Ruta de navegación

Actualidad

null Seminari del Dr. Gordon Guyatt a Hospital Sant Pau

Actualidad
04/12/2018
Seminari del Dr. Gordon Guyatt a l’Hospital Sant Pau

L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col·laboració amb el Servei d'Epidemiologia i la Fundació Dr. Antoni Esteve, organitzen el seminari “Past, Present and Future of EBM” a càrrec del Dr. Gordon Guyatt, de la McMaster University de Canadà, convidat pel Dr. Pablo Alonso Coello, del Grup de Recerca d’Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris. El seminari tindrà lloc el proper 12 de desembre a les 15 hores, a les sales polivalents de Sant Pau. L’entrada és lliure i gratuïta.

El Dr. Guyatt, de la Universitat McMaster de Canadà, és conegut pel seu lideratge en la medicina basada en l'evidència, un terme que va encunyar en un article de JAMA de 1992. Del seu extens currículum, destaquen les seves contribucions a la investigació en qualitat de vida, assaigs aleatoritzats, metanàlisis i guies de pràctica clínica. També ha escrit àmpliament sobre polítiques de salut a la premsa general.

Gordon Guyatt ha publicat més de 1.200 articles amb revisió d’experts, molts d'ells en les revistes més influents. Segons Web of Science, els seus treballs han estat citats més de 100.000 vegades i és considerat un dels vint investigadors més citats de la història.

El Dr. Guyatt és cofundador del grup de treball GRADE [Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation]. GRADE és una sistema estructurat i transparent per a la qualificació de la qualitat de l'evidència i la força de les recomanacions i ha estat adoptat per més de 100 organitzacions sanitàries de tot el món, incloent l'Organització Mundial de la Salut, NICE [National Institute for Health Care Excellence] o el Centre Cochrane, entre d'altres.

És, per tant, un privilegi poder tenir entre nosaltres al Dr. Guyatt. Us animem a tots a assistir a la seva conferència.

Biografia

The Canadian Medical Hall of Fame