

  Sant Pau rep la visita d’una delegació de gerents colombians

  Aquesta setmana hem rebut una delegació de gerents d’hospitals de Colòmbia, qui han pogut conèixer la història i el model de gestió de l’Hospital de Sant Pau de la mà de la Dra. Victòria Martorell, directora de Desenvolupament de Serveis, i han fet un recorregut per diferents instal·lacions del centre.