Ruta de navegación

Actualidad

null Jordi Castillo infermer dUrgencies de Sant Pau coordina el Grup de treball de Triatge de la SEMES

Actualidad
30/01/2023
Jordi Castillo, infermer d’Urgències de Sant Pau, coordina el Grup de treball de Triatge de la SEMES

La Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES), ha nomenat en Jordi Castillo Garcia, infermer del Servei d’Urgències de Sant Pau, coordinador del seu Grup de Treball de Triatge a nivell nacional juntament amb en Juan Rubio Gallego, supervisor d’Infermeria de l‘Hospital Infanta Leonor de Madrid. L’objectiu del Grup de Treball de Triatge de la SEMES és aconseguir que els professionals tinguin al seu abast les eines adequades per proporcionar una assistència diària de qualitat i garantir el principi d’equitat del triatge, inclosa la formació.

El triatge és una eina essencial a Urgències, on el paper dels professionals d’Infermeria és imprescindible. Al Servei d’Urgències de Sant Pau, existeix una Comissió de Triatge multidisciplinària integrada per diferents professionals del Servei d’Urgències que garanteix la formació continuada dels professionals i la implementació de qualsevol eina o innovació per seguir millorant tots els circuits. En Jordi Castillo forma part d’aquesta Comissió de Triatge i és instructor en aquest camp des de fa 16 anys. 

Segons la SEMES, a més de fomentar-ne l’existència en tots els Serveis d’Urgències, el sistema de triatge ha de ser dinàmic, és a dir, que els professionals que el fan servir habitualment han de poder fer-hi aportacions de millora. I cal proporcionar els nous mètodes de triatge, com els englobats per termes, com el triatge avançat, la “derivació inversa” o, fins i tot anar més lluny, per exemple amb el triatge d’alta resolució en protocols consensuats i bucles molt definits. Aquest model és el que ja esta implantant al Servei d’Urgències de Sant Pau i és un dels punts claus de la qualitat i l’eficiència en l’assistència.