Events

Events
 • Urgències Pediàtriques de Sant Pau es vesteix de conte
  13/02/2022

  Urgències Pediàtriques de Sant Pau es vesteix de conte

  Urgències Pediàtriques de Sant Pau s’ha convertit aquests dies en un espai oníric de fantasia ple de personatges de conte a l’espera del Carnestoltes. Una iniciativa més de les moltes que l’equip d’Infermeria d’Urgències Pediàtriques realitza al llarg de l’any, i que formen part del seu programa d’humanització d’espais assistencials. Una forma bonica i màgica de treure la por als petits que necessiten ser atesos al Servei.
 • Sant Pau realitza una innovadora tècnica per a la cura dels quists sacres en adolescents
  07/02/2022

  Sant Pau realitza una innovadora tècnica per a la cura dels quists sacres en adolescents

  L’equip de Cirurgia Pediàtrica de Sant Pau realitza una innovadora tècnica d’abordatge endoscòpic, amb la tècnica PEPSiT (Pediatric Endoscopic Pilonidal Sinus. Treatment), per a la curació de la malaltia pilonidal, comunament anomenada “quist sacre” especialment en pacients adolescents. Gràcies a aquesta tècnica, menys invasiva, el pacient rep l’alta al cap de poques hores de la intervenció, el postoperatori és pràcticament indolor, es redueix el sagnat i el pacient s’incorpora molt abans a la vida diària.
 • L’Hospital Dos de Maig de Barcelona inaugura una nova planta d’hospitalització d’aguts amb 29 llits gestionada conjuntament amb Sant Pau
  06/02/2022

  L’Hospital Dos de Maig de Barcelona inaugura una nova planta d’hospitalització d’aguts amb 29 llits gestionada conjuntament amb Sant Pau

  La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha inaugurat aquest matí una nova unitat d'hospitalització de 29 llits d'aguts a la ciutat de Barcelona. El dispositiu, ubicat físicament a la tercera planta de l’Hospital Dos de Maig, és gestionat conjuntament amb l’Hospital de Sant Pau tant en l’àmbit directiu com de professionals, en el marc d’un conveni específic.
 • Dia Mundial contra el Càncer
  03/02/2022

  Dia Mundial contra el Càncer

  El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer. L'objectiu d'aquesta celebració, promoguda per la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC), amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia, amb una incidència especial en l'àmbit de la prevenció. Sant Pau se suma al lema d’enguany, “Per unes cures més justes”, posant al centre de la seva feina les persones i, com sempre, oferint una assistència transversal integral del pacient on tots els especialistes implicats en la seva cura fan seguiment de la malaltia dins les seves disciplines i participen en els diferents moments del procés.
 • El Pla de naixement de Sant Pau
  02/02/2022

  El Pla de naixement de Sant Pau

  Els equips del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital, juntament amb els de l’ASSIR Dreta i ASSIR Guinardó han elaborat un llibret del naixement que es dóna a totes les embarassades que vénen a parir a Sant Pau. El “Pla de naixement” és un document en el qual es recullen les preferències de les futures mares, els seus desitjos i expectatives sobre el procés del part, el puerperi precoç i les cures de la criatura. Una eina útil creada amb un objectiu doble: en primer lloc, que les famílies pensin en el procés de part i com els hi agradaria ser atesos segons la informació sobre l’assistència al naixement que apareix en el document i, en segon lloc, que sigui una via de comunicació entre les professionals i les famílies.
 • Diumenge solidari a benefici d’Activa’tt
  01/02/2022

  Diumenge solidari a benefici d’Activa’tt

  El proper 6 de febrer, de 10 a 17 h, al Recinte Modernista de Sant Pau, podreu participar en el “Diumenge Solidari” que, en col·laboració amb l’Associació ACTIVA’TT, es dedicarà a la lluita contra la trombosi. La recaptació obtinguda aquest dia anirà destinada a finançar projectes científics que es desenvolupen a l’Institut de Recerca de Sant Pau al voltant d’aquesta afecció.
 • Codi Medicament
  01/02/2022

  Codi Medicament

  Els professionals sanitaris de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Consorci de Salut i Social de Catalunya han desenvolupat la iniciativa Codi Medicament. Es tracta d'un programa territorial de prevenció secundària de problemes de salut derivats de l'ús incorrecte de medicaments o a causa de la seva falta d'utilització quan es requereixen, situacions que poden ser evitables si s'aborden de manera preventiva. Consisteix a detectar les necessitats dels pacients més vulnerables en el triatge del Servei d'Urgències i oferir-los una assistència multidisciplinària que inclou també l'atenció farmacèutica. L'objectiu últim és poder implementar aquests protocols en totes les àrees de salut, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida i salut d'aquests pacients.
 • Convocatòries internes i externes de l'Hospital de Sant Pau
  24/01/2022

  Convocatòries internes i externes de l'Hospital de Sant Pau

  El pròxim 1 de febrer de 2022 es portarà a terme la publicació de convocatòries internes i externes amb un total de 239 llocs convocats.
 • L’Hospital de Sant Pau al comitè científic del pròxim IHF
  20/01/2022

  L’Hospital de Sant Pau al comitè científic del pròxim IHF

  Sant Pau forma part del comitè científic del 45è IHF World Hospital Congress. El proper IHF se celebrarà del 9 a l'11 de novembre de 2022 a Dubai.
 • Ja tenim les guanyadores del concurs de Nadal de Sant Pau!
  18/01/2022

  Ja tenim les guanyadores del concurs de Nadal de Sant Pau!

  Avui, 19 de gener, s’ha celebrat l’acte de lliurament dels premis a les guanyadores del concurs de Nadal de Sant Pau. Han fet entrega dels lots de regals el Dr. Adrià Comella, director gerent de Sant Pau, i Loreto Almirall, gerent del Centre Ortopèdic L. Almirall i presidenta del Gaudí Shopping, associació de comerciants del barri que ha participat en el concurs oferint els regals pels premis.
 • El Dr. Francos Martínez, nou sotsdirector del Procés Quirúrgic
  16/01/2022

  El Dr. Francos Martínez, nou sotsdirector del Procés Quirúrgic

  El Dr. José Manuel Francos Martínez ha estat nomenat sotsdirector del Procés Quirúrgic de l’Hospital. Fins a la seva incorporació a Sant Pau, ha desenvolupat la seva trajectòria professional a l'Hospital de Bellvitge, adscrit al Servei de Cirurgia General i de l'Aparell digestiu. Inicialment com a metge adjunt de la Unitat de Cirurgia Bariàtrica i Endocrina (2005-2008) i posteriorment en la Unitat de Cirurgia Endocrina i Paret Abdominal (2009-2022).
 • La Dra. Guinot sòcia d’honor de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia
  11/01/2022

  La Dra. Guinot sòcia d’honor de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia

  La Dra. Misericord Guinot Gasull, responsable de la Unitat de Menopausa, del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau, ha estat recentment nomenada sòcia d’honor de la Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia. També s’ha reconegut la seva tasca professional durant el 13th European Congress on Menopause and Andropause on se li ha concedit el premi a la millor presentació oral pel treball conjunt amb la Dra. Laura Balcells i tots els investigadors a nivel Nacional de l’estudi “Preliminary results from the Premature Ovarian Insufficiency (POI) database in Spain”.
 • Alexa, primera nadó del 2022 a Catalunya
  31/12/2021

  Alexa, primera nadó del 2022 a Catalunya

  L'Alexa, de Barcelona, és el primer nadó nascut l'any 2022 a Catalunya. Ha nascut a l'HospitalSantPau a les 00.00h de l’1 de gener i ha pesat 3,765 kg. Els seus pares són la Valentina i l'Alexander. Enhorabona, família!
 • El Pare Noel visita els nens de Pediatria de Sant Pau acompanyat dels bombers
  21/12/2021

  El Pare Noel visita els nens de Pediatria de Sant Pau acompanyat dels bombers

  Els petits de Sant Pau han rebut la visita del Pare Noel que ha arribat a Hospitalització de Pediatria despenjant-se amb l’ajut d’un equip de bombers solidaris de la mà de la Fundació Villavecchia. Un any més volen portar un missatge d’il·lusió i d’esperança als infants i joves que es troben ingressats a la planta de pediatria i les seves famílies, i encoratjar-los a ells i també a tot el personal sanitari que està treballant a primera línia des de fa molts mesos per fer front a la Covid-19.
 • Professionals i pacients de Sant Pau participen en la Marató de TV3 dedicada a la Salut mental
  20/12/2021

  Professionals i pacients de Sant Pau participen en la Marató de TV3 dedicada a la Salut mental

  Durant la 30 edició de la Marató de TV3 professionals i Pacients de l’Hospital de Sant Pau han tingut una presència destacada al llarg de les més de 15 hores de programa en directe. Una edició que enguany ha recaptat, de moment, 9.022.147 euros per la recerca de les malalties mentals.
 • Els pacients amb ictus i COVID-19 tenen ictus més greus i amb major mortalitat
  19/12/2021

  Els pacients amb ictus i COVID-19 tenen ictus més greus i amb major mortalitat

  Un equip d’investigadors liderat pel Dr. Joan Martí Fàbregas, cap clínic del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau i cap del grup de recerca en malalties cerebrovasculars a l’Institut de Recerca de Sant Pau, acaba de publicar un estudi sobre la relació pronòstica entre ictus i Covid-19. Es tracta d’un estudi multicèntric en el qual han participat neuròlegs de la majoria d’hospitals de Catalunya i que es va poder realitzar durant el pic de la pandèmia de març a maig del 2020. L’estudi, publicat al número de desembre de la prestigiosa revista Stroke, recull les dades de 701 pacients d’ictus isquèmic, 91 dels quals tenia infecció per COVID-19.
 • Investigadors de Sant Pau premiats al Congrés Perioperative Care Congress
  19/12/2021

  Investigadors de Sant Pau premiats al Congrés Perioperative Care Congress

  Investigadors de Sant Pau premiats al congrés virtual Perioperative Care Congress (PCC), organitzat pel Population Heath Research Institute del Canadà. La presentació titulada “Isquèmia miocàrdica perioperatòria: és rendible la monitorització perioperatòria de troponina?, va ser presentada per la Dra. Ekaterine Popova, primera autora del treball i membre del Grup de recerca Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris. A l'estudi hi han participat investigadors dels Serveis d'Epidemiologia Clínica i Salut Pública, Anestesiologia i Reanimació i Cardiologia, en col·laboració amb el Centre d’Investigació en Economia i Sostenibilitat de la Universitat Rovira i Virgili.
 • Xerrades sobre esclerosi múltiple
  15/12/2021

  Xerrades sobre esclerosi múltiple

  El pròxim 23 de desembre, a les 16 hores, tindrà lloc la xerrada divulgativa “Novetats 2021 respecte a l’esclerosi múltiple” a càrrec de Luis Querol, adjunt del Servei de Neurologia de Sant Pau. Una sessió online, organitzada per la Unitat de Neurologia Autoimmune, del mateix Servei.
 • XIII Jornada d’actualització sobre l’hemofília
  15/12/2021

  XIII Jornada d’actualització sobre l’hemofília

  El pròxim dissabte, 18 de desembre, tindrà lloc la XIII Jornada d’actualització sobre l’hemofília organitzada per l’Associació Catalana d’Hemofília. La jornada, presencial, se celebrarà a la sala Francesc Cambó, del Recinte Modernista de Sant Pau. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Cirurgia Laparoscòpica Avançada de Còlon
  14/12/2021

  Cirurgia Laparoscòpica Avançada de Còlon

  Els propers 16 i 17 de desembre se celebrarà el Curs de Cirurgia Laparoscòpica Avançada de Còlon. L’objectiu d’aquest curs és oferir un període intensiu de formació de CLA a cirurgians amb coneixements intermedis i que comptin amb la possibilitat de desenvolupar-los en el seu centre de treball. Un curs híbrid que combina els procediments quirúrgics presencials i també la participació virtual, dirigit pel Dr. Eduardo Targarona, director de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau.