Ruta de navegación

Actualidad

null 3a intervencio dun nado amb gastrosquisi a lHospital de Sant Pau durant la Covid

Actualidad
04/03/2021
3a intervenció d’un nadó amb gastrosquisi a l’Hospital de Sant Pau durant la Covid

Durant la pandèmia es va presentar al Comitè de Diagnòstic Prenatal d’Anomalies Congènites Fetals el cas d’un pacient amb diagnòstic de gastrosquisi del nadó, una malformació on les nanses intestinals creixen fora de la cavitat abdominal. A partir del diagnòstic, que es va realitzar al cap de tretze setmanes de gestació a través d’una de les ecografies de control, el Comitè va fer un seguiment exhaustiu de l’evolució de l’embaràs. El naixement va tenir lloc a la setmana 36 per cesària programada, per minimitzar riscos. A les 3 hores del naixement, el nadó va ser sotmès a una intervenció quirúrgica per introduir amb èxit els òrgans dins l’abdomen, va estar ingressat a la UCI neonatal i donat d’alta al catorzè dia de vida.

 

Més informació

 

Aquest Comitè és una eina multidisciplinària molt important formada per obstetres, neonatòlegs, radiòlegs, genetistes i cirurgians pediàtrics, que permet millorar la rapidesa de la diagnosi de malalties congènites, la possibilitat de prendre decisions i d’informar el més aviat possible a les famílies del pronòstic i de les opcions de tractaments adaptats a cada pacient.  

Al part i a la intervenció, d’alta complexitat, va participar un equip multidisciplinari format per cirurgians pediàtrics, obstetres, neonatòlegs, anestesiòlegs pediàtrics i pels equips d’infermeria quirúrgica i neonatal de Sant Pau. El nounat va passar uns dies ingressat a la UCI neonatal i va evolucionar molt favorablement amb extubació electiva el primer dia, començament de tolerància enteral amb llet materna el segon i donat d’alta el catorzè dia de vida.

Tot i la baixa prevalença d’aquesta afectació, és el tercer pacient intervingut de gastrosquisi des del començament de la pandèmia actual.

 

Formen part del Comitè

Elisa Llurba – directora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia.

Juan Parra - cap clínic de Diagnòstic Prenatal, del Servei de Ginecologia i Obstetrícia.

Obdulia Alejos - adjunta de Diagnòstic Prenatal, del Servei de Ginecologia i Obstetrícia.

Neus Ollé -  Infermera, del Servei de Ginecologia i Obstetrícia.

 

Susana Boronat, directora del Servei de Pediatria.

Elisenda Moliné-Pediatria - cap de Neonatologia, del Servei de Pediatria.

Carlos Leganés, adjunt Cirurgia Pediàtrica, del Servei de Pediatria.

Federica Bianchi ,  adjunta Cirurgia Pediàtrica, del Servei de Pediatria.

Núria Brun, adjunta Cirurgia Pediàtrica, del Servei de Pediatria.