Actualidad

Actualidad
 • Dia Mundial de l’Alzheimer – 21 de setembre
  21/09/2023

  Dia Mundial de l’Alzheimer – 21 de setembre

  Cada any, el Dia Mundial de l’Alzheimer té com a objectiu fer divulgació i crear consciència sobre la malaltia i les conseqüències que té per als qui la pateixen i els/les seus/eves cuidadors/es. En aquesta ocasió, des de Sant Pau volem posar el focus en un col·lectiu que ho pateix de manera especial: les persones amb síndrome de Down.
 • Sant Pau, entre les 6 millors comunicacions mundials del Congrés de la Societat de Tomografia Computada
  20/09/2023

  Sant Pau, entre les 6 millors comunicacions mundials del Congrés de la Societat de Tomografia Computada

  La Unitat d’Imatge Cardíaca del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau ha presentat un treball al Congrés Internacional de la Society of Cardiovascular Computed Tomography (SCCT) titulat “The impact of nitroglycerine premedication on dynamic stress CT perfusion values and their correlation with cardiac MR imaging”.
 • Medicina Intensiva de Sant Pau, acreditat com a centre docent en ecografia en pacient crític
  18/09/2023

  Medicina Intensiva de Sant Pau, acreditat com a centre docent en ecografia en pacient crític

  El Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital de Sant Pau ha estat acreditat per la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) com a centre formador d’especialistes en el maneig de l’ecografia clínica en pacients crítics. Sant Pau és un dels 25 primers hospitals de l’Estat espanyol que ha aconseguit aquesta certificació.
 • Resolució modificació de les convocatòries i nou termini de presentació de renúncies (Convocatòries desembre 2022)
  15/09/2023

  Resolució modificació de les convocatòries i nou termini de presentació de renúncies (Convocatòries desembre 2022)

  Després de la publicació dels barems definitius i assignació provisional de les places, de data 24 de juliol de 2023, s’han detectat errors materials que han estat esmenats. Per aquest motiu, les Comissions Avaluadores han decidit que, en compliment dels principis de bona fe i transparència, correspon fer avui, dia 15 de setembre de 2023, la publicació, novament, dels barems definitius un cop realitzades les correccions de les puntuacions i, en conseqüència, assignacions provisionals resultants de places associades a les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022, que no tenen associada una prova tècnica.
 • Publicació barem definitiu i assignació provisional de places - convocatòries de desembre 2022, amb proves tècniques associades
  15/09/2023

  Publicació barem definitiu i assignació provisional de places - convocatòries de desembre 2022, amb proves tècniques associades

  Avui, dia 15 de setembre, us informem de la publicació del càlcul definitiu del barem i assignació provisional de places associades a les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022 que tenen associada una prova tècnica.
 • El Dr. Xavier Bonfill, nomenat membre emèrit de Cochrane
  14/09/2023

  El Dr. Xavier Bonfill, nomenat membre emèrit de Cochrane

  El Dr. Xavier Bonfill, director del Servei d’Epidemiologia Clínica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat nomenat membre emèrit de la xarxa internacional Cochrane. El nomenament ha tingut lloc en el congrés anual de la institució que s’ha celebrat a Londres coincidint amb els 30 anys de la seva creació.
 • Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient
  14/09/2023

  Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

  Amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat del Pacient, que se celebra el pròxim 17 de setembre, la Comissió de Seguretat disposarà, el dimarts 19 de setembre, al vestíbul de l’Hospital taules informatives sobre les pràctiques segures a l’Hospital, dirigides als usuaris i als seus acompanyants.
 • Sant Pau participa en el Congrés Internacional de la Societat Europea de Respiratori (ERS)
  13/09/2023

  Sant Pau participa en el Congrés Internacional de la Societat Europea de Respiratori (ERS)

  L’Hospital de Sant Pau ha presentat fins a cinc pòsters i una comunicació oral en el Congrés Internacional de l’European Respiratory Society (ERS), celebrat a Milà entre el 9 i el 13 de setembre i que ha reunit els experts més importants del món en aquesta especialitat.
 • Dia internacional d’acció contra la migranya
  12/09/2023

  Dia internacional d’acció contra la migranya

  Avui, 12 de setembre, és el Dia internacional d’acció contra la migranya, un tipus de mal de cap que es caracteritza per episodis repetits de gran intensitat que poden impedir a la persona afectada desenvolupar les seves activitats i que solen durar hores o, fins i tot, diversos dies. És una malaltia que afecta 5 milions de persones de tot l’Estat, que és tres vegades més comuna en dones que en homes i que, generalment, s'inicia abans dels trenta anys i no més tard dels cinquanta.
 • Sant Pau s’adhereix al Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi
  08/09/2023

  Sant Pau s’adhereix al Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi

  Avui, amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi que se celebra el 10 de setembre, l’Hospital de Sant Pau ha participat en la campanya “Obre els ulls. Acosta’t” amb l’Associació Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS) habilitant una taula informativa al vestíbul del centre per oferir informació sobre la prevenció del suïcidi i els senyals d’alerta que poden ajudar a detectar persones en situació de risc. Ara fa 20 anys, Sant Pau va posar en marxa del primer pla pilot de detecció i prevenció del suïcidi, que va ser pioner a Catalunya i Espanya, i l’embrió de l’actual Pla de Prevenció del Suïcidi a Catalunya.
 • Des de l’Hospital Sant Pau us desitgem una feliç Diada de Catalunya
  08/09/2023

  Des de l’Hospital Sant Pau us desitgem una feliç Diada de Catalunya

  En motiu de la Diada de Catalunya, a Sant Pau volem celebrar-la recuperant una part de la nostra història, que és també la història del nostre país i de la nostra ciutat. Recuperem el relat del nostre passat.
 • Sant Pau participa en un estudi internacional publicat a la prestigiosa revista The Lancet
  06/09/2023

  Sant Pau participa en un estudi internacional publicat a la prestigiosa revista The Lancet

  Un grup d’investigadors de diversos Serveis de l’Hospital de Sant Pau i del Grup de Recerca en Epidemiologia Clínica, Salut Pública i Atenció Primària de l’IIB Sant Pau ha publicat un estudi a la revista The Lancet que aporta resultats esperançadors sobre la colquicina com a reductor de les complicacions cardiovasculars en pacients intervinguts d’una cirurgia toràcica major. En aquest treball, titulat “Efecte de la colquicina sobre la fibril·lació auricular perioperatòria i la lesió miocàrdica posterior a cirurgia no cardíaca en pacients sotmesos a cirurgia toràcica major (COP-AF): assaig aleatoritzat internacional”, hi han participat 45 hospitals d’11 països d’arreu del món. A l’Estat espanyol hi han pres part 7 centres i 765 pacients, 275 d’ells procedents de Sant Pau, sent un dels principals centres reclutadors.
 • Finalitza amb èxit a Sant Pau la campanya de prevenció per combatre la calor
  06/09/2023

  Finalitza amb èxit a Sant Pau la campanya de prevenció per combatre la calor

  Ara que s’acosta el final dels mesos de calor, des de l’Hospital volem fer arribar el nostre agraïment a tots els professionals i als usuaris de Sant Pau que han participat activament en les diverses activitats organitzades al llarg de tot l’estiu nostre centre.
 • Sant Pau, al Congrés de l’Associació Americana de Pneumologia Intervencionista
  29/08/2023

  Sant Pau, al Congrés de l’Associació Americana de Pneumologia Intervencionista

  La Dra. Virginia Pajares, coordinadora de la Unitat de Broncoscòpies i Pneumologia Intervencionista, ha presentat els resultats preliminars de l’aplicació de la broncoscòpia amb navegació electromagnètica en el diagnòstic dels nòduls pulmonars perifèrics. La presentació ha tingut lloc a la 6a Conferència Anual de l’American Association of Bronchology and Interventional Pulmonology (AABIP), celebrada a Chicago aquest cap de setmana.
 • Sant Pau col·labora amb 4 altres hospitals catalans i Vueling en un enviament solidari de mascaretes, pantalles facials i ulleres protectores a Tenerife
  24/08/2023

  Sant Pau col·labora amb 4 altres hospitals catalans i Vueling en un enviament solidari de mascaretes, pantalles facials i ulleres protectores a Tenerife

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Clínic, el Consorci Sanitari de Terrassa, el Consorci Hospitalari de Vic, i l’Hospital del Mar - Parc de Salut Mar, en un esforç coordinat i amb col·laboració de la companyia aèria Vueling Airlines han fet una donació de més de 150.000 mascaretes, pantalles facials i ulleres estanques al Cabildo de Tenerife i a la conselleria de Sanitat del Govern de Canàries.
 • Mites i realitats sobre la lactància materna
  04/08/2023

  Mites i realitats sobre la lactància materna

  En el marc de la Setmana de la Lactància materna (1-7 d’agost) volem recordar que, segons l’OMS, la lactància materna és el millor aliment per als nounats i se’n recomana l’exclusivitat durant els primers 6 mesos. Per tal de conscienciar i fomentar-la, a continuació desmuntem 12 mites molt estesos.
 • Setmana Mundial de la Lactància Materna – 1-7 d’agost
  02/08/2023

  Setmana Mundial de la Lactància Materna – 1-7 d’agost

  La Setmana Mundial de la Lactància Materna se celebra tots els anys la primera setmana d’agost i té l’objectiu de crear consciència sobre la seva importància i promoure-la com a primera opció per a totes les mares que els sigui possible. Aquest any el seu lema és: Alletar i treballar; fem que sigui possible!
 • Enquesta de satisfacció PLAENSA® als usuaris dels hospitals catalans
  28/07/2023

  Enquesta de satisfacció PLAENSA® als usuaris dels hospitals catalans

  Segons l’enquesta de satisfacció PLAENSA® del CatSalut del 2022, a l’àrea “Embaràs, part i puerperi” Sant Pau ha destacat amb una bona valoració de les instal·lacions i el tracte assistencial. Respecte a l’àrea de “Cirurgia Major Ambulatòria”, estem per sobre de la mitjana de Catalunya en més d’un 90% i, també en aquest cas, la sensació d’estar en bones mans s’endú la puntuació més elevada, igual que ho fa en l’àrea d’“Atenció Hospitalària amb Internament” on el grau de satisfacció global ha augmentat respecte a la revisió de 2021.
 • Ampliació del calendari d’activitats durant l’agost al refugi climàtic de Sant Pau
  25/07/2023

  Ampliació del calendari d’activitats durant l’agost al refugi climàtic de Sant Pau

  Al llarg de tot l’agost, a Sant Pau es seguiran duent a terme diverses activitats a l’interior del nostre centre, que durant l’estiu actua com a refugi climàtic contra la calor per als nostres usuaris. I recorda, quan puja la temperatura, tingues cura.
 • La Dra. Arantxa Mas, directora del Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau
  25/07/2023

  La Dra. Arantxa Mas, directora del Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau

  La Dra. Arantxa Mas ha estat nomenada recentment directora del Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau. Mas es va formar com a metgessa especialista en Medicina Intensiva a l’Hospital Parc Taulí. Un cop finalitzada la seva residència va treballar a la Fundació Althaia de Manresa com a metgessa adjunta, durant 13 anys, i a partir de 2010, a l’Hospital Moisès Broggi (Consorci Sanitari Integral), inicialment com a coordinadora assistencial i, posteriorment, com a gestora del Procés d’Hospitalització de Crítics i com a cap de Servei de Medicina Intensiva.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat