Events

Events
 • Curs d’Instructor/a INWA de Nordic Walking
  16/05/2018

  Curs d’Instructor/a INWA de Nordic Walking

  L’Escola de Formació d’Instructors/es d’INWA-Spain organitza pels propers 2 i 3 de juny, al Pavelló de Sant Antoni de l’Hospital de Sant Pau, el Curs d’Instructor/a INWA de Nordic Walking. Qui vulgui participar ha de tenir el títol previ de salut, esport i/o activitat física i haver realitzat un curs de Nordic Walking sota la metodologia INWA de los 10 passos (10 Step Teaching Method™) amb un instructor INWA acreditat i en actiu.
 • La Unitat Funcional de Patologia d’Aorta de Sant Pau premiada per la Societat Catalana d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular
  15/05/2018

  La Unitat Funcional de Patologia d’Aorta de Sant Pau premiada per la Societat Catalana d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular

  Durant la celebració del Congrés Nacional de la Societat Catalana d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular celebrat a Sitges els passats 11 i 12 de maig la comunicació de la Unitat Funcional de Patologia d’Aorta (UPA), "Flow redirection as a therapeutic option for remodeling chronic type B aortic dissections", va rebre el premi a la millor comunicació del Congrés. Un treball presentat per E. Tiñena, JF. Dilmé, A. Barros, JM. Romero, L. Sánchez i J R. Escudero basat en la tasca multidisciplinar de la UPA de Sant Pau.
 • Jornada d’infemeria en el marc del Best in Breast Barcelona Meeting
  14/05/2018

  Jornada d’infemeria en el marc del Best in Breast Barcelona Meeting

  En el marc del Best in Breast Barcelona Meeting, de 15.30 a 17.30 tindrà lloc una jornada adreçada a infermeria en torn al tema de la qualitat de vida i el tractament de les dones amb càncer de mama Her2 positives. La sessió anirà a càrrec d’Agustí Barnadas, Olga Aso, Magda Ciendones i Eva Serna. L’entrada és lliure i gratuïta, amb inscripció prèvia.
 • 52è Annual Scientific Meeting of the European Society for Clinical Investigation
  14/05/2018

  52è Annual Scientific Meeting of the European Society for Clinical Investigation

  Del 30 de maig a l’1 de juny se celebrarà a Barcelona el 52è Annual Scientific Meeting of the European Society for Clinical Investigation que enguany porta el lema “Precision medicine for healthy ageing”. Hi haurà, com ja és habitual, els tradicionals i prestigiosos workshops de biologia fagocitària, mitocòndria, cardiologia, hepatologia i malalties digestives que ofereixen un fòrum de debat i trobada de clínics i científics. Les malaties cardiovasculars i l’obesistat, entre d’altres temes presents al congrés, tindran un lloc especial en l’edició del 2018.
 • El Departament de Dietètica i Alimentació de l’Hospital distingit per la seva qualitat
  13/05/2018

  El Departament de Dietètica i Alimentació de l’Hospital distingit per la seva qualitat

  El Departament de Dietètica i Alimentació de l’Hospital, dirigit per Gemma Navarro, ha estat reconegut amb la concessió de qualitat europea ISO 9001:2015, per l’excel·lència dels seus serveis de dietètica en l’atenció hospitalària i ambulatòria. L’Hospital de Sant Pau és el primer centre de Catalunya en aconseguir aquesta acreditació.
 • Noves cobertes verdes a Sant Quintí
  13/05/2018

  Noves cobertes verdes a Sant Quintí

  El nou edifici de l’Institut de Recerca i l’espai situat davant de la façana de l’Hospital del carrer Sant Quintí disposaran de cobertes enjardinades. El projecte de Sant Pau ha estat un dels guanyadors del Concurs de Cobertes Verdes de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb nou iniciatives més. Com a resultat, el consistori assumirà el 75% del cost d’aquesta actuació. La restà serà aportat per la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que ha estat impulsora de la iniciativa.
 • VII Curs de Formació en Malalties Neuromusculars
  10/05/2018

  VII Curs de Formació en Malalties Neuromusculars

  La Unitat de Malalties Neuromusculars organitza el VII Curs de Formació en Malalties Neuromusculars pels propers 16, 17 i 18 de maig. El curs tindrà lloc al Campus de l’UAB de l'Hospital de Sant Pau i contarà amb la presència de professors especialistes en malalties neuromusculars de tota Espanya. Una jornada adreçada a neuròlegs adjunts i residents de neurologia de quart any interessats en aquestes patologies, que té com a objectiu actualitzar i ampliar la formació d'aquests neuròlegs i residents en les malalties del sistema nerviós perifèric.
 • Third Barcelona Breast Cancer Meeting
  10/05/2018

  Third Barcelona Breast Cancer Meeting

  El proper 18 de maig, al Recinte Modernista de Sant Pau, els Serveis d'Oncologia Mèdica de l'Hospital de Sant Pau i del Parc SalutMar han organitzat una jornada d'actualització en càncer de mama sota el titol “Third Barcelona Breast Cancer Meeting” en el que participaran diferents especialistes de tot l'Estat.
 • Trobada dels hospitals referents a Catalunya amb la Fundació Barça
  09/05/2018

  Trobada dels hospitals referents a Catalunya amb la Fundació Barça

  El Dr. Albert Salazar va participar ahir, 9 de maig, juntament amb altres directius dels principals Hospitals de referència de Catalunya, amb el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, i la directora general de la Fundació FC Barcelona, Maria Vallès, en una trobada organitzada amb l'objectiu de millorar el benestar emocional de nens i nenes amb malalties greus.
 • Dia internacional de la Infermera a l’Hospital de Sant Pau
  06/05/2018

  Dia internacional de la Infermera a l’Hospital de Sant Pau

  El proper 11 de maig, de 10 a 13 hores, les infermeres i els infermers de Sant Pau experts en pneumologia, malalties infeccioses, dermatologia, educació sexual, hipertensió i diabetis et convidem a un cafè al vestíbul de l’Hospital. Vine a passar una estona amb ells i respondran tots els teus dubtes sobre les seves especialitats.
 • Sant Pau finalista als Silver Awards
  03/05/2018

  Sant Pau finalista als Silver Awards

  El projecte liderat pel Dr. Xavier Viñolas, cap de la Unitat d’Arrítmies del Servei de Cardiologia de Sant Pau ha rebut el segon premi del Silver Awards de la Comissió Europea. Ahir va recollir el seu guardó a Brussel·les pel treball “Procurement of comprehensive treatment, enhanced by digital technologies, of patients with automated implantable cardioverter defibrillator (AICD), un projecte innovador de desfibril·ladors implantables.
 • Salva vides: renta’t les mans!
  03/05/2018

  Salva vides: renta’t les mans!

  El 5 de maig és el Dia Mundial de la Higiene de Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Enguany, amb l’eslògan: “Està a les teves mans prevenir la septicèmia en l’atenció sanitària”, l’OMS prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de mans en tots els àmbits de l’atenció sanitària per prevenir les infeccions associades a l’atenció sanitària (IAAS). Sant Pau s’adhereix a la campanya i farà difusió de la necessitat de seguir una correcta higiene de mans. Aquesta campanya la portaran a terme els professionals de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna de l’Hospital.
 • Sant Pau se suma a les celebracions del Dia mundial de l’Asma
  02/05/2018

  Sant Pau se suma a les celebracions del Dia mundial de l’Asma

  El proper 8 de maig se celebrarà a l’Hospital el Dia mundial de l’Asma. Per aquest motiu, els membres de la Unitat d’Asma i Al·lèrgia del Servei de Pneumologia han preparat tot un seguit d’activitats lúdiques i proves diagnòstiques, voluntàries i gratuïtes, al vestíbul de l’Hospital, de 9.30 a 13 hores.
 • El Banc de Sang de Sant Pau organitza al maig dues campanyes de donació festives
  01/05/2018

  El Banc de Sang de Sant Pau organitza al maig dues campanyes de donació festives

  Durant el mes de maig tindran lloc dues campanyes especials al Banc de Sang de Sant Pau. El dissabte dia 5, de 9 a 15 h, vindran les penyes blaugranes de Barcelona amb la penya castellera que farà un pilar de 4 desplegant una banderola del Banc de Sang. La segona campanya serà una festa "Rociera", que durarà del 14 al 18 de maig, en la que tindrem balls i cors "rocieros" a les tardes al pati proper al Banc de Sang. Anima’t i participa-hi!
 • El Dr. Targarona escollit per la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
  01/05/2018

  El Dr. Targarona escollit per la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

  El Dr. Eduard M. Targarona, director de la Unitat de Cirurgia gastrointestinal i hematològica del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau, ha estat escollit per la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya per a ocupar la plaça d’Acadèmic Numerari corresponent a la Secció Tercera (Cirurgia).
 • LXV edició del Curs de sedació profunda en endoscòpia
  01/05/2018

  LXV edició del Curs de sedació profunda en endoscòpia

  Del 9 a l’11 de maig tindrà lloc a Sant Pau “LXV Curs de sedació profunda en endoscòpia” a les aules de formació de l’Hospital (4a i 5a planta). L’objectiu del curs és que els professionals assistencials de les Unitats d'endoscòpia digestiva adquireixin els coneixements necessaris per a l’administració de sedació profunda amb Propofol i la qualificació pel manteniment de la via aèria i la reanimació cardiopulmonar bàsica.
 • Premi a la millor comunicació per a Neus Buil durant el Congrés Nacional d’Infermeria Quirúrgica
  25/04/2018

  Premi a la millor comunicació per a Neus Buil durant el Congrés Nacional d’Infermeria Quirúrgica

  Neus Buil Manzanares, infermera quirúrgica de Sant Pau va guanyar el premi a la millor comunicació per l’estudi de recerca qualitatiu “Toda una vida en quirófano: las primeras enfermeras quirúrgicas del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau”, durant el Congrés Nacional d’Infermeria Quirúrgica celebrat recentment a València.
 • La Dra. Antonijoan entra a formar part de la nova Comissió de Deontologia del COMB
  24/04/2018

  La Dra. Antonijoan entra a formar part de la nova Comissió de Deontologia del COMB

  La Dra. Rosa Mª Antonijoan, directora del Servei de Farmacologia Clínica de Sant Pau, és una de les incorporacions de la nova Comissió de Deontologia del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB). Aquest òrgan assessora al Col·legi en els àmbits de l’ètica i la deontologia.
 • El Dr. Mauricio premiat per la Fundación de la Sociedad Española de Diabetes
  22/04/2018

  El Dr. Mauricio premiat per la Fundación de la Sociedad Española de Diabetes

  El Dr. Dídac Mauricio, director del Servei d’Endocrinologia de Sant Pau, ha estat guardonat amb el Premio Rodríguez Miñón 2018, un reconeixement de la Fundación de la Sociedad Española de Diabetes (SED) pel seu treball de recerca clínica en la categoria sènior. El Dr. Mauricio va recollir el passat divendres 20 d’abril el seu premi durant el XXIX Congreso Nacional de la SED celebrat a Oviedo.
 • La Setmana del Sarcoma a Sant Pau
  19/04/2018

  La Setmana del Sarcoma a Sant Pau

  La Unitat de Cirurgia Ortopèdica Oncològica (Servei de COT) i la Unitat de Cirurgia HBP-Oncològica (Servei de Cirurgia General i Digestiva) organitzen els dies 25, 26 i 27 d’abril la Setmana del Sarcoma, al Recinte Modernista de Sant Pau. Un programa complert al voltant del sarcoma que acull, el XXVII Curs de Tumors de l’Aparell Locomotor i la III Jornada de Sarcomes Abdominals i retroperitoneals.