Actualidad

Actualidad
 • Sant Pau s’omple de música
  11/12/2022

  Sant Pau s’omple de música

  Nadal arriba a Sant Pau ple de música. Enguany comptarem amb els tradicionals concerts de la coral d’afàsia, de la de Sant Pau i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i la cantada de nadales dels estudiants de Medicina, amb d’altres com l’actuació de l’escola de música Pausa o la del violinista de jazz manouche, Pau Hormies... No us ho podeu perdre!
 • Nadal és temps de donar les gràcies
  06/12/2022

  Nadal és temps de donar les gràcies

  Des de l’Hospital Sant Pau volem donar les gràcies a tots els professionals que tenen cura de nosaltres cada dia de l’any, amb dedicació, força compromís i afecte. Suma’t a la nostra iniciativa i envia el teu missatge d’agraïment a través d’alguns dels nostres canals!
 • El Dr. Eduardo Mª Targarona, president de la International Federation of Societies of Endoncopic Surgeons
  06/12/2022

  El Dr. Eduardo Mª Targarona, president de la International Federation of Societies of Endoncopic Surgeons

  El Comitè Executiu de la International Federation of Societies of Endoncopic Surgeons (IFSES), ha nomenat el Dr. Eduardo Mª Targarona, director de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal i Hematològica de Sant Pau, nou president d’aquesta entitat fins al 2024.
 • Apropa’t al videomaton de Sant Pau i felicita les festes amb un agraïment personal
  03/12/2022

  Apropa’t al videomaton de Sant Pau i felicita les festes amb un agraïment personal

  Nadal és temps de donar les gràcies. Des de l’Hospital de Sant Pau volem reconèixer a tots els professionals que tenen cura de nosaltres cada dia de l’any, amb dedicació, força, compromís i afecte. Enguany a més, a Sant Pau volem fer-ho d’una manera especial, per això des d’avui, 5 de desembre, fins al pròxim divendres 9, podràs deixar el teu missatge d’agraïment a la persona, al Servei o a l’equip de Sant Pau a qui vulguis donar les gràcies, en format vídeo. Apropa’t al videomaton que hem instal·lat al vestíbul de l’Hospital de dilluns a divendres.
 • Dia Internacional del Voluntariat
  04/12/2022

  Dia Internacional del Voluntariat

  Sabies que el Programa de Voluntariat de Sant Pau és un dels més antics de l’àmbit hospitalari de Catalunya? Que funciona des de fa quasi 30 anys? I que actualment col·laboren amb nosaltres més d’un centenar de persones? Avui, Dia Internacional del Voluntariat, volem homenatjar la tasca que duen a terme totes aquestes persones, el seu compromís, la seva dedicació i els seus valors... perquè gràcies a elles l’assistència sanitària que oferim als pacients i les seves famílies és molt més amable, molt més propera i, en definitiva, molt més humana.
 • Vine a Sant Pau a veure “Mons propis” l’exposició del Racó Artístic de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist
  01/12/2022

  Vine a Sant Pau a veure “Mons propis” l’exposició del Racó Artístic de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist

  Des d’avui, 2 de desembre, fins al pròxim 9 de gener, es podrà visitar l’exposició “Mons propis”, un recull d’obres dels participants del Racó Artístic de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist, del Servei de Psiquiatria de Sant Pau. Les obres en pintura acrílica sobre futa, tela o paper, s’exposen als passadissos del Bloc A, de la planta 2, de Consultes Externes de l’Hospital.
 • Medicina Física i Rehabilitació de Sant Pau rep la certificació Or de la SERMEF en maneig de la toxina botulínica
  01/12/2022

  Medicina Física i Rehabilitació de Sant Pau rep la certificació Or de la SERMEF en maneig de la toxina botulínica

  La Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física (SERMEF) ha atorgat el certificat “Toxin Excellence Management” al Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Sant Pau amb la categoria d’Or. Només 4 hospitals de l’Estat espanyol han aconseguit aquesta màxima categoria pel que fa a l’administració de toxina botulínica.
 • El Consejo General de Enfermería atorga dos ajuts per a doctorands a professionals d’Infermeria de Sant Pau
  01/12/2022

  El Consejo General de Enfermería atorga dos ajuts per a doctorands a professionals d’Infermeria de Sant Pau

  Neus Buil, infermera, i Jordi Torralbas, cap d’Infermeria de recerca i avaluació, tots dos de Sant Pau, han estat escollits per rebre els ajuts per a professionals en formació del Consejo General de Enfermería. Han optat a aquests ajuts, creats amb l'objectiu de donar suport a la generació de coneixement i investigació a través de subvencions, un total de 315 doctorands/des de l'Estat.
 • Dia Mundial de la SIDA, una malaltia crònica controlable
  30/11/2022

  Dia Mundial de la SIDA, una malaltia crònica controlable

  Els experts destaquen el fet que avui la SIDA és una malaltia crònica i controlable gràcies als tractaments actuals, que “més enllà de ser efectius i ben tolerats pels pacients, permeten fer una vida plena a tots els nivells: laboral, social, personal... de manera que més enllà de seguir el tractament prescrit i de fer els controls que toquen, els pacients no tenen cap mena de limitació pel fet de tenir el virus del VIH”, explica el Dr. Pere Domingo, cap clínic de Malalties Infeccioses i cap d’Hospitalització COVID-19 de l’Hospital de Sant Pau.
 • Xavier Prats Monné, nou president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  29/11/2022

  Xavier Prats Monné, nou president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

  Xavier Prats Monné va ser nomenat ahir, 29 de novembre, president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en substitució de Manel Balcells, actual conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya. El nou president ha exercit la major part de la seva carrera professional a la Comissió Europea on va ser director general de salut i seguretat alimentària, des d'on va liderar les polítiques i programes de la Unió Europea en matèria de salut pública i alimentació.
 • Acte d’Homenatge a la Dra. Isabell Illa
  28/11/2022

  Acte d’Homenatge a la Dra. Isabell Illa

  La sala Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau va acollir ahir, 28 de novembre, l’acte d’Homenatge a la Dra. Isabel Illa, creadora i directora de la Unitat de Malalties Neuromusculars de Sant Pau, traspassada el passat mes de març. Els seus companys i amics la van homenatjar en una jornada que va combinar ponències científiques, un record a la seva trajectòria i persona i les actuacions de la soprano Montserrat Martí Caballé i d’El Petitet.
 • Tres professionals de Sant Pau guardonades amb els Premis a l’Excel·lència Professional que concedeix el CoMB
  28/11/2022

  Tres professionals de Sant Pau guardonades amb els Premis a l’Excel·lència Professional que concedeix el CoMB

  La Dra. Àngels Escorsell, directora del Servei de Patologia Digestiva, la Dra. M. Àngels Gil de Bernabé, exdirectora del Servei d’Anestesiologia i la Dra. Elisa Llurba, directora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, totes tres de Sant Pau, han estat guardonades amb els Premis a l’Excel·lència Professional que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) en reconeixement a trajectòries professionals basades en el compromís, l’honestedat, l’altruisme, la integritat i l’excel·lència.
 • Sant Pau, protagonista en el 67è Congrés Nacional de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria
  27/11/2022

  Sant Pau, protagonista en el 67è Congrés Nacional de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria

  El Servei de Farmàcia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha estat guardonat amb tres reconeixements en el 67è Congrés Nacional que organitza la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria (SEFH), sent així el servei amb més distincions d’una edició que ha comptat amb un total de 2.000 inscripcions i on han participat serveis de farmàcia hospitalària procedents de tot l’Estat.
 • Curs d’Ecografia Cerebral per a residents de Neurocirurgia a Sant Pau
  24/11/2022

  Curs d’Ecografia Cerebral per a residents de Neurocirurgia a Sant Pau

  Aquest matí s’imparteix una nova edició del curs gratuït d’Ecografia Cerebral per a residents de Sant Pau, coordinat pel Dr. Cristian de Quintana, coordinador del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital. Els assitents coneixeran quins són els trucs i les habilitats necessaries per dominar l’ecografia intraoperatòria en Neuro-Oncologia. La formació, sobre tot pràctica, està organitzada per l’Hospital i Sant Pau Docent amb el suport de la Societat Espanyola de Neurocirurgia (SENEC) i la Societat Catalana de Neurocirurgia (SCN).
 • Un estudi de Sant Pau, guardonat en els Premis DOP Catalanes d’Oli 2022
  24/11/2022

  Un estudi de Sant Pau, guardonat en els Premis DOP Catalanes d’Oli 2022

  La sisena edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli 2022 ha atorgat un guardó a Sant Pau en la categoria d'entitat o institució arrel de la realització de l’estudi "MEDITATE-IFV, sobre els beneficis de la dieta mediterrània basada en la ingesta d’oli verge extra i fertilitat”. El lliurament dels premis ha tingut lloc en un acte celebrat a la Societat Recreativa “La Unió Fraternal” de Roses (Girona), amb la presència de Joan Plana, alcalde de Roses; Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació, i els cinc presidents de les cinc DOP Catalanes d’Oli (Garrigues, Siurana, Terra Alta. Baix Ebre-Montsià i l’Empordà).
 • Sant Pau acull “La Travessia d’Elena”, una exposició sobre la depressió
  23/11/2022

  Sant Pau acull “La Travessia d’Elena”, una exposició sobre la depressió

  Avui s’ha inaugurat al vestíbul de Sant Pau l’exposició “La Travessia d’Elena”, que vol donar visibilitat a la realitat de les persones que conviuen amb una depressió i promoure el coneixement de la malaltia.
 • “Teràpies semi invasives i quirúrgiques en Cefalees i Neuràlgies” amb cirurgia en directe
  22/11/2022

  “Teràpies semi invasives i quirúrgiques en Cefalees i Neuràlgies” amb cirurgia en directe

  Els propers dijous 15 i divendres 16 de desembre tindrà lloc la tercera edició del Workshop “Teràpies semi invasives i quirúrgiques en Cefalees i Neuràlgies” a la Sala Pau Gil del Recinte Modernista Sant Pau.
 • “Cerebros Rotos”, un llibre que ens apropa a la comprensió del cervell humà
  21/11/2022

  “Cerebros Rotos”, un llibre que ens apropa a la comprensió del cervell humà

  El Dr. Saúl Martínez Horta, neuropsicòleg de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de Sant Pau ha publicat “Cerebros Rotos”, una obra que permet conèixer diferents experiències viscudes per ell amb pacients que presenten malalties neurodegeneratives singulars, tant des del la mirada clínica com la humana.
 • Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics: “Més ? Millor”
  17/11/2022

  Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics: “Més ? Millor”

  Des de l’Hospital de Sant Pau, en línia amb el lema d’enguany del Dia Mundial, “Més ? Millor”, insisteixen que l’ús adequat d’aquests medicaments és cabdal. El Dr. Joaquín López-Contreras, Director de la Unitat de Malalties Infeccioses de Sant Pau, destaca tres missatges. Primer: l’ús dels antibiòtics de molt ampli espectre accelera la resistència a aquests fàrmacs i és necessari fer-ne una utilització adaptada a l’epidemiologia local. Segon: tan aviat com coneixem l’etiologia de la malaltia és imperatiu substituir l’antibiòtic de major espectre per un equivalent però de menor espectre. I tercer: la majoria de les malalties infeccioses, avui sabem que es tracten amb menys dies d’antibiòtic, amb el benefici que això suposa per als pacients.
 • Sant Pau guanya el HACK HEALTHTECH 2030
  17/11/2022

  Sant Pau guanya el HACK HEALTHTECH 2030

  Un equip d’estudiants de sisè de Medicina de la Unitat Docent Hospital universitari Sant Pau (Berta Rifà, Inés Clavero, Irene Rexach i Júlia de Mas) amb el suport de la Dra. Marilina Santero, investigadora becària del Centre Cochrane Iberoamericà, van guanyar recentment el hackathon organitzat per Xartec Salut.