Actualidad

Actualidad
 • Sant Pau, únic centre a Europa que realitza la reconstrucció immediata del sistema limfàtic en la cirurgia oncològica de mama
  21/03/2024

  Sant Pau, únic centre a Europa que realitza la reconstrucció immediata del sistema limfàtic en la cirurgia oncològica de mama

  L’Hospital de Sant Pau és l’únic centre europeu que ha implantat una nova cirurgia oncològica que consisteix en planificar l’extirpació completa del tumor i també la reconstrucció immediata de la mama i del sistema limfàtic per minimitzar el màxim possible les seqüeles. Això es fa amb cirurgia robòtica, sent Sant Pau el primer centre del sud d’Europa -i el quart del món- que compta amb el primer robot de supermicrocirurgia en limfedema (anomenat Symani). Aquest és un dels temes que centrarà la nova edició del Barcelona Breast Meeting, el congrés europeu que reuneix les primeres espases mundials de cirurgia mamària i que organitza el Servei Mancomunat de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar els dies 20, 21 i 22 de març.
 • Ets un futur/a resident interessat/da en l'Hospital de Sant Pau?
  21/03/2024

  Ets un futur/a resident interessat/da en l'Hospital de Sant Pau?

  T'informem que per motius externs a l’Hospital de Sant Pau, la data de la Jornada de Portes Obertes Residents 2024 a l’Hospital s’ha de canviar.
 • Sant Pau supera les 300 cirurgies robòtiques en el seu primer any
  20/03/2024

  Sant Pau supera les 300 cirurgies robòtiques en el seu primer any

  El Programa de Cirurgia Robòtica de Sant Pau compleix el seu primer any de funcionament superant les 300 intervencions quirúrgiques. El 61% (182) corresponen a l’especialitat de Cirurgia General, un percentatge molt superior comparat a la mitjana total dels hospitals catalans (40%) i dels hospitals espanyols (36%). Segons el Dr. José Manuel Francos, sotsdirector assistencial del Procés Quirúrgic de Sant Pau, “el fet de no disposar de servei d’Urologia ha permès desenvolupar el Programa d’una forma més consistent a la resta d’especialitats, podent destinar més hores d’aquest recurs a cadascun d’elles”. Enguany el Programa també ha incorporat la quarta especialitat mèdica: la Cirurgia d’Otorrinolaringologia (ORL), que s’afegeix a Cirurgia General, Cirurgia Ginecològica i Cirurgia Toràcica. Aquesta fita en la cirurgia d’alta complexitat, és fruit del compromís de l’Hospital amb la innovació i la millora continuada en l’atenció al pacient.
 • Sant Pau celebra una nova Cursa Científica amb prop de 200 participants
  18/03/2024

  Sant Pau celebra una nova Cursa Científica amb prop de 200 participants

  Aquest dissabte, 16 de març, ha tingut lloc la 35a Cursa Científica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, un esdeveniment en què, un any més, uns 200 corredors i corredores han pogut viure l’experiència de recórrer els antics pavellons del Recinte Modernista de Sant Pau.
 • Dia Mundial de l’Endometriosi
  14/03/2024

  Dia Mundial de l’Endometriosi

  Avui, 14 de març, Dia Mundial de l’Endometriosi, Sant Pau es manté compromès en la lluita contra aquesta complexa malaltia. L’Hospital disposa, des de 2014, d’una Unitat d’Endometriosi formada per especialistes en el seu diagnòstic i tractament. Una Unitat multidisciplinària que posa la pacient al centre del procés, amb una mirada holística i innovadora. Fruit d’aquesta intenció, enguany s’està portant a terme el projecte de salut digital “What-end”, els resultats del qual poden incidir en un futur pròxim en la forma d’atendre a les pacients amb endometriosi, oferint una assistència més continua i eficaç.
 • 15 de març – Dia Mundial del Son
  14/03/2024

  15 de març – Dia Mundial del Son

  Aquesta iniciativa d’abast internacional està promoguda per la World Sleep Society y té com a objectiu subratllar la importància d’un bon descans per la salut de les persones. A l’Hospital de Sant Pau, l’equip professional de la Unitat del Son ha preparat una jornada divulgativa per promoure una bona higiene del son, mostrant el seu compromís amb la causa
 • Sant Pau acull el curs de particle therapy de la ESTRO
  13/03/2024

  Sant Pau acull el curs de particle therapy de la ESTRO

  Aquesta setmana Sant Pau acull el Curs de particle therapy de la ESTRO (European Society for Radiotherapy and Oncology). Hi participen 127 professionals de tot el món, físics mèdics, oncòlegs radioteràpics, tècnics superiors en radioteràpia i representants de companyies tecnològiques del sector.
 • 13 de març - Dia Mundial del Delírium
  12/03/2024

  13 de març - Dia Mundial del Delírium

  Com cada any, el Dia Mundial del Delírium té com a objectiu posar en focus en aquesta malaltia, crear consciència al voltant de les grans afectacions que pot tenir en les persones grans i subratllar la importància de la prevenció per poder oferir una millor assistència. Vine i participa a les taules informatives de la Unitat de Geriatria de l’Hospital de Sant Pau.
 • Sant Pau aplica una nova tècnica quirúrgica que permet fer tres cirurgies de columna lumbar en una única intervenció
  12/03/2024

  Sant Pau aplica una nova tècnica quirúrgica que permet fer tres cirurgies de columna lumbar en una única intervenció

  Per primer cop, l’Hospital de Sant Pau ha fet tres cirurgies de columna vertebral en una única intervenció gràcies a una tècnica molt innovadora i molt menys invasiva que els abordatges habituals. Durant tota la intervenció el pacient roman en posició decúbit lateral i els cirurgians accedeixen a la columna des de la part anterior, lateral o posterior, mantenint intacta la musculatura lumbar i evitant tocar qualsevol nervi important.
 • Sant Pau reconegut amb 4 nous CSUR
  11/03/2024

  Sant Pau reconegut amb 4 nous CSUR

  Sant pau compta, des d’aquest mes de març, amb quatre nous CSUR que acrediten l’Hospital com a centre de referència les següents patologies: autoimmunes sistèmiques i cirurgia reconstructiva uretral complexa (conjuntament amb la Fundació Puigvert) i síndromes de fallada medul·lar congènita i coagulopaties congènites (conjuntament amb l’Hospital de Sant Joan de Déu).
 • 8 de març – Dia Internacional de les Dones
  08/03/2024

  8 de març – Dia Internacional de les Dones

  Com cada d’any, el 8 de març es converteix en un jornada reivindicativa per seguir reclamant una igualtat real entre homes i dones. En l’àmbit sanitari, és essencial incorporar la perspectiva de gènere en la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties és essencial per millorar els resultats en salut per a totes les persones, eliminant les iniquitats en l’assistència.
 • El 13 d’abril torna l’Entre Dones, un esdeveniment al Recinte Modernista per promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en salut.
  07/03/2024

  El 13 d’abril torna l’Entre Dones, un esdeveniment al Recinte Modernista per promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en salut.

  El proper dissabte 13 d’abril tindrà lloc una nova edició de l’Entre Dones, una jornada participativa amb xerrades, col·loquis i tallers que té com a objectiu promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en salut per aconseguir millors resultats en salut amb la millor experiència de pacient. T’hi esperem!
 • Sant Pau exposa els reptes i les estratègies de la salut digital al 4YFN i el Mobile World Congress
  01/03/2024

  Sant Pau exposa els reptes i les estratègies de la salut digital al 4YFN i el Mobile World Congress

  Resoldre els reptes, les dificultats i les estratègies actuals que la transformació digital planteja en l’àmbit sanitari -sobre tot pel que fa al finançament de validacions clíniques- proporcionant eines eficaces a empreses, entitats i organitzacions. Aquest és l’objectiu del Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals, creat conjuntament pel Sant Pau Campus Salut Barcelona i el Barcelona Health Hub, durant els congressos 4YFN i Mobile World Congress que tenen lloc aquesta setmana a la ciutat comtal i on l’aplicació de les darreres tecnologies al món de la salut és un dels temes centrals d’aquesta edició.
 • Curs sobre Dislipèmies de Sant Pau
  28/02/2024

  Curs sobre Dislipèmies de Sant Pau

  Els pròxims 15 i 16 de març, l’Hospital de Sant Pau organitza un curs sobre dislipèmies, unes formacions per a professionals sanitaris que pretenen actualitzar el coneixement sobre els trastorns que afecten els nivells de lípids i lipoproteïnes.
 • Sant Pau comparteix la seva expertesa en sarcomes a Mèxic
  28/02/2024

  Sant Pau comparteix la seva expertesa en sarcomes a Mèxic

  Aquest mes de febrer, diversos professionals de la Unitat Funcional de Sarcomes de l’Hospital de Sant Pau han impartit dues xerrades de la mà de la Societat Mexicana d’Oncologia (SMEO) sobre el maneig multidisciplinari d’aquesta patologia. La primera ha estat a Mèxic DF i la segona a Chihuahua, amb l’assistència de més de 350 especialistes de tot el país. Aquesta iniciativa s’emmarca en el lideratge de Sant Pau i de la Unitat en aquest àmbit, on és Centre de Referència Nacional (CSUR) i forma part de la xarxa europea de centres involucrats en el maig de pacients amb càncers rars EURACAN (European Reference Networks for Rare Cancers).
 • Cursos Penèlope 2024
  26/02/2024

  Cursos Penèlope 2024

  Presentem els Cursos Penèlope 2024, una oferta de formació infermera de qualitat, dissenyada des del Campus d’Aprenentatge de l’Hospital de Sant Pau junt amb diverses infermeres expertes en àmbits de màxima complexitat, que s’adapta a les necessitats socials sanitàries actuals. L’oferta creada des d’una perspectiva transversal i humanitzadora, s’adreça a professionals del sector sanitari i ofereix formació acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de Professions Sanitàries.
 • Sant Pau posa en marxa un nou Model d’Atenció a les Malalties Minoritàries
  26/02/2024

  Sant Pau posa en marxa un nou Model d’Atenció a les Malalties Minoritàries

  Sant Pau impulsa un nou Model d’Atenció a les Malalties Minoritàries, alineat amb el programa promogut pel Departament de Salut, que aglutina les diverses xarxes d’expertesa en l’àmbit català, espanyol i europeu: XUEC, CSUR i ENR. El nou model, coordinat pel Dr. Diego Castillo, neix per optimitzar-ne la identificació, rebaixar el temps de diagnòstic i augmentar el coneixement assistencial i de recerca. En definitiva, per millorar l’experiència de pacient dins un sistema d’atenció integral.
 • Arriba la 35a Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau
  22/02/2024

  Arriba la 35a Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau

  El pròxim dissabte, 16 de març, l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Cors Units celebren una nova Cursa Científica, que enguany celebra la seva 35a edició, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat de practicar exercici físic per a la seva salut i benestar.
 • Sant Pau organitza la 45a edició del Curs Intensiu Teòric-Pràctic del Bloqueig Nerviós
  22/02/2024

  Sant Pau organitza la 45a edició del Curs Intensiu Teòric-Pràctic del Bloqueig Nerviós

  El 15 de març de 2024 tindrà lloc la 45a edició del Curs Intensiu Teòric-pràctic del Bloqueig Nerviós al Recinte Modernista de Sant Pau. Aquesta formació, que dirigeixen professionals del Servei d’Anestesiologia de Sant Pau, se centrarà en l’anestèsia locorregional en cirurgia ambulatòria i cirurgia pediàtrica, i també inclourà tallers pràctics. El curs està acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i la Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud. Podeu consultar el programa i inscriure-us aquí.
 • Sant Pau crea la primera Unitat Funcional de Patologia Pleural multidisciplinària de Catalunya
  22/02/2024

  Sant Pau crea la primera Unitat Funcional de Patologia Pleural multidisciplinària de Catalunya

  L’Hospital de Sant Pau ha posat en marxa la primera Unitat Funcional de Patologia Pleural (UPP) multidisciplinària especialitzada a atendre pacients amb aquesta patologia, que afecta a més d’un milió i mig de persones cada any a Espanya i que es produeix per un excés de líquid que s’acumula a l’espai que envolta els pulmons. El seu objectiu és oferir una atenció transversal i d’excel·lència a aquests pacients millorant els circuits assistencials, el diagnòstic i els tractaments. Aquesta nova Unitat l’integren professionals dels diferents Serveis que intervenen en l’abordatge d’aquesta patologia: Pneumologia, Cirurgia Toràcica, Anestesiologia, Radiodiagnòstic, Anatomia Patològica, i els equips d’Infermeria de les diferents àrees.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat