L’Associació Després del suïcidi - Associació de Supervivents (DSAS) organitza el proper 10 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi, taules informatives de 9 a 14 hores als vestíbuls de l’Hospital de Sant Pau, centre pioner a l’Estat espanyol en la posada en marxa del Primer Pla de Prevenció del Suïcidi. En les taules informatives voluntaris de la DSAS oferiran informació sobre el fenomen del suïcidi amb l’objectiu de canviar les idees falses o els mites que l’envolten i d’informar sobre signes d’alerta que poden ajudar a detectar, en el moment inicial, persones en risc.
Parlar del suïcidi és la millor manera de prevenir-lo, i també parlar de les seves conseqüències, de l’enorme quantitat de sofriment i de dolor que recau sobre els supervivents, aquest és el sentit de la campanya «Et volem dir una cosa important» perquè pot fer comprendre a la societat que cal canviar els punts de vista sobre aquest greu problema.
Aquesta campanya, promoguda per persones que han perdut un ésser estimat per suïcidi, posa de relleu la necessitat d’un canvi urgent que permeti abordar un greu problema de salut: la primera causa de mort no natural en el nostre país.
Només l’any 2017 van morir per suïcidi 3.679 persones, avui, i des de l’any 2008, és la primera causa de mort externa, por sobre dels accidents de trànsit, això vol dir que a Espanya cada dia moren més de 10 persones per suïcidi.
Després del Suïcidi-Associació de Supervivents (DSAS)
És una entitat pionera que ha ofert atenció a més de 1.900 Supervivents. Té com a objectiu donar suport per afrontar el dol. Va néixer fa més de 7 anys amb el propòsit de contribuir a un canvi en la forma de parlar del suïcidi i de les seves terribles conseqüències i perquè millorin els sistemes de prevenció. “El suïcidi es una mort ignorada socialment, que encara suscita uns temors enormes, una ignorància incomprensible, sobretot un terrible silenci que cau amb tot el seu pes sobre els que han sofert una pèrdua per aquesta causa. Ningú que hagi mort a causa del suïcidi no es mereix que el qualifiquin tota la seva vida per aquest acte. No hi ha ningú que sigui simplement suïcida. És una reducció injusta, fruit de la ignorància i el temor” puntualitzen des de l’Associació.
Des de l’activitat de suport de la DSAS, es treballa amb perseverança en les tasques necessàries per a la prevenció: trencant amb las falses creences i els mites entorn del suïcidi, trencant l’estigma, oferint suport per a un procés de dol saludable en una població de risc, ja que dins del sistema sanitari hi ha una falta de recursos professionals per a la seva atenció necessària.
Subscriu-te al butlletí
Contacto Comunicación
Teléfono: 93 553 78 30
Email: espais@santpau.cat