Ruta de navegación

Actualidad

null La Unitat Integrada d'Hemofília Sant Pau-Sant Joan de Déu designada Centre Integral d’Hemofília Europeu

Actualidad
06/06/2024
La Unitat Integrada d'Hemofília Sant Pau-Sant Joan de Déu designada Centre Integral d’Hemofília Europeu

La Unitat Integrada d’Hemofília i Malalties Afins, Sant Pau-Sant Joan de Déu, ha estat recentment designada com a Centre Integral d’Hemofília Europeu per l’EAHAD (European Association for Haemophilia and Allied disorders) i per l’EHC (European Haemophilia Consortium). La Unitat també és centre de referència amb un CSUR del Ministerio de Sanidad, un XUEC del Servei Català de Salut i pertany a les xarxes europees ERN/EuroBloodNet de malalties rares no oncològiques.

La Unitat Integrada d’Hemofília i Malalties Afins té dues seus: la pediàtrica a Sant Joan de Déu i la d’adults a Sant Pau. Està formada per un equip multidisciplinari que compta amb professionals d’Hematologia, de Pediatria especialitzats en Hematologia Pediàtrica, d’Hematologia experts en laboratori d’hemostàsia, d’Infermeria i (amb gestors/res de casos), Rehabilitació, de Traumatologia, Fisioteràpia, Farmàcia, Psicologia i Treball Social. També compten amb el suport de d’altres especialistes de Ginecologia, Genètica, Hepatologia, Infectologia...

La Unitat Integrada tracta pacients amb trastorns de l’hemostàsia en general: hemofílies A i B, hemofília A adquirida, malaltia de von Willebrand, dèficits de qualsevol altre factor de coagulació, trombocitopaties, trombocitopènies congènites. Són malalties rares que necessiten un abordatge multidisciplinari i especialitzat, amb tractaments molt específics per a profilaxi de l’hemorràgia, per a tractament dels episodis hemorràgics intercurrents, o tractament i prevenció del sagnat en cirurgies de tota mena.

Aquesta certificació és rellevant perquè posa la Unitat en el context europeu. Així apareixerà entre els centres europeus de cara a formar part de projectes conjunts, protocols, etc. D’altra banda, també és important per als pacients quan viatgen tenir un centre de referència a Catalunya expert localitzat en cas de necessitat.

Més informació sobre les Malalties Minoritàries a Sant Pau

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat