Ruta de navegación

Actualidad

null Ús de la mascareta a Sant Pau

Actualidad
31/01/1924
Ús de la mascareta a Sant Pau

Avui s’ha publicat al DOGC la resolució SLT/16/2024 per la qual s’adopta l'obligatorietat de l'ús de la mascareta per a professionals, pacients i acompanyants en tots els àmbits assistencials de centres i serveis sanitaris, per a la prevenció i el control d'infeccions.

La publicació en el DOGC insta a seguir utilitzant mesures higièniques davant la presència de símptomes d'infecció respiratòria, posant de manifest que els centres sanitaris són àmbits d'especial vulnerabilitat en els quals s'ha demostrat la necessitat de reforçar l'ús de la mascareta.

Les dades epidemiològiques evidencien un important increment d'infeccions respiratòries agudes, les quals tenen un impacte en la salut de les persones, especialment en termes de morbimortalitat en la població més vulnerable. En períodes de màxima incidència poden, a més, comprometre la capacitat de resposta del sistema sanitari davant l'atenció de demanda assistencial.

L'objectiu d’aquesta resolució és reforçar la contenció d'aquests processos infecciosos, considerant necessària l'adopció de mesures d'obligatorietat de l'ús de la mascareta en les àrees assistencials i espais comuns amb pacients.

En aquest PDF trobareu el text complert de la resolució.