Events

Events
 • Sant Pau acull la presentació del llibre
  04/04/2024

  Sant Pau acull la presentació del llibre "Artteràpia, l'art que transforma"

  El dijous, 18 d'abril, la sala d'actes de l'Hospital acull la presentació del llibre "Artteràpia, l'art que transforma", un llibre de l'autora i editora Gemma Bruna sobre el programa d'artteràpia de la Unitat de Cures Pal·liatives de Sant Pau.
 • Portes obertes per a futurs residents 2024, una jornada en imatges
  04/04/2024

  Portes obertes per a futurs residents 2024, una jornada en imatges

  El passat 26 març van obrir les portes de Sant Pau als futurs residents, oferint l’oportunitat de conèixer de primera mà els Serveis, els espais i les especialitats formatives de l’Hospital. Si no vas poder assistir o vas venir, però vols recordar la jornada... no et perdis el vídeo que hem preparat que fa un repàs dels millors moments de la nostra trobada.
 • Sant Pau s’omple de música i cultura dins el marc #LaCulturaTambéCura
  27/03/2024

  Sant Pau s’omple de música i cultura dins el marc #LaCulturaTambéCura

  Els pròxims mesos, Sant Pau acull diferents actuacions musicals i activitats culturals obertes al públic dins el marc de #LaCulturaTambéCura en línia amb dos dels eixos principals de l'Hospital: la comunitat i l'empatia.
 • Èxit de participació en la Jornada de Portes Obertes per a futurs residents
  27/03/2024

  Èxit de participació en la Jornada de Portes Obertes per a futurs residents

  L’Hospital va obrir, ahir dimarts 26 de març, les portes als futurs residents, donant-los l’oportunitat de conèixer de primera mà els Serveis, els espais i les diferents especialitats formatives; de viure l’experiència Sant Pau en primera persona. Durant la Jornada els futurs residents van fer fins a 40 visites per tota l’àrea assistencial, per conèixer l’Hospital, acompanyats dels representants de les Unitats Docents.
 • Informació sobre el procés de llocs resultants de les Convocatòries publicades el 30 de desembre 2022
  26/03/2024

  Informació sobre el procés de llocs resultants de les Convocatòries publicades el 30 de desembre 2022

  Ja teniu actualitzat al web de Sant Pau, a l’apartat de convocatòries el llistat de candidats admesos i exclosos dels llocs resultants derivats de les convocatòries de desembre de 2022. Podeu fer les vostres al·legacions fins al 10 d’abril de 2024.
 • El dissabte 13 d'abril torna l'Entre Dones al Recinte Modernista de Sant Pau
  22/03/2024

  El dissabte 13 d'abril torna l'Entre Dones al Recinte Modernista de Sant Pau

  Una jornada oberta a tots els públics on parlarem dels problemes de salut més quotidians amb perspectiva femenina. Volem convidar-vos a participar en aquest esdeveniment d'entrada lliure tan especial en un entorn únic, on també hi trobareu foodtrucks, un mercat solidari i activitats familiars.
 • Sant Pau, únic centre a Europa que realitza la reconstrucció immediata del sistema limfàtic en la cirurgia oncològica de mama
  21/03/2024

  Sant Pau, únic centre a Europa que realitza la reconstrucció immediata del sistema limfàtic en la cirurgia oncològica de mama

  L’Hospital de Sant Pau és l’únic centre europeu que ha implantat una nova cirurgia oncològica que consisteix en planificar l’extirpació completa del tumor i també la reconstrucció immediata de la mama i del sistema limfàtic per minimitzar el màxim possible les seqüeles. Això es fa amb cirurgia robòtica, sent Sant Pau el primer centre del sud d’Europa -i el quart del món- que compta amb el primer robot de supermicrocirurgia en limfedema (anomenat Symani). Aquest és un dels temes que centrarà la nova edició del Barcelona Breast Meeting, el congrés europeu que reuneix les primeres espases mundials de cirurgia mamària i que organitza el Servei Mancomunat de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar els dies 20, 21 i 22 de març.
 • Ets un futur/a resident interessat/da en l'Hospital de Sant Pau?
  21/03/2024

  Ets un futur/a resident interessat/da en l'Hospital de Sant Pau?

  T'informem que per motius externs a l’Hospital de Sant Pau, la data de la Jornada de Portes Obertes Residents 2024 a l’Hospital s’ha de canviar.
 • Sant Pau supera les 300 cirurgies robòtiques en el seu primer any
  20/03/2024

  Sant Pau supera les 300 cirurgies robòtiques en el seu primer any

  El Programa de Cirurgia Robòtica de Sant Pau compleix el seu primer any de funcionament superant les 300 intervencions quirúrgiques. El 61% (182) corresponen a l’especialitat de Cirurgia General, un percentatge molt superior comparat a la mitjana total dels hospitals catalans (40%) i dels hospitals espanyols (36%). Segons el Dr. José Manuel Francos, sotsdirector assistencial del Procés Quirúrgic de Sant Pau, “el fet de no disposar de servei d’Urologia ha permès desenvolupar el Programa d’una forma més consistent a la resta d’especialitats, podent destinar més hores d’aquest recurs a cadascun d’elles”. Enguany el Programa també ha incorporat la quarta especialitat mèdica: la Cirurgia d’Otorrinolaringologia (ORL), que s’afegeix a Cirurgia General, Cirurgia Ginecològica i Cirurgia Toràcica. Aquesta fita en la cirurgia d’alta complexitat, és fruit del compromís de l’Hospital amb la innovació i la millora continuada en l’atenció al pacient.
 • Sant Pau celebra una nova Cursa Científica amb prop de 200 participants
  18/03/2024

  Sant Pau celebra una nova Cursa Científica amb prop de 200 participants

  Aquest dissabte, 16 de març, ha tingut lloc la 35a Cursa Científica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, un esdeveniment en què, un any més, uns 200 corredors i corredores han pogut viure l’experiència de recórrer els antics pavellons del Recinte Modernista de Sant Pau.
 • Dia Mundial de l’Endometriosi
  14/03/2024

  Dia Mundial de l’Endometriosi

  Avui, 14 de març, Dia Mundial de l’Endometriosi, Sant Pau es manté compromès en la lluita contra aquesta complexa malaltia. L’Hospital disposa, des de 2014, d’una Unitat d’Endometriosi formada per especialistes en el seu diagnòstic i tractament. Una Unitat multidisciplinària que posa la pacient al centre del procés, amb una mirada holística i innovadora. Fruit d’aquesta intenció, enguany s’està portant a terme el projecte de salut digital “What-end”, els resultats del qual poden incidir en un futur pròxim en la forma d’atendre a les pacients amb endometriosi, oferint una assistència més continua i eficaç.
 • 15 de març – Dia Mundial del Son
  14/03/2024

  15 de març – Dia Mundial del Son

  Aquesta iniciativa d’abast internacional està promoguda per la World Sleep Society y té com a objectiu subratllar la importància d’un bon descans per la salut de les persones. A l’Hospital de Sant Pau, l’equip professional de la Unitat del Son ha preparat una jornada divulgativa per promoure una bona higiene del son, mostrant el seu compromís amb la causa
 • Sant Pau acull el curs de particle therapy de la ESTRO
  13/03/2024

  Sant Pau acull el curs de particle therapy de la ESTRO

  Aquesta setmana Sant Pau acull el Curs de particle therapy de la ESTRO (European Society for Radiotherapy and Oncology). Hi participen 127 professionals de tot el món, físics mèdics, oncòlegs radioteràpics, tècnics superiors en radioteràpia i representants de companyies tecnològiques del sector.
 • 13 de març - Dia Mundial del Delírium
  12/03/2024

  13 de març - Dia Mundial del Delírium

  Com cada any, el Dia Mundial del Delírium té com a objectiu posar en focus en aquesta malaltia, crear consciència al voltant de les grans afectacions que pot tenir en les persones grans i subratllar la importància de la prevenció per poder oferir una millor assistència. Vine i participa a les taules informatives de la Unitat de Geriatria de l’Hospital de Sant Pau.
 • Sant Pau aplica una nova tècnica quirúrgica que permet fer tres cirurgies de columna lumbar en una única intervenció
  12/03/2024

  Sant Pau aplica una nova tècnica quirúrgica que permet fer tres cirurgies de columna lumbar en una única intervenció

  Per primer cop, l’Hospital de Sant Pau ha fet tres cirurgies de columna vertebral en una única intervenció gràcies a una tècnica molt innovadora i molt menys invasiva que els abordatges habituals. Durant tota la intervenció el pacient roman en posició decúbit lateral i els cirurgians accedeixen a la columna des de la part anterior, lateral o posterior, mantenint intacta la musculatura lumbar i evitant tocar qualsevol nervi important.
 • Sant Pau reconegut amb 4 nous CSUR
  11/03/2024

  Sant Pau reconegut amb 4 nous CSUR

  Sant pau compta, des d’aquest mes de març, amb quatre nous CSUR que acrediten l’Hospital com a centre de referència les següents patologies: autoimmunes sistèmiques i cirurgia reconstructiva uretral complexa (conjuntament amb la Fundació Puigvert) i síndromes de fallada medul·lar congènita i coagulopaties congènites (conjuntament amb l’Hospital de Sant Joan de Déu).
 • 8 de març – Dia Internacional de les Dones
  08/03/2024

  8 de març – Dia Internacional de les Dones

  Com cada d’any, el 8 de març es converteix en un jornada reivindicativa per seguir reclamant una igualtat real entre homes i dones. En l’àmbit sanitari, és essencial incorporar la perspectiva de gènere en la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties és essencial per millorar els resultats en salut per a totes les persones, eliminant les iniquitats en l’assistència.
 • El 13 d’abril torna l’Entre Dones, un esdeveniment al Recinte Modernista per promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en salut.
  07/03/2024

  El 13 d’abril torna l’Entre Dones, un esdeveniment al Recinte Modernista per promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en salut.

  El proper dissabte 13 d’abril tindrà lloc una nova edició de l’Entre Dones, una jornada participativa amb xerrades, col·loquis i tallers que té com a objectiu promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en salut per aconseguir millors resultats en salut amb la millor experiència de pacient. T’hi esperem!
 • Sant Pau exposa els reptes i les estratègies de la salut digital al 4YFN i el Mobile World Congress
  01/03/2024

  Sant Pau exposa els reptes i les estratègies de la salut digital al 4YFN i el Mobile World Congress

  Resoldre els reptes, les dificultats i les estratègies actuals que la transformació digital planteja en l’àmbit sanitari -sobre tot pel que fa al finançament de validacions clíniques- proporcionant eines eficaces a empreses, entitats i organitzacions. Aquest és l’objectiu del Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals, creat conjuntament pel Sant Pau Campus Salut Barcelona i el Barcelona Health Hub, durant els congressos 4YFN i Mobile World Congress que tenen lloc aquesta setmana a la ciutat comtal i on l’aplicació de les darreres tecnologies al món de la salut és un dels temes centrals d’aquesta edició.
 • Curs sobre Dislipèmies de Sant Pau
  28/02/2024

  Curs sobre Dislipèmies de Sant Pau

  Els pròxims 15 i 16 de març, l’Hospital de Sant Pau organitza un curs sobre dislipèmies, unes formacions per a professionals sanitaris que pretenen actualitzar el coneixement sobre els trastorns que afecten els nivells de lípids i lipoproteïnes.