Breadcrumb

Xerrades Alzheimer

Asset Publisher

Asset Publisher
 • Feb'2021
  01

  Confirmen el paper clau del receptor NOR-1 en la progressió de l'aneurisma aòrtic abdominal

  Investigadors del CIBER de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV) a l'Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) i a l'Institut de Recerques Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) han analitzat la contribució del receptor nuclear NOR-1, a l'avanç de l'aneurisma aòrtic abdominal (AAA), gràcies a la creació de models de ratolí transgènics. D'aquesta manera, obren una nova via per a avançar en el coneixement dels mecanismes patològics d'aquesta malaltia, així com per a l'experimentació de nous fàrmacs dirigits al seu tractament.
 • Oct'2022
  12

  Congelació d'òvuls

  TV3 - Dra. Anna Polo, directora del Programa de Reproducció Assistida Hospital de Sant Pau-Fundació Puigvert.
 • Aug'2023
  29

  Sant Pau, al Congrés de l’Associació Americana de Pneumologia Intervencionista

  La Dra. Virginia Pajares, coordinadora de la Unitat de Broncoscòpies i Pneumologia Intervencionista, ha presentat els resultats preliminars de l’aplicació de la broncoscòpia amb navegació electromagnètica en el diagnòstic dels nòduls pulmonars perifèrics. La presentació ha tingut lloc a la 6a Conferència Anual de l’American Association of Bronchology and Interventional Pulmonology (AABIP), celebrada a Chicago aquest cap de setmana.
 • Oct'2022
  12

  Congrés de Revisions en Diabetis 2022, a la Sala d’Actes de Sant Pau

  El 14 i el 15 d’octubre té lloc el Congrés de Revisions en Diabetis 2022 a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau, organitzat per la Universidad Francisco de Vitoria (UFV) de Madrid.
 • May'2019
  08

  Congrés internacional, ESTRO 38 (Milan 26-30 abril, 2019)

  En el Congrés internacional de l'European Society of Radiation Oncology - ESTRO 38 (Milan 26 a 30 abril, 2019) que reuneix a oncòlegs radioteràpics, físics mèdics i tècnics de radioteràpia i dosimetria, el servei de RFiRP ha tingut una participació destacada.
 • May'2019
  08

  Congrés internacional, ESTRO 38 (Milà 26-30 abril, 2019)

  En el Congrés internacional de l'European Society of Radiation Oncology - ESTRO 38 (Milà 26 a 30 abril, 2019) que reuneix a oncòlegs radioteràpics, físics mèdics i tècnics de radioteràpia i dosimetria, el servei de RFiRP ha tingut una participació destacada.
 • May'2019
  08

  Congrés internacional, ESTRO 38 (Milà 26-30 abril, 2019)

  En el Congrés internacional de l'European Society of Radiation Oncology - ESTRO 38 (Milà 26 a 30 abril, 2019) que reuneix a oncòlegs radioteràpics, físics mèdics i tècnics de radioteràpia i dosimetria, el servei de RFiRP ha tingut una participació destacada.
 • Nov'2022
  17

  El conseller de Salut del Govern de Catalunya visita la Base SEM de l’Hospital de Sant Pau

  Aquest matí, l’Hble. Sr. Manel Balcells Diaz, conseller de Salut del Govern de Catalunya, ha visitat la Base SEM de Sant Pau. L’han rebut el Dr. Adrià Comella, director de l’Hospital, la Dra. Xènia Acebes, directora assistencial, i en Ruben Moragues, director de Serveis Generals.
 • Dec'2019
  20
 • Mar'2020
  12
 • Apr'2022
  12

  Controlar la transmissió congènita del Chagas, clau per eliminar la infecció en els nadons

  El 14 d’abril és el Dia Mundial d’aquesta malaltia, que pateixen unes 52.000 persones a l’Estat. El Chagas, causada pel protozou Trypanosoma cruzi, ha esdevingut un problema de salut mundial arrel de la globalització i dels moviments poblacionals des d’Amèrica Llatina cap a la resta del món. Espanya és el país de la UE amb més casos. Sant Pau ha publicat la primera revisió mundial de les estratègies adoptades pel control de la infecció congènita a la revista "Clinical Microbiology Reviews”.
 • Jun'2022
  09
 • Jun'2022
  09
 • Sep'2021
  07

  Controvèrsies en Inseminació Artificial en el segle XXI en la Sanitat Pública

  Medicina Reproductiva de Sant Pau i la Fundació Puigvert organitzen el curs “Controvèrsies en Inseminació Artificial en el segle XXI en la Sanitat Pública”. La cita és el pròxim 1 d’octubre a la sala d’actes de la Fundació Puigvert. Un curs dirigit a professionals implicats en el seu dia a dia en la salut de dones i homes en edat reproductiva: ginecòlegs que tractin pacients/parelles estèrils, residents MIR, andròlegs, psicòlegs i personal d'infermeria. L’objectiu del curs és actualitzar els coneixements d'una tècnica de reproducció assistida: la Inseminació Artificial basant-se en l'experiència i en l'evidència mèdica disponible, combinant ponències amb casos clínics.
 • Mar'2017
  16

  Conveni de col·laborció entre l'Institut del Teatre i l'Hospital de Sant Pau

  L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau signen un acord de col·laboració per a la realització d’una formació en arts escèniques adreçada a les persones afectades per malalties mentals. L’objectiu d’aquest conveni és impulsar la realització de tallers de formació de teatre i dansa per als usuaris del Club Social Dr. Pi i Molist, de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau.
 • May'2019
  23

  Conveni de creació de la Càtedra INSPIRA

  La Dra. Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Dr. Armand Sánchez, vicerector de Recerca de la UAB i el Sr. Giuseppe Chiericatti, director general de Chiesi Spain, van signar el passat 22 de maig el conveni de col·laboració per a la creació de la Càtedra INSPIRA (INStitut Per a la Investigació Respiratòria Avançada). El director de la Càtedra serà el professor i Dr. Vicente Plaza, director del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau.
 • Sep'2018
  25

  Conveni entre l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial, l’Hospital de la Cerdanya i la Fundació Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

  L’objectiu d’aquest conveni, signat recentment, és la constitució d’una aliança estratègica que permeti establir un marc general per a la gestió compartida de les prestacions de serveis de caràcter sanitari assistencial entre l’Hospital de la Cerdanya i Sant Pau. Una aliança que neix amb la finalitat de millorar la prestació dels serveis d’assistència sanitària sota criteris d’equitat i qualitat dins l’àmbit territorial de les seves respectives àrees d’influència, mitjançant la utilització òptima dels recursos humans i materials sota el marc de l’assumpció compartida de responsabilitat de l’activitat per part d’ambdues entitats.
 • May'2020
  18
 • Mar'2020
  25
 • Sep'2018
  04

HOSSPAU Menu

Health Education

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle