Events

Events
 • Un grup de ciutadans visiten el projecte de La Marató a l’Institut de Recerca de Sant Pau
  19/06/2019

  Un grup de ciutadans visiten el projecte de La Marató a l’Institut de Recerca de Sant Pau

  El Dr. Josep Julve, del grup de recerca Bases metabòliques del risc Cardiovascular, del l’Institut de Recerca de Sant Pau, ha explicat el projecte finançat per La Marató de TV3 en el que està treballant a un grup de ciutadans interessats.
 • Sant Pau guanya el premi +FUTUR 2019
  20/06/2019

  Sant Pau guanya el premi +FUTUR 2019

  Sant Pau ha rebut el guardó + FUTUR 2019 com el projecte més destacat en l’àmbit de la transformació de les organitzacions en el sector salut i social per anticipar-se als canvis de futur. La Unió ha premiat el "Model d'atenció col·laboratiu en Xarxa, nou paradigma en l'atenció urgent adaptada a pacients amb altes necessitats", presentat pel Servei d'Urgències en col·laboració amb el Servei de Farmàcia i Treball Social. El guardó es va entregar en un acte celebrat ahir, 20 de juny, a la II Jornada + FUTUR de La Unió.
 • Sant Pau i la Fundació Puigvert membres d’EUROGEN
  19/06/2019

  Sant Pau i la Fundació Puigvert membres d’EUROGEN

  Sant Pau i la Fundació Puigvert ha estat designats com a membres afiliats de la xarxa EUROGEN de la Comissió Europea. EUROGEN és una de les 24 xarxes de referència per a malalties urogenitals rares (malalties anorectals i urogenitals rares (WS1), i disfuncions miccionals rares (WS2). 

  Sobre EUROGEN

 • El Servei Català de la Salut finança un projecte de Compra Pública d'Innovació en Salut de Sant Pau
  18/06/2019

  El Servei Català de la Salut finança un projecte de Compra Pública d'Innovació en Salut de Sant Pau

  Per primera vegada, el Servei Català de la Salut finança 18 projectes d’innovació a través del nou Programa de Compra Pública d’Innovació en Salut per entitats del xarxa del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT) i orientats a la millora de la qualitat i l’eficiència de l’atenció sanitària. Es tracta d’un programa que es vertebra en dos àmbits: 15 milions finançats pel propi sistema de Salut i 15 més provinents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que la UE destina per a la contractació pública de productes i serveis innovadors.

  El Programa de diagnòstic de nòdul pulmonar en pacients no diagnosticats, liderat pel Dr. Alfons Torrego, del Servei de Pneumologia de Sant Pau, és un dels 18 projectes finançats pel Servei Català de la Salut.

 • El Dr. Borja Ibáñez impartirà el nou Seminari de l’IIB
  18/06/2019

  El Dr. Borja Ibáñez impartirà el nou Seminari de l’IIB

  L’IIB Sant Pau en col·laboració amb el Grup de recerca de patologia molecular i terapèutica de les malalties aterotrombotiques i isquèmiques, liderat per la Prof. Lina Badimon, organitza el seminari titulat: “Cardiotoxicitat per antraciclines i mitocondria” a càrrec del Dr. Borja Ibáñez. El Dr. Ibáñez és director Departament d’Investigación Clínica i cap del Laboratori Traslacional d’Imatge i Teràpia Cardiovascular del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares (CNIC). La cita és el proper 26 de juny a les 15 hores a les sales polivalents.
 • Sant Pau desenvolupa un fàrmac que destrueix en animals amb càncer les cèl·lules metastàtiques sense perjudicar les sanes
  16/06/2019

  Sant Pau desenvolupa un fàrmac que destrueix en animals amb càncer les cèl·lules metastàtiques sense perjudicar les sanes

  El Grup de recerca d’Oncogènesi i Antitumorals, de l'Institut de Recerca de l'Hospital de Sant Pau-IIB Sant Pau, liderat pel Dr. Ramon Mangues, ha desenvolupat el primer fàrmac de mida nanomètrica que és selectivament antimetastàtic. Aquest nou medicament s'ha provat en animals i els resultats són esperançadors: preveu les metàstasis i a més indueix la mort de les que ja estan en marxa. Aquesta investigació necessita completar-se amb altres fons per arribar a que la clínica sigui una realitat.
 • Stilton i els seu companys d’aventures vindran a Sant Pau
  13/06/2019

  Stilton i els seu companys d’aventures vindran a Sant Pau

  Des del Banc de Sang et convidem a anar a donar sang el proper 15 de juny i endinsar-te en el món de fantasia de Geronimo Stilton. Els personatges de les històries del famós ratolí faran una actuació a les 17 hores al vestíbul del Banc de Sang i s’aproparan després a visitar als petits de Pediatria.
 • El Dr. Isern reelegit coordinador del Grup Nacional de Sarcomes i Tumors de parts toves de la SEOR
  13/06/2019

  El Dr. Isern reelegit coordinador del Grup Nacional de Sarcomes i Tumors de parts toves de la SEOR

  El Dr. Josep Isern metge adjunt del Servei d’Oncologia Radioteràpica i coordinador del Comitè de tumors mesenquimals de Sant Pau, ha estat reelegit coordinador del Grup Nacional de Sarcomes i Tumors de parts toves de la SEOR (Societat Espanyola d’Oncologia Radioteràpica). Efectuarà tasques de coordinació científiques i serà el representant a nivell nacional de la societat en les funcions legislatives. El nomenament s’ha realitzat dins del darrer congrés de la SEOR que ha tingut lloc recentment a Santiago de Compostela. El congrés ha comptat amb una nombrosa representació del Servei dins de les seves activitats.
 • La Dra. Morón rep el primer premi per la seva comunicació oral durant el congrés de la SEHOP
  12/06/2019

  La Dra. Morón rep el primer premi per la seva comunicació oral durant el congrés de la SEHOP

  La Dra. Georgina Morón, del grup d’Hematooncologia pediàtrica i cures pal·liatives del Servei de Pediatria de Sant Pau ha rebut el millor premi a comunicació oral durant el XII Congrés de la Societat Espanyola d'Hematologia i Oncologia Pediàtrica (SEHOP) celebrat recentment. El treball guardonat versa sobre “Diferents percepcions i criteris de derivació entre hematòlegs i oncòlegs sobre les cures pal·liatives pediàtriques”.
 • Sant Pau torna a destacar en els guardons Benchmarking CSC/ARQ
  12/06/2019

  Sant Pau torna a destacar en els guardons Benchmarking CSC/ARQ

  Sant Pau va rebre el premi a l’excel·lència en la categoria d’Hospitals d’alta tecnologia dels premis Benchmarking CSC/ARQ 2019 que el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 van lliurar ahir als hospitals bàsics, de referència i d’alta tecnologia de Catalunya que participen en la xarxa d’hospitals associats del projecte ARQ. També va ser reconegut amb diversos diplomes. Sant Pau va aconseguir diplomes en els següents indicadors. • Benchmark en gestió d’estades. • Benchmark en cirurgia major ambulatòria (CMA). • Benchmark en mortalitat. • Benchmark en l’indicador de reingressos.
 • Oncologia Mèdica de Sant Pau destaca a ASCO 2019
  11/06/2019

  Oncologia Mèdica de Sant Pau destaca a ASCO 2019

  La Dra. Ariadna Tibau, del Servei d'Oncologia Mèdica de Sant Pau fou nomenada Coordinadora de la sessió sobre Benefici Clínic i Qualitat de vida durant el Congrés de la Societat Americana d’Oncologia Clínica (ASCO) celebrat recentment a Xicago. La seva ponència girava en torn al benefici clínic i la qualitat de vida associats a l'aprovació de fàrmacs oncològics. D’altra banda, durant el congrés, la Dra. Consol Moltó, resident de cinquè any del mateix Servei, va presentar una comunicació oral d’un estudi sobre el benefici clínic dels fàrmacs oncològics aprovats per la FDA (Food and Drug Administration).
 • Presentació del projecte mHeart a l’Institut de Recerca de Sant Pau
  10/06/2019

  Presentació del projecte mHeart a l’Institut de Recerca de Sant Pau

  La Dra. Mar Gomis, del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Sant Pau, presentarà el proper 19 de juny a les 9h, a la Sala d’Actes de l’Institut de Recerca de Sant Pau, el projecte mHeart, un sistema de seguiment multidisciplinar del pacient crònic polimedicat amb el suport de Salut Mòbil (mHealth). L’acte comptarà amb una introducció de la Dra. M. Antonia Mangues, directora del Servei de Farmàcia de Sant Pau.
 • El Dr. Jordi Sunyer impartirà el nou seminari de l’IIB
  06/06/2019

  El Dr. Jordi Sunyer impartirà el nou seminari de l’IIB

  L’IIB Sant Pau en col·laboració amb el Grup de Recerca en Medicina Perinatal i de la Dona, liderat per la Dra. Elisa Llurba, organitza el seminari “Air Pollution a major threat for health beyond the cardio-respiratory system” a càrrec del professor Jordi Sunyer, cap del Programa d’Infància i Medi Ambient de l’ISGlobal. Sunyer és un destacat investigador que ha revolucionat el concepte de contaminació ambiental i salut. La cita és el proper dimecres 12 de juny a les 15 hores a les sales polivalents de l’Hospital.
 • La Marató de TV3 dona a conèixer les investigacions que ha impulsat
  06/06/2019

  La Marató de TV3 dona a conèixer les investigacions que ha impulsat

  El Dr. Alberto Lleó, director de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de Sant Pau i cap del grup de recerca Neurobiologia de les Demències de l’IIB Sant Pau, serà un dels 4 investigadors que participaran en l’esmorzar científic organitzat per La Marató de TV3. El proper dimecres 12 de juny, a les 11 hores, a l’Institut d’Estudis Catalans, es podrà conèixer directament dels investigadors els resultats de 4 projectes de recerca que aquesta iniciativa solidària ha impulsat. Presentarà l’acte el director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé, en el marc del 20è Simposi que, reunirà investigadors capdavanters de diferents patologies que van rebre finançament de l’edició 2013 de La Marató. Entre ells, el Dr. Javier Pagonabarraga, neuròleg de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de Sant Pau i investigador de l’Institut de Recerca de Sant Pau.
 • I Jornada de Recerca EUI
  05/06/2019

  I Jornada de Recerca EUI

  Ja estan obertes les inscripcions per a la I Jornada de Recerca de l’EUI-Sant Pau. Amb el lema “Cuida, Ensenya, Investiga. ETS INFERMERA”, es presenta com un espai de reflexió i d’intercanvi entre els professionals de diferents àmbits. La seva vinculació es fa imprescindible perquè tant els professionals com els estudiants puguin actualitzar i compartir coneixements des d’altres perspectives, siguin continguts, tècniques i/o habilitats a les que van dirigides les cures a les persones. Aquesta Jornada està estructurada en tres parts ben diferenciades però amb un mateix fil conductor, que pretén donar visibilitat a tots aquells projectes liderats per infermeres docents, assistencials i de recerca, amb l’objectiu de garantir una formació de qualitat dels futurs professionals i oferir les millors cures a les persones.
 • Conferència del Prof. Joon Pio Hong
  05/06/2019

  Conferència del Prof. Joon Pio Hong

  El Servei de Cirurgia Plàstica Reconstructiva de Sant Pau-Mar organitza la conferència “Peu diabètic. Abordatge multidisciplinar i el rol del cirurgià reconstructiu” a càrrec del professor Joon Pio Hong. El professor Joon Pio Hong és cirurgià plàstic reconstructiu del Centre Mèdic ASAN, de la Universitat de Medicina d’Ulsan, Corea del Sud. Adjunt trobareu el programa.
 • Reconeixement als pioners de la medicina de l’esport
  05/06/2019

  Reconeixement als pioners de la medicina de l’esport

  Avui, 6 de juny, tindrà lloc l’acte de Reconeixement als pioners de la medicina de l’esport que es varen implicar en la atenció específica als esportistes d’alt nivell competitiu. Una trobada organitzada pel Dr. Ricard Serra Grima, emèrit de la Unitat de proves d’Esforç i Rehabilitació Cardíaca, del Servei de Cardiologia de Sant Pau, i per aquest Servei de l’Hospital. Els homenatjats seran el Dr. Santiago Tintoré, cardiòleg; el Dr. Jesús Galilea, metge de l’esport; el Dr. José Antonio Sancha, metge i exdirector del INEFC i la Dra. Maria del Carmen Mercado, pediatra i metgessa de l’esport. També es tindrà un especial record a tots aquells facultatius de l’esport que ja no estan entre nosaltres. La cita és a les 12 hores a la sala d’actes de l’Hospital. Adjunt trobareu el programa de l’acte.
 • El Dr. Targarona distingit per l’American Surgical Association
  04/06/2019

  El Dr. Targarona distingit per l’American Surgical Association

  El Consell de l’American Surgical Association ha distingit per unanimitat al Dr. Eduard Maria Targarona, director de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal i Hematològica del Servei de Cirurgia General i Digestiva, com a Honorary Fellowship. Aquest és el màxim reconeixement que l’American Surgical Association pot atorgar a un col·lega d’un país estranger. Actualment, no arriba al centenar els cirurgians distingits amb aquest reconeixement a tot el món .
 • Les Tècniques en Cures Auxiliars d'Infermeria de Sant Pau destaquen en les Jornades 2019 d’Esterilització
  04/06/2019

  Les Tècniques en Cures Auxiliars d'Infermeria de Sant Pau destaquen en les Jornades 2019 d’Esterilització

  Dos treballs de les Tècniques en Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAI) de Sant Pau van guanyar els primers premis, a la millor comunicació i a la millor experiència compartida, durant les jornades d’Esterilització dirigides a infermeres i TCAIs celebrades recentment i centrades en la complexitat dels dispositius mèdics i el gran repte que suposa el seu processament amb garanties de seguretat i qualitat.
 • Sant Pau, únic centre de l’Estat col·laborador en la base de la dades SYNGO
  03/06/2019

  Sant Pau, únic centre de l’Estat col·laborador en la base de la dades SYNGO

  SYNGO, una col·laboració que agrupa 15 laboratoris de tot el món, entre ells el de Fisiologia Molecular de las Sinapsis, dirigit pel Dr. Àlex Bayés, de l’IIB Sant Pau i el Consorci Gene Ontology (GO), ha publicat SYNGO 1.0, la primera versió d'una base de coneixement que té com a objectiu recollir el coneixement actual de la comunitat neurocientífica sobre l’arquitectura genètica de les sinapsis. El llançament de SYNGO 1.0 té el suport de la primera publicació científica de la prestigiosa revista Neuron.