Actualidad

Actualidad
 • La Fundació Privada Hospital de la Sant Creu i Sant Pau adjudica 12 ajuts més per a estades formatives a centres hospitalaris o de recerca
  22/05/2024

  La Fundació Privada Hospital de la Sant Creu i Sant Pau adjudica 12 ajuts més per a estades formatives a centres hospitalaris o de recerca

  El director gerent de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de conformitat amb el previst a les bases de la convocatòria, ha resolt la concessió dels ajuts econòmics per a estades formatives a hospitals o centres de recerca biomèdica de 2024. Aquests ajuts són dirigits a especialistes membres del cos facultatiu i tenen com a objectiu potenciar la incorporació de noves tecnologies, procediments i avenços assistencials a l’Hospital. Vols conèixer qui els ha aconseguit i per quins projectes?
 • La Dra. Helena Bascuñana, presidenta de la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física
  21/05/2024

  La Dra. Helena Bascuñana, presidenta de la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física

  La Dra. Helena Bascuñana, directora del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Sant Pau, ha estat nomenada nova presidenta de la Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física (SERMEF) durant l’Assemblea General Ordinària d’aquesta entitat que ha tingut lloc al seu 62è Congrés, a Madrid. D’aquesta manera, agafa el relleu de la Dra. Carolina de Miguel Benadiba, qui passa a ser vicepresidenta, càrrec que fins ara ocupava la Dra. Bascuñana.
 • Conferència del Dr. Xavier Viñolas a Navarrabiomed sobre Compra Pública d’Innovació en Cardiologia
  21/05/2024

  Conferència del Dr. Xavier Viñolas a Navarrabiomed sobre Compra Pública d’Innovació en Cardiologia

  Aquesta setmana el Dr. Xavier Viñolas, director del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau, ha impartit una conferència sobre la Compra Pública d’Innovació en l’Àmbit Sanitari i de Recerca, centrada en iniciatives i casos d’èxit en l’àmbit de la Cardiologia. Ha estat en la nova sessió del cicle “Beyond Science” que ha organitzat Navarrabiomed (Centre d’Investigació Biomèdica) a la seva Sala d’Actes (Hospital Universitari de Navarra).
 • Arriba la 6a exposició de pintura de l'Associació Amics i Alumnes de Sant Pau
  17/05/2024

  Arriba la 6a exposició de pintura de l'Associació Amics i Alumnes de Sant Pau

  Aquest matí, l’Associació Amics i Alumnes de Sant Pau ha inaugurat la 6a exposició de pintura que organitza cada any amb professionals i exprofessionals de l’Hospital de Sant Pau.
 • XV Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial
  16/05/2024

  XV Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial

  Aquest dijous, 16 de maig, les sales polivalents de l’Hospital han acollit una nova edició del Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial, una formació organitzada per la Unitat de Malalties Infeccioses de Sant Pau, que enguany celebra la seva quinzena edició.
 • Resultats de les enquestes PLAENSA® del CatSalut del 2023
  15/05/2024

  Resultats de les enquestes PLAENSA® del CatSalut del 2023

  Els resultats de l'enquesta PLAENSA® del CatSalut del 2023, situen l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per sobre la mitjana de Catalunya pel que fa a la satisfacció general i fidelitat dels usuaris. Respecte a la seva opinió sobre la qualitat dels serveis rebuts, a l’àrea d’Atenció Urgent Hospitalària i a l’àrea d’Atenció Especialitzada Ambulatòria, Sant Pau destaca pel tracte que reben els usuaris. En el Procés de Rehabilitació Ambulatòria, hi destaca estadísticament en positiu, amb relació al resultat general de Catalunya, quan l’usuari és preguntat sobre la millora proporcionada pel tractament.
 • El Dr. Trujillo, al congrés mundial AGILE sobre detecció precoç de càncer de pulmó
  14/05/2024

  El Dr. Trujillo, al congrés mundial AGILE sobre detecció precoç de càncer de pulmó

  Aquest cap de setmana, el Dr. Juan Carlos Trujillo, director del Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica Hospital de Sant Pau – Hospital del Mar, ha estat un dels quasi cent experts internacionals que han participat en la Conferència AGILEDxRx (Alliance for Global Implementation of Lung and Cardiac Early Disease Detection and Treatment), una de les més rellevants en detecció precoç del càncer de pulmó. Organitzada per la Early Diagnosis and Treatment Foundation and the Institute for Diagnostic Accuracy (iDNA), ha tingut lloc a la seu de post grau de la Universidad de Navarra a Madrid.
 • El Dr. Isidre Gracia, nomenat nou director del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia
  14/05/2024

  El Dr. Isidre Gracia, nomenat nou director del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

  El Dr. Isidre Gracia ha estat nomenat recentment director del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia pel Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. El Dr. Gracia és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • Arriba la IV Jornada d’Actualització en Geriatria de Sant Pau
  14/05/2024

  Arriba la IV Jornada d’Actualització en Geriatria de Sant Pau

  El pròxim dijous, 6 de juny, la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna de Sant Pau celebra una nova edició de la Jornada d’Actualització en Geriatria, una formació que organitza cada any per a professionals sanitaris amb l’objectiu de continuar donant resposta a l’envelliment progressiu de la població general.
 • El Dr. Dídac Mauricio, nou director científic del CIBERDEM
  13/05/2024

  El Dr. Dídac Mauricio, nou director científic del CIBERDEM

  El Dr. Dídac Mauricio, director del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital de Sant Pau i cap del Grup de Recerca en Endocrinologia, Diabetis i Nutrició de l’Institut de Recerca de Sant Pau (IR Sant Pau), ha estat nomenat nou director científic del CIBERDEM (Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas asociadas) en la Comissió Permanent del CIBER, entitat depenent de l’Institut de Salut Carlos III. D’aquesta manera, agafa el relleu del Dr. Eduard Montanya, qui ocupava aquest càrrec des del 2015. Actualment, el Dr. Mauricio també és director d’un dels grups de recerca del CIBERDEM.
 • Dia Mundial de la Infermera: Celebrant l’excel·lència i la professionalitat de les Infermeres a l'Hospital de Sant Pau
  13/05/2024

  Dia Mundial de la Infermera: Celebrant l’excel·lència i la professionalitat de les Infermeres a l'Hospital de Sant Pau

  Al llarg del seus 600 anys d’història l’Hospital de la Sant Pau ha marcat un camí de creixement, excel·lència i dedicació a la comunitat. En el nostre Hospital, el paper de les infermeres és un pilar fonamental; és part de la base del sistema assistencial.
 • Celebrem els 50 anys del Servei de Medicina Intensiva
  10/05/2024

  Celebrem els 50 anys del Servei de Medicina Intensiva

  Avui, 10 de maig de 2024, la sala d’actes de l’Hospital ha acollit l’acte de commemoració dels cinquanta anys del Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau.
 • Celebra amb nosaltres el Dia Internacional de la Infermeria a l'Hospital de Sant Pau!
  10/05/2024

  Celebra amb nosaltres el Dia Internacional de la Infermeria a l'Hospital de Sant Pau!

  El proper dilluns 13 de maig, uneix-te a nosaltres per commemorar el Dia Internacional de la Infermeria amb una gran varietat d'activitats al vestíbul del nostre Hospital. Des de taules informatives fins a jornades interactives amb les nostres professionals.
 • Publicació barems definitius i assignació provisional dels llocs resultants derivats de les convocatòries desembre 2022
  09/05/2024

  Publicació barems definitius i assignació provisional dels llocs resultants derivats de les convocatòries desembre 2022

  Ja teniu a la vostra disposició la publicació del càlcul definitiu del barem i assignació provisional dels llocs resultants derivats de les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022. El llistat de la publicació conté les dades anonimitzades amb la corresponent puntuació definitiva del barem per codi de DLT i per codi de la convocatòria.
 • El Dr. Pere Domingo, Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
  08/05/2024

  El Dr. Pere Domingo, Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

  El Dr. Pere Domingo, ex-director del Programa VIH/SIDA de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna de l’Hospital de Sant Pau, ha estat escollit Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC). Ha estat durant la sessió extraordinària convocada aquesta setmana per l’entitat, on el Dr. Domingo ha llegit el seu discurs: “El miracle antiretroviral i el teixit adipós en les persones que viuen amb VIH”.
 • Vine al Health Revolution Congress 2024: el major congrés europeu sobre salut digital
  08/05/2024

  Vine al Health Revolution Congress 2024: el major congrés europeu sobre salut digital

  El proper 16 de maig 2024 se celebra el Health Revolution Congress al Recinte Modernista de Sant Pau, el major esdeveniment europeu sobre salut digital on es presenten les últimes tecnologies, innovacions pioneres i oportunitats de networking.
 • La Fundació Privada concedeix ajuts per potenciar l’excel·lència infermera de Sant Pau
  08/05/2024

  La Fundació Privada concedeix ajuts per potenciar l’excel·lència infermera de Sant Pau

  La Fundació Privada ha concedit enguany una nova partida d’ajuts econòmics destinats a promoure la recerca i la innovació infermera a l’Hospital de Sant Pau, potenciant la incorporació de noves tecnologies, procediments i avenços en l’activitat assistencial. Vols conèixer qui els ha aconseguit i per quins projectes?
 • Patologia Digestiva de Sant Pau, al congrés de la Societat Europea d’Endoscòpia Gastrointestinal
  06/05/2024

  Patologia Digestiva de Sant Pau, al congrés de la Societat Europea d’Endoscòpia Gastrointestinal

  El Servei de Patologia Digestiva de l’Hospital de Sant Pau ha presentat una comunicació sobre l’estudi amb CPRE-colangioscòpia a l’estenosi biliar indeterminada biliar al congrés “ESGE Days 2024” de la Societat Europea d’Endoscòpia Gastrointestinal (ESGE), celebrat a finals d’abril a Berlín (Alemanya).
 • Dia Mundial de l’Asma
  02/05/2024

  Dia Mundial de l’Asma

  El pròxim dimarts, 7 de maig, vine al vestíbul de l’Hospital i participa de les diferents activitats organitzades per la Unitat d’Asma i Al·lèrgia del Servei de Pneumologia de Sant Pau organitzades amb motiu del Dia Mundial de l’Asma.
 • Un treball multidisciplinari de Sant Pau, premiat al Congrés de l’EBMT
  30/04/2024

  Un treball multidisciplinari de Sant Pau, premiat al Congrés de l’EBMT

  L’Hospital de Sant Pau ha presentat diverses comunicacions orals al 50th Annual Meeting of EBMT (European Society for Blood and Marrow Transplantation), el congrés mundial més important en aquest àmbit que ha tingut lloc aquest abril amb més de 5.000 experts. Un d’aquests treballs ha estat premiat amb l’EBMT Pharmacists Abstract Award, on hi ha participat els Serveis d’Hematologia, Bioquímica i Farmàcia.