Events

Events
 • El Codi Medicament, un projecte de Sant Pau, guardonat amb el Premi a l’Excel·lència en Projectes Sanitaris a Catalunya
  28/11/2023

  El Codi Medicament, un projecte de Sant Pau, guardonat amb el Premi a l’Excel·lència en Projectes Sanitaris a Catalunya

  La Societat Catalana de Gestió Sanitària ha reconegut amb el premi a l’Excel·lència en Gestió Clínica Innovadora al projecte Codi Medicament de l’Hospital Sant Pau.
 • El Dr. Pere Domingo, metge de la Unitat de Malalties Infeccioses de Sant Pau, reconegut amb un guardó del GeSIDA
  28/11/2023

  El Dr. Pere Domingo, metge de la Unitat de Malalties Infeccioses de Sant Pau, reconegut amb un guardó del GeSIDA

  El Dr. Pere Domingo ha estat premiat per el grup d’estudi del GeSIDA amb un guardó en reconeixement a la seva trajectòria en VIH.
 • 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones
  24/11/2023

  25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

  Com cada any, amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, des de l’Hospital de Sant Pau volem contribuir a crear consciència sobre aquesta xacra de les societats actuals.
 • Investigacions del Servei de Reumatologia, reconegudes amb beques de prestigi nacional i estatal
  23/11/2023

  Investigacions del Servei de Reumatologia, reconegudes amb beques de prestigi nacional i estatal

  Cada any, la Societat Catalana de Reumatologia atorga beques amb el seu nom amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament i la recerca en el camp de la Reumatologia a Catalunya. Enguany, dues d’aquestes beques han estat atorgades a treballs d’investigació dels professionals del Servei de Reumatologia de l’Hospital de Sant Pau, i una tercera per part la Sociedad Española de Reumatología.
 • Sant Pau, premiat a la reunió anual de la Connective Tissue Oncology Society
  23/11/2023

  Sant Pau, premiat a la reunió anual de la Connective Tissue Oncology Society

  La Dra. Katarina Majercakova, del Servei d’Oncologia Radioteràpica, juntament amb altres especialistes implicats en el tractament de sarcomes, on l’Hospital de Sant Pau és centre de referència estatal (CSUR), han rebut el premi al millor pòster en la reunió anual de la Connective Tissue Oncology Society, celebrada recentment a Dublín (Irlanda).
 • La Dra. Simonetti rep una beca de la SEIMC per fer una estada a la Universitat d’Oxford
  23/11/2023

  La Dra. Simonetti rep una beca de la SEIMC per fer una estada a la Universitat d’Oxford

  La Dra. Antonella Simonetti de la Unitat de Malalties Infeccioses de Sant Pau ha rebut una beca de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC) per fer una estada a The Nuffled Department of Primary Care Health Sciences, Medical Science Division, University of Oxford. Una estada que té com a objectiu aprofundir en l’àrea del coneixement i gestió dels Programes d’Optimització de l’Ús d’Antibiòtics en l’Atenció Primària.
 • Sant Pau guardonat als Premis Ennova 2023 amb un projecte de realitat virtual
  21/11/2023

  Sant Pau guardonat als Premis Ennova 2023 amb un projecte de realitat virtual

  L’Hospital de Sant Pau en col·laboració amb NTT Data ha estat guardonat als Premis ENNOVA Health 2023 en la categoria de Transformació Digital. Uns guardons organitzats per Diario Médico i Correo Farmacéutico, per impulsar la transformació digital en l'àmbit de la salut. El projecte premiat consisteix en el desenvolupament d'un prototip de realitat virtual dissenyat per abordar els reptes associats a les malalties mentals, amb un enfocament inicial en l'esquizofrènia.
 • Dia Internacional del Supervivent a la mort per suïcidi
  17/11/2023

  Dia Internacional del Supervivent a la mort per suïcidi

  El 18 de novembre és el Dia Internacional del Supervivent a la mort per suïcidi. Sant Pau és pioner en l’atenció al dol d’aquelles persones que pateixen l’impacte de la pèrdua d’un familiar o ésser estimat per mor per suïcidi. El Servei de Psiquiatria compta, dins de la seva cartera de serveis, amb un programa de prevenció del suïcidi amb un dispositiu específic d’atenció al dol del supervivent. Aquest dispositiu treballa estretament amb l’Associació Després del Suïcidi Associació de Supervivents (DSAS) i junts estan portant a terme el projecte IDOLS, un estudi de la Fundació “la Caixa”- convocatòria Connecta, per avaluar el nivell d’efectivitat de les intervencions que s’estan fent en aquest àmbit des de fa 10 anys.
 • L’Hospital de Sant Pau iniciarà el cribratge en càncer de pulmó abans de finals d’any
  17/11/2023

  L’Hospital de Sant Pau iniciarà el cribratge en càncer de pulmó abans de finals d’any

  L’Hospital de Sant Pau serà un dels tres primers centres catalans en posar en marxa el cribratge per detectar el càncer de pulmó en estadis inicials. Serà abans de finalitzar aquest any i ho farà en el marc del projecte CASSANDRA (Cancer Screening, Smoking Cessation and Respiratory Assessment), un programa pilot multicèntric que colidera amb altres hospitals i que s’ha presentat oficialment coincidint amb el Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Pulmó. El projecte té una durada inicial de 5 anys i es calcula que a Catalunya es faran uns 20.000 cribratges en població de risc: a persones entre els 50 i els 75 anys fumadores o que hagin deixat de fumar en els darrers 15 anys.
 • Dia Mundial de la Prematuritat – 17 de novembre
  17/11/2023

  Dia Mundial de la Prematuritat – 17 de novembre

  Amb motiu del Dia Mundial de la Prematuritat, a Sant Pau s’organitzen activitats diverses amb l’objectiu de fer divulgació i conscienciació entre els professionals i la ciutadania. Al llarg del matí del divendres 17 de novembre, s’instal·laran al vestíbul de l’Hospital taules informatives amb una activitat sensorial molt especial.
 • 24 pacients amb MPOC o asma, protagonistes d’una exposició fotogràfica a Sant Pau
  16/11/2023

  24 pacients amb MPOC o asma, protagonistes d’una exposició fotogràfica a Sant Pau

  La malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) és la tercera causa de mort a Catalunya, mentre que l’asma afecta més de mig milió de catalans. L’exposició vol sensibilitzar sobre el gran impacte que tenen aquestes dues malalties entre la població.
 • Dia Mundial de la Diabetis, 14 de novembre
  14/11/2023

  Dia Mundial de la Diabetis, 14 de novembre

  Cada any, se celebra aquesta jornada amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre què és i com afecta aquesta malaltia a tot el món. En aquesta edició s’ha escollit el lema Coneix el teu risc, coneix la teva resposta, posant el focus en la importància de revisar-se un mateix gràcies a l’educació terapèutica i formació donada per l’equip infermeria i buscar suport amb els primers signes d’alerta.
 • Sant Pau promou la Consciència en el Dia Mundial de la Diabetis
  10/11/2023

  Sant Pau promou la Consciència en el Dia Mundial de la Diabetis

  Amb motiu del proper Dia Mundial de la Diabetis, que se celebra el 14 de novembre de 2023, Sant Pau prepara una jornada informativa especial al vestíbul de l'Hospital. L'objectiu és sensibilitzar els pacients que pateixen aquesta malaltia i la població en general sobre la importància de mantenir uns hàbits de vida saludables.
 • Task Force Healthcare i Sant Pau: una trobada internacional per la innovació
  10/11/2023

  Task Force Healthcare i Sant Pau: una trobada internacional per la innovació

  La voluntat del sistema de de salut neerlandès d’avançar, connectar-se i mantenir-se a l’avantguarda ha impulsat una aquesta trobada amb l'Hospital de Sant Pau. Una sinergia entre emprenedors, professionals de la medicina i diversos experts del sector, amb el suport de Task Force Healthcare, que busca explorar solucions intel·ligents per als reptes de la salut del futur.
 • Reconeixement als professionals de Farmàcia de Sant Pau durant el 68 congrés de Farmàcia Hospitalària
  10/11/2023

  Reconeixement als professionals de Farmàcia de Sant Pau durant el 68 congrés de Farmàcia Hospitalària

  L’equip de professionals del Servei de Farmàcia de Sant Pau han rebut diversos reconeixements durant el 68 congrés de Farmàcia Hospitalària, celebrat recentment a Bilbao.
 • Tres professionals de Sant Pau, Premis a l’Excel·lència Professional del COMB
  09/11/2023

  Tres professionals de Sant Pau, Premis a l’Excel·lència Professional del COMB

  La Dra. Helena Bascuñana, directora del Servei de Medicina Física i Rehabilitació; la Dra. Lydia Navarro, cap clínic del Servei de Salut i Seguretat Laboral; i el Dr. Joaquín López-Contreras, director de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna, han estat guardonats amb els Premis a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) que reconeixen les seves trajectòries professionals basades en el compromís, l’honestedat, l’altruisme, la integritat i l’excel·lència.
 • El Dr. Vicente Plaza, director del Servei de Pneumologia, impulsa la primera IA d’una guia de pràctica clínica
  07/11/2023

  El Dr. Vicente Plaza, director del Servei de Pneumologia, impulsa la primera IA d’una guia de pràctica clínica

  iaGEMA és un xatbot -similar al famós ChatGPT- que orienta el professional que vol resoldre dubtes sobre el maneig del pacient asmàtic basant-se en la Guia Espanyola de Maneig de l’Asma (GEMA)
 • L’Hospital de Sant Pau fa la primera reconstrucció d’abdomen que recupera totalment la seva funcionalitat
  07/11/2023

  L’Hospital de Sant Pau fa la primera reconstrucció d’abdomen que recupera totalment la seva funcionalitat

  Aquesta intervenció és la millor opció reconstructora en pacients oncològics (sarcomes) que requereixen reseccions molt grans de la paret abdominal que afecten el múscul o que tenen greus defectes arrel de complicacions per cirurgies anteriors, radioteràpia o traumatismes. No existeix cap evidència científica que aquesta intervenció s’hagi fet a cap altre lloc del món.
 • Reconeixement a l’excel·lència assistencial de l’equip de la Unitat Al·lèrgia de Sant Pau
  07/11/2023

  Reconeixement a l’excel·lència assistencial de l’equip de la Unitat Al·lèrgia de Sant Pau

  L’equip de la Unitat Al·lèrgia, del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, ha renovat recentment l’acreditació d’excel·lència que atorga la SEAIC, pels pròxims 5 anys. En paral·lel, durant el passat Congrés Nacional d’Al·lergologia SEAIC celebrat a Santiago de Compostela, l’equip ha guanyat també una beca de la convocatòria 2022 d’ajudes per a projectes d’Investigació en al·lergologia per a l’estudi “Análisis exploratorio de biomarcadores en células epiteliales nasales de pacientes con rinitis y su relevancia como predictores evolución clínica”.
 • Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició - Del 6 del 10 de novembre
  06/11/2023

  Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició - Del 6 del 10 de novembre

  Entre el 6 i el 10 de novembre se celebra la Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició. Al llarg d’aquest dies, a l’Hospital hem preparat diverses activitats que tenen l’objectiu de crear consciència entre la ciutadania i els professionals de la importància d’uns hàbits alimentaris saludables i de les conseqüències que pot tenir la desnutrició en els pacients ingressats. Vine i participa a les iniciatives de Sant Pau!