Actualidad

Actualidad
  • Dia Mundial Sense Tabac
    31/05/2023

    Dia Mundial Sense Tabac

    Avui dia 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac. Des de Sant Pau volem aprofitar aquesta jornada per conscienciar sobre els perjudicis d’un hàbit tan nociu com el tabac, sent un dels grans problemes de salut pública que afecten a la nostra societat. Al llarg del matí d’aquesta jornada, la Comissió Hospital Sense Fum posarà taules informatives al vestíbul de Sant Quintí de l’Hospital.
  • Sant Pau guanya el Premi Joaquim Bonal de cooperació internacional 2023
    02/06/2023

    Sant Pau guanya el Premi Joaquim Bonal de cooperació internacional 2023

    Professionals de l’Àrea Quirúrgica i del Servei de Cirurgia General i Digestiva han estat guardonats amb el premi Joaquim Bonal de cooperació internacional 2023. Un guardó que atorga l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears per al desenvolupament del projecte Forass (Formació i assistència en el districte de Thionck Essyl, Senegal).
  • Gerard Moreno, resident d’Anestesiologia de Sant Pau, rep el premi Luis Aliaga
    25/05/2023

    Gerard Moreno, resident d’Anestesiologia de Sant Pau, rep el premi Luis Aliaga

    El Dr. Gerard Moreno Giménez, resident de 4t any del Servei d'Anestesiologia, va rebre el Premi Luis Aliaga a la millor comunicació oral, que atorga la Societat Catalana de Dolor, durant l’acte de cloenda del curs 2022-2023 de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de la Salut de Catalunya i Balears.
  • Alejandra Torrado, infermera de Pediatria premiada a la XXVII Reunió anual de la SEUP
    24/05/2023

    Alejandra Torrado, infermera de Pediatria premiada a la XXVII Reunió anual de la SEUP

    La infermera de Pediatria, Alejandra Torrado Hernández, ha guanyat el Premi al millor treball relacionat amb el tema de la XXVII Reunió anual de la Sociedad Española de Urgencias de Pediatría (SEUP) amb el treball titulat "Percepción del personal sanitario sobre la situación actual de la salud mental infanto-juvenil en las urgencias pediátricas". Aquest Congrés s'ha celebrat a Las Palmas de Gran Canaria, els dies 18, 19 i 20 de maig de 2023.
  • La Dra. Helena Bascuñana, presidenta de la Societat Espanyola de Medicina Física i Rehabilitació
    24/05/2023

    La Dra. Helena Bascuñana, presidenta de la Societat Espanyola de Medicina Física i Rehabilitació

    La Dra. Helena Bascuñana, directora del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Sant Pau, acaba de ser nomenada presidenta de la Societat Espanyola de Medicina Física i Rehabilitació (SERMEF) per al període 2024-2028 en la darrera Assemblea de Membres de l’entitat. Actualment és la vicepresidenta de SERMEF i durant el període juny 2019 - juny 2023 també ha estat vicepresidenta de la Societat Catalana de Medicina Física i Rehabilitació (SCMFir),
  • Benvinguts i benvingudes a la Familia Sant Pau!
    23/05/2023

    Benvinguts i benvingudes a la Familia Sant Pau!

    En un acte presentat i moderat per la periodista Cristina Puig, Sant Pau ha donat la benvinguda als 123 nous residents que ahir es van incorporar l’Hospital. L’esdeveniment va tenir lloc a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista i a la tarda es va traslladar a la Sala d’Actes de l’Hospital.
  • L’Hospital de Sant Pau, capdavanter en Diagnòstic per la Imatge a Catalunya
    23/05/2023

    L’Hospital de Sant Pau, capdavanter en Diagnòstic per la Imatge a Catalunya

    La renovació tecnològica i la incorporació de nous equipaments a l’Àrea de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital de Sant Pau implica un canvi significatiu pels pacients i pels professionals, així com el lideratge del centre en aquest àmbit a Catalunya. L’actualització tècnica de l’Àrea de Radiodiagnòstic de l’Hospital comporta la incorporació de tecnologies d’avantguarda i la renovació de les tecnologies convencionals, la qual cosa permetrà millorar els protocols i la velocitat d’adquisició d’imatges i, alhora, incrementar la cartera de serveis de l’Hospital.
  • XV Jornada d’actualització sobre l’hemofília de l’ACH
    22/05/2023

    XV Jornada d’actualització sobre l’hemofília de l’ACH

    Aquest dissabte 27 de maig té lloc la XV Jornada d’actualització sobre l’hemofília a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau. El programa de la jornada inclou diverses ponències impartides per diferents experts, alguns d’ells internacionals com el Dr. Michael Makris, professor d’Hemostàsia i Trombosi a la Sheffield University, director de la Sheffield Haemophilia and Trombosis Centre (Regne Unit).
  • Sant Pau acull una Jornada de Salut Mental i Addiccions del CSC i el CatSalut
    22/05/2023

    Sant Pau acull una Jornada de Salut Mental i Addiccions del CSC i el CatSalut

    Dins la Setmana de la Salut Mental de Sant Pau, la Sala d’Actes de l’Hospital acull aquest matí la Jornada Salut Mental i Addicions: “Transformem l’atenció a la salut mental amb una mirada compartida per afrontar els nous reptes”, organitzada pel Consorci Sanitari de Barcelona (CSC) i el Servei Català de la Salut (CatSalut).
  • Dia mundial del melanoma
    22/05/2023

    Dia mundial del melanoma

    Sant Pau s’adhereix, avui, 23 de maig, al Dia Mundial del Melanoma, una malaltia poc freqüent, però amb una mortalitat elevada i que pot aparèixer a totes les fases de la vida. El melanoma és un tipus de càncer de pell molt agressiu, està associat a episodis de cremades solars acumulats al llarg de la vida i apareix en els llocs del cos més exposats.
  • El 25 de maig teniu dues cites amb la Salut Mental
    21/05/2023

    El 25 de maig teniu dues cites amb la Salut Mental

    Apunta-ho a l’agenda i vine a gaudir de les dues propostes que hem preparat per al proper 25 de maig a la sala d’actes de l’Hospital: taules rodones sobre els trastorns de la conducta alimentària i sobre la prevenció del suïcidi, i la presentació del llibre del Dr. Enric Álvarez, director del Servei de Psiquiatria de Sant Pau (1996-2021). L’entrada és lliure i gratuïta, fins a completar l’aforament.
  • Setmana de la Salut Mental a Sant Pau
    18/05/2023

    Setmana de la Salut Mental a Sant Pau

    Coincidint amb la Setmana Europea de la Salut Mental, l’Hospital de Sant Pau posa en marxa vàries iniciatives relacionades amb aquest àmbit. Des d’una taula rodona sobre els trastorns de la conducta alimentària i sobre la prevenció del suïcidi, a la presentació d’un llibre amb 11 casos reals, escrit pel Dr. Enric Álvarez, fins a una tarda de cinema amb debat cinefòrum. Totes elles tindran lloc a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta, fins a completar l’aforament.
  • El curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal celebra els seus 50 anys a l’Hospital de Sant Pau
    18/05/2023

    El curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal celebra els seus 50 anys a l’Hospital de Sant Pau

    Ahir dijous 18 de maig a la tarda, el curs de Farmàcia Clínica, creat pel Dr. Joaquim Bonal, va celebrar una Jornada per commemorar els seus 50 anys de vida. El projecte de docència iniciat l'any 1974 a l'Hospital de Sant Pau va ser pioner a l'Estat i ha tingut lloc ininterrompudament i de manera anual, atraient i formant a professionals nacionals i internacionals i convertint-se en un referent per al sector. Des de llavors i fins l'actualitat cada any ha tingut lloc a l'Hospital. Al llarg d'aquests 50 anys, hi han passat més de 3.200 alumnes.
  • El Dr. Munuera nou director del Servei de Diagnòstic per la Imatge
    17/05/2023

    El Dr. Munuera nou director del Servei de Diagnòstic per la Imatge

    El Dr. Josep Munuera ha estat nomenat recentment director del Servei de Diagnòstic per la Imatge pel Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Munuera és metge especialista en Radiodiagnòstic, radiòleg des de 2005 i doctor Cum laude en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, des de 2016. Va desenvolupar la seva activitat com a neuroradiòleg (EDiNR) a la Vall d’Hebron i a Sant Pau (2005 i 2012). Posteriorment, va assumir el càrrec de responsable de l’àrea de Ressonància Magnètica de l‘Institut de Diagnòstic per la Imatge a l’Hospital Germans Tries i Pujol, fins a l’any 2016, on s’incorpora com a director clínic general de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge. El 2017 inicia una nova etapa com a cap de Servei responsable de l’àrea de qualitat i innovació-recerca a l’Hospital Sant Joan de Déu.
  • Alba Villalobos, vocal de la filial catalana de l’Associació Espanyola d’Infermeria en Cardiologia (AEEC)
    17/05/2023

    Alba Villalobos, vocal de la filial catalana de l’Associació Espanyola d’Infermeria en Cardiologia (AEEC)

    L’Alba Villalobos, infermera supervisora del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau, ha estat escollida per ocupar el càrrec de vocal de la filial catalana de l’Associació Espanyola d’Infermeria en Cardiologia (AEEC), integrada per professionals d’Infermeria que treballen en totes les àrees de de l’especialitat, tant pediàtrica com d’adults.
  • Dia Internacional de la Infermeria a Sant Pau
    11/05/2023

    Dia Internacional de la Infermeria a Sant Pau

    El 12 de maig se celebra a tot el món el Dia Internacional de la Infermeria per posar en valor i donar a conèixer la importància d’una professió complexa, compromesa, amb un fort component humà i implicada en tots els àmbits de gestió, assistència, recerca i docència de l’àmbit sanitari.
  • La Dra. Ana Polo ha fet una xerrada dins la candidatura de Catalunya a “Regió Mundial de la Gastronomia 2025”
    11/05/2023

    La Dra. Ana Polo ha fet una xerrada dins la candidatura de Catalunya a “Regió Mundial de la Gastronomia 2025”

    Aquesta setmana la Dra. Ana Polo, directora del Servei de Medicina Reproductiva de la Fundació Puigvert – Hospital de Sant Pau, ha participat en la candidatura de Catalunya com a “Regió Mundial de la Gastronomia 2025”.
  • Jornada de presentació del Pla de rehabilitació de Catalunya
    11/05/2023

    Jornada de presentació del Pla de rehabilitació de Catalunya

    La sala d’actes de l’Hospital ha acollit la Jornada de presentació del “Pla de rehabilitació de Catalunya”, una guia completa i actualitzada que contempla la rehabilitació l’abordatge en tretze àmbits, alguns dels quals no estaven contemplats en l’anterior pla de 2008, com són la rehabilitació cardíaca, la fragilitat, el sòl pelvià o la prehabilitació. El nou Pla de rehabilitació de Catalunya impulsa un abordatge integral per optimitzar i recuperar el funcionament i prevenir la discapacitat que posa l’èmfasi en una atenció basada en uns resultats de salut mesurables i un abordatge biopsicosocial centrat en la persona. La Dra. Helena Bacuñana ha estat una de les promotores d’aquesta iniciativa en la qual han participat diferents professionals de Sant Pau.
  • El Dr. Puig escollit membre del Comitè director de GRAPPA
    10/05/2023

    El Dr. Puig escollit membre del Comitè director de GRAPPA

    El Dr. Lluís Puig, director del Servei de Dermatologia de Sant Pau, ha estat nomenat recentment membre del Comitè Director de GRAPPA (Group for Research and Assessment of Psoriasis and Psoriatic Arthritis).
  • Adjudicació de places per a residents 2023
    09/05/2023

    Adjudicació de places per a residents 2023

    L’Hospital de Sant Pau ha mostrat, un cop més, una alta capacitat d’atracció, amb un bon posicionament a l’Estat, segons els resultats del procés d’adjudicació de places de residents 2023 que ha finalitzat aquesta setmana. El 54% del total de 93 places ofertes entre les diferents titulacions s’han adjudicat dins del 25% inicial, i un 20% dins del primer 10%. Quant a la capacitat d’atracció de les diferents especialitats, amb 4 places, som el centre de Catalunya amb el nombre més elevat entre les primeres 100 de Medicina adjudicades a tot l’Estat: 2 de Cardiologia, 1 de Dermatologia i 1 de Neurologia.