Events

Events
 • Dia Mundial del Parkinson
  10/04/2022

  Dia Mundial del Parkinson

  Avui, 11 d’abril, és el Dia Mundial del Parkinson. Cada any, unes 10.000 persones són diagnosticades a Espanya d’aquesta malaltia, el trastorn neurodegeneratiu motor més freqüent en la població. Una xifra que, segons la Societat Espanyola de Neurologia, creixerà en els pròxims anys i arribarà a duplicar el nombre de malalts, que actualment se situa entre 120.000 i 150.000 només a Espanya. Sant Pau disposa d’una Unitat de Trastorns del Moviment, el seu director, el Dr. Jaume Kulisevsky participa en la jornada organitzada per l’Associació Catalana pel Parkinson amb motiu de la celebració del dia mundial.
 • Concurs Dia Mundial de l’Activitat Física
  07/04/2022

  Concurs Dia Mundial de l’Activitat Física

  Ja tenim els guanyadors del concurs del Dia Mundial de l’Activitat Física i l’Esport. Els noms que han sortit al sorteig són Laia Ruiz Montoya, Elena Montiel, M. Carmen Peñalba, Macarena Segura/Patricia Peñacoba i Nerea Hernández. El sorteig s’ha portat a terme entre tots els vídeos d’exercicis rebuts o per haver participat en algun dels dos tallers de marxa nòrdica.
 • La Dra. Ribosa guanya el premi especial d’adults del 1r Concurs de casos clínics sobre dieta cetogènica
  06/04/2022

  La Dra. Ribosa guanya el premi especial d’adults del 1r Concurs de casos clínics sobre dieta cetogènica

  La Dra. Roser Ribosa i Nogué, neuròloga que treballa amb els Serveis de Neurologia i Pediatria de Sant Pau, ha guanyat el premi especial d'adults del Primer concurs de casos cínics sobre dieta cetogènica en col·laboració amb el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital.
 • Solucions de diagnòstic en Oncohematologia: focus en leucèmia aguda
  05/04/2022

  Solucions de diagnòstic en Oncohematologia: focus en leucèmia aguda

  El pròxim 21 d’abril tindrà lloc la jornada Solucions de diagnòstic en Oncohematologia: focus en leucèmia aguda, al Recinte Modernista de Sant Pau. Una jornada moderada pel Dr. Josep F. Nomdedéu, director de la Unitat de Diagnòstic Biològic en Hematologia, del Servei d’Hematologia de Sant Pau. Una sessió auspiciada per la Societat Espanyola de Medicina de Laboratori, on professionals de primer nivell compartiran la seva experiència en el camp de l’Oncohematologia per a un diagnòstic ràpid i precís de la leucèmia aguda.
 • Dia Mundial de l’Activitat Física
  05/04/2022

  Dia Mundial de l’Activitat Física

  Avui, 6 d’abril, és el Dia Mundial de l’Activitat Física, una iniciativa impulsada des de fa tretze anys per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i l’Agència de Salut Pública de Catalunya. L’equip de Fisioteràpia i Teràpia Ocupacional del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, Salut Laboral i Dietètica i Nutrició de Sant Pau se sumen al lema d’enguany “Mou la vida” i uneixen esforços per celebrar-ho amb tot l’Hospital. Per això han preparat per a l’ocasió, un seguit d’exercicis i proves, i dos tallers de marxa nòrdica.
 • Sant Pau pioner en realitzar una innovadora tècnica endoscòpica (POEM) per primer cop en infants amb acalàsia
  04/04/2022

  Sant Pau pioner en realitzar una innovadora tècnica endoscòpica (POEM) per primer cop en infants amb acalàsia

  Un equip multidisciplinari format per especialistes de Patologia Digestiva i Cirurgians Pediàtrics de Sant Pau ha estat pioner a Catalunya en realitzar, per primer cop en infants, una innovadora tècnica endoscòpica, POEM (Per-Oral Endoscopic Myotomy), per tractar l’acalàsia. Aquesta malaltia minoritària impedeix la relaxació (o obertura) normal del múscul inferior de l’esòfag, dificultant el pas de l'aliment fins a l'estómac. Gràcies a aquesta tècnica, menys invasiva, la intervenció es realitza en prop d’una hora, el pacient pot beure líquids a les 12 hores i anar a casa a les 24. En pocs dies pot ingerir aliments sòlids i fer vida normal.
 • El Dr. Lleó i la Dra. Sierra entre els 25 millors neuròlegs de l’Estat
  31/03/2022

  El Dr. Lleó i la Dra. Sierra entre els 25 millors neuròlegs de l’Estat

  El Dr. Alberto Lleó, director del Servei de Neurologia de Sant Pau, i la Dra. Alba Sierra, adjunta del mateix Servei, han estat escollits entre els 25 millors neuròlegs de l’Estat segons el diari El Español. Un índex elaborat amb les classificacions dels millors hospitals públics i privats de la Península, que es publica des de 2018.
 • Curs d’Intervencionisme Estructural dirigit pel Dr. Dabit Arzamendi
  31/03/2022

  Curs d’Intervencionisme Estructural dirigit pel Dr. Dabit Arzamendi

  Aquesta setmana té lloc la segona edició del Curs d’Intervencionisme Estructural (CSC), organitzat per la Fundació Inter hospitalària per a la Investigació Cardiovascular (FIC) i dirigit pel Dr. Dabit Arzamendi, metge adjunt de la Unitat d’Hemodinàmica del Servei de Cardiologia de Sant Pau. La formació, acreditada amb 7,8 crèdits pel Comitè d’Acreditació de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), acaba avui divendres 1 d’abril.
 • Èxit d’assistència a la XII Jornada de Portes Obertes de Sant Pau
  30/03/2022

  Èxit d’assistència a la XII Jornada de Portes Obertes de Sant Pau

  Avui, 31 de març, s’ha celebrat a la sala d’actes, de forma presencial, la XII Jornada de Portes Obertes per als residents. L’acte ha començat amb un parlament de la cap d’estudis i presidenta de la Comissió de Docència de Sant Pau, la Dra. Gemma Carreras, en la qual ha informat sobre la Institució, sobre les seves vessants d’assistència, docència i recerca, i sobre la Formació Sanitària Especialitzada que es porta a terme l’Hospital. Els assistents també han pogut escoltar l’experiència a Sant Pau dels/les representants dels residents.
 • Actuació de la pianista Anfisa Bobylova participant del Concurs de Maria Canals
  30/03/2022

  Actuació de la pianista Anfisa Bobylova participant del Concurs de Maria Canals

  Demà, dijous 31 de març, a les 12 h hi haurà una actuació de la pianista Anfisa Bobylova (Ucraïna, 29 anys), participant del Concurs Maria Canals al vestíbul de Sant Quintí de l’Hospital de Sant Pau. Us animem a apropar-vos a escoltar la seva actuació!
 • L'Hospital de Sant Pau realitza la primera reconstrucció quirúrgica d'un pavelló auricular amb suport de la tecnologia 3D
  29/03/2022

  L'Hospital de Sant Pau realitza la primera reconstrucció quirúrgica d'un pavelló auricular amb suport de la tecnologia 3D

  Actualment, existeixen diferents opcions per a les reconstruccions quirúrgiques d’un pavelló auricular, la més utilitzada és la realització d'un motlle amb cartílag de costella a partir d'una còpia de l'altre pavelló. Fins ara les còpies de l'altre pavelló eren planes, però ara amb la tecnologia 3D iniciada a l’Hospital es poden obtenir models més precisos en la reproducció del pavelló, recreant molt detalladament els replecs, relleus i irregularitats de l'orella. Els traumatismes i les causes congènites són les principals etiologies de la malformació del pavelló auricular i la seva reconstrucció suposa un repte quirúrgic donada la complexitat de reproduir fidelment les seves característiques.
 • El piano del Concurs de Maria Canals ja sona a Sant Pau
  13/03/2022

  El piano del Concurs de Maria Canals ja sona a Sant Pau

  Sant Pau ha acollit un piano de cua com a part del Concurs Maria Canals.
 • El Dr. Lleó, director del Servei de Neurologia
  29/03/2022

  El Dr. Lleó, director del Servei de Neurologia

  Durant la sessió del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que va tenir lloc el dia 29 de març de 2022, es va acordar el nomenament del Dr. Alberto Lleó, com a director del Servei de Neurologia de Sant Pau.
 • Mario Salido, resident de Cardiologia, guardonat amb el “Young Author Award”
  28/03/2022

  Mario Salido, resident de Cardiologia, guardonat amb el “Young Author Award”

  El resident de cinquè any Mario Salido Iniesta, del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau, ha guanyat el “2021 Young Author Award”. Aquest premi, que cada any convoca la revista JACC Case Reports, són un reconeixement a la tasca dels joves investigadors.
 • Professionals de Sant Pau han parlat sobre endometriosi a l’Endomarch
  27/03/2022

  Professionals de Sant Pau han parlat sobre endometriosi a l’Endomarch

  Març és el mes de l’endometriosi sota el lema “Endometriosis Worldwide March”. I una de les iniciatives que es duen a terme és Endomarch, una iniciativa organitzada per les tres associacions d’afectades més importants de Catalunya: Endo&Cat, ADAEC i MoviEndo, i que aquest cap de setmana ha inclòs diverses xerrades amb experts de renom. Entre ells, professionals de Sant Pau, amb dues intervencions. La primera, sobre el projecte TRANSFORM, per transformar l’abordatge multidisciplinari de la pacient amb endometriosi. I, la segona, sobre el dolor pèlvic.
 • El Recinte Modernista de Sant Pau acull una exposició per commemorar els 150 anys de la Creu Roja a la ciutat de Barcelona
  24/03/2022

  El Recinte Modernista de Sant Pau acull una exposició per commemorar els 150 anys de la Creu Roja a la ciutat de Barcelona

  El Recinte Modernista de Sant Pau acull, del 22 de març fins al 8 d'abril, l’exposició ‘150 anys d’història de la Creu Roja a Barcelona’. Aquesta mostra compta amb el suport de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. L’exposició s’ha inaugurat avui, 25 de març, amb la presència el conseller de Salut, Josep Maria Argimon acompanyat de Manel Balcells, president del Patronat de la Fundació Gestió Sanitària i Adrià Comella, director gerent de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Jordi Bachs i Josep Maria Forcada, de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Josep Quitet, president de Creu Roja a Catalunya, i Lidia Lanuza i Mercè Torres, presidenta provincial i presidenta local de la Creu Roja a Barcelona, respectivament.
 • El Grup d’atenció al Dol Perinatal de Sant Pau rep una càmera de l’associació La Capsa dels Records
  24/03/2022

  El Grup d’atenció al Dol Perinatal de Sant Pau rep una càmera de l’associació La Capsa dels Records

  El Grup de Treball del Dol Perinatal de Sant Pau, ha rebut aquesta setmana la donació d’una càmera Instax Fujifilm, a través de l’associació La Capsa dels Records. Aquest gest forma part de la iniciativa per a la creació de records davant la pèrdua d’un fill/a. Gràcies a aquesta donació el Grup de Treball del Dol Perinatal posarà la càmera a disposició de les famílies que ho desitgin.
 • Dr. Albert Flotats, adjunt a la Direcció Mèdica per a la Recerca
  23/03/2022

  Dr. Albert Flotats, adjunt a la Direcció Mèdica per a la Recerca

  El Dr. Albert Flotats, director del Servei de Medicina Nuclear, ha estat nomenat recentment adjunt a la Direcció Mèdica per a la Recerca. Compaginarà la seva tasca al capdavant del Servei que dirigeix amb l’impuls dels diferents projectes de Recerca a l’Hospital i donarà suport a la relació entre l’Hospital i l’Institut de Recerca.
 • Els alumnes de l’escola Mas Casanovas fan el recorregut de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau
  23/03/2022

  Els alumnes de l’escola Mas Casanovas fan el recorregut de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau

  Un grup 22 alumnes de l’escola Mas Casanovas, amb la que Sant Pau hi té una aliança a través del projecte Magnet, han realitzat una cursa-simulacre en el circuit en el qual es desenvoluparà la XXXIII Edició de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau el pròxim dissabte 26 de març.
 • Sant Pau i Amalfi presenten el projecte d’innovació TRAJECT en el Congrés Inforsalud 2022
  23/03/2022

  Sant Pau i Amalfi presenten el projecte d’innovació TRAJECT en el Congrés Inforsalud 2022

  El projecte TRAJECT, liderat per l’Hospital de Sant Pau i Amalfi Analytics i finançat amb l’ajut europeu @TheCovidX, s’ha presentat en el XXV Congrés Nacional d’Informàtica de la Salut (Inforsalud, 22-24 de març). TRAJECT permet crear un programa amb Intel·ligència Artificial, que representa, en temps real, les trajectòries evolutives dels pacients atesos amb COVID-19, marcant els riscos i complicacions en cada transició d’estat. La presentació l’ha feta Carla San Martín, Innovation Project Manager de Sant Pau.