Events

Events
 • Concert de Tardor de la Coral del Col·legi de Metges de Barcelona i de l’Hospital de Sant Pau
  28/09/2022

  Concert de Tardor de la Coral del Col·legi de Metges de Barcelona i de l’Hospital de Sant Pau

  El concert de la coral del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i de l’Hospital de Sant Pau tindrà lloc el proper dimarts 4 d’octubre a les 18.00 hores a la sala d’actes del COMB.
 • Professionals de Sant Pau participen en el llibre Microbiología y parasitología Médicas
  28/09/2022

  Professionals de Sant Pau participen en el llibre Microbiología y parasitología Médicas

  Ja està disponible en format paper i digital el llibre Microbiología y parasitología Médicas on participen diversos professionals de Sant Pau.
 • Nanoligent capta 2,8 milions d’euros per avançar en el desenvolupament de tractaments innovadors contra el càncer
  27/09/2022

  Nanoligent capta 2,8 milions d’euros per avançar en el desenvolupament de tractaments innovadors contra el càncer

  Nanoligent SL, spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau, se centra en desenvolupar nous fàrmacs per al tractament de més de 20 tipus de càncer metastàtic. L’empresa acaba de tancar la seva primera ronda de finançament per 2.800.000 euros, la qual cosa li permetrà fomentar el desenvolupament de múltiples candidats a fàrmacs i avançar en el desenvolupament preclínic del seu candidat principal en una varietat de tipus de tumor.
 • Nou tríptic d’Oftalmologia amb instruccions per a pacients sotmesos a una cirurgia de retina
  22/09/2022

  Nou tríptic d’Oftalmologia amb instruccions per a pacients sotmesos a una cirurgia de retina

  Algunes cirurgies de retina necessiten posterior repòs en una posició específica per tal que el gas o l’oli de silicona implantat dins l’ull pugui fer el seu efecte, per això des del Servei d’Oftalmologia de Sant Pau han elaborat uns tríptics amb instruccions sobre els requisits postoperatoris per aquests pacients. Una ajuda més en la seva recuperació de la que gaudiran a partir d’aquesta setmana tots els pacients que s’hagin de sotmetre a aquest tipus de cirurgia ocular.
 • El Dr. Óscar de la Calle Martín escollit secretari de la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI)
  22/09/2022

  El Dr. Óscar de la Calle Martín escollit secretari de la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI)

  El Dr. Óscar de la Calle Martín, consultor del Servei d’Immunologia de Sant Pau, ha estat escollit secretari de la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI), càrrec que ostentarà fins al Congrés Nacional de 2026. En la seva nova responsabilitat, serà l’encarregat de l’organització de l’activitat habitual de la SEI; congressos, cursos (A-WISH, UIMP), reunions de la Junta Directiva i dels grups de treball, així com de les relacions amb altres organitzacions tant nacionals (COSCE, FACME, altres societats científiques) com internacionals amb les quals estan integrats (IUIS, EFIS) o són part activa (EFI, ESID, FOCIS).
 • Sant Pau i Dos de Maig apliquen un adhesiu mèdic que elimina varius grans sense complicacions, mitges de compressió o baixa laboral
  21/09/2022

  Sant Pau i Dos de Maig apliquen un adhesiu mèdic que elimina varius grans sense complicacions, mitges de compressió o baixa laboral

  El Servei Mancomunat d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular dels hospitals de Sant Pau i Dos de Maig és pioner a Catalunya en utilitzar una tècnica endovascular mínimament invasiva per al tractament quirúrgic de les varius. Les elimina amb un adhesiu mèdic que permet tractar-les en qualsevol època de l’any, de forma ambulatòria i pràcticament sense dolor, amb excel·lents resultats i sense necessitat de mitges elàstiques de compressió ni de baixa laboral.
 • XIII Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial 2022
  21/09/2022

  XIII Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial 2022

  Avui dijous, 22 de setembre se celebra, XIII Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial, organitzat per la Unitat de Malalties infeccioses i el programa d’infecció Nosocomial i Política Antibiòtica de Sant Pau, a la sala les sales polivalents de l’Hospital. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Sant Pau col·labora en el vídeo “Respirant”, de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica
  20/09/2022

  Sant Pau col·labora en el vídeo “Respirant”, de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica

  L’Hospital de Sant Pau, la Càtedra Inspira-UAB i l’associació A Tot Pulmó han presentat el vídeo divulgatiu “Respirant” per donar visibilitat a la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica (FPI). Hi intervenen el Dr. Diego Castillo, cap de la Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia, i l’Anna Alonso, infermera gestora de casos, tots dos de Sant Pau, i també dos pacients de FPI: el Jaume i el Vicente. Pots veure el vídeo en la web de divulgació mèdica sanitària Farmacosalud.
 • Dia Mundial de l’Alzheimer - 21 de setembre de 2022
  20/09/2022

  Dia Mundial de l’Alzheimer - 21 de setembre de 2022

  L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va proclamar el 1994 el 21 de setembre Dia Mundial de l’Alzheimer amb l’auspici de la Alzheimer's Disease International (ADI).
 • Jornada de Treball Social Sanitari
  18/09/2022

  Jornada de Treball Social Sanitari

  S’ha ampliat fins al proper 26 de setembre el termini per apuntar-se a la Jornada de Treball Social Sanitari. La trobada que porta per lema “El desafiament del desenvolupament de la professió en l’era digital” tindrà lloc el pròxim 3 d’octubre a la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau.
 • Jornada formativa de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica
  18/09/2022

  Jornada formativa de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica

  El pròxim 21 de setembre tindrà lloc, dins la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica, una Jornada formativa a la sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau. Amb el lema “La necessitat del treball en xarxa” la formació es farà de 15 a 19.30 hores. Participaran en la jornada entre altres ponents, el Dr. Vicente Plaza, director del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau i de la Càtedra Inspira-UAB, el Dr. Diego Castillo, cap de la Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses del mateix Servei i Anna Alonso, infermera gestora de casos de Sant Pau.
 • Pediatria de Sant Pau participa en les Olimpíades Internacionals de Simulació
  14/09/2022

  Pediatria de Sant Pau participa en les Olimpíades Internacionals de Simulació

  Un equip de Sant Pau ha participat aquesta setmana en les Olimpíades Internacionals de Simulació. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per la "Sapienza Università di Roma" on competeixen 30 equips (23 Italians i 7 estrangers). El de Sant Pau està format per 7 residents de Pediatria de diferents anys i 5 adjunts del mateix Servei que s’han encarregat de preparar les simulacions i entrenar-los durant 10 mesos en diferents escenaris sobre pacient pediàtric greu/crític i aturat. Aquest esdeveniment és una competició on es realitzen simulacions clíniques pediàtriques que són avaluades per un grup de jutges internacionals (Boston Children's Hospital, Stollery Children's Hospital Edmonton, Stanford University, Children Hospital of Philadelphia, Universidad de São Paulo de Brasil).
 • Sant Pau participa en un estudi segons el qual administrar la vacuna de la COVID-19 després de l’ovulació podria evitar alteracions del cicle menstrual
  14/09/2022

  Sant Pau participa en un estudi segons el qual administrar la vacuna de la COVID-19 després de l’ovulació podria evitar alteracions del cicle menstrual

  Mostra de la relació entre ciència i ciutadania, les xarxes socials van posar el focus sobre noves qüestions de la Covid-19, com els efectes de la vacuna sobre la menstruació. La ciència va recollir el nou enfocament i va demostrar que la vacuna contra el SARS-CoV-2 podia generar alteracions en la durada o en el patró de sagnat del cicle menstrual. Ara, l'anàlisi de més de 1.800 cicles de 371 usuàries recollits per una aplicació mòbil ha permès dur a terme un estudi que mostra com la vacunació durant la fase lútia, és a dir, després de l'ovulació, podria evitar l'increment de la durada del cicle menstrual.
 • El president Jordi Pujol està ingressat a la Unitat d’Ictus de Sant Pau en observació, conscient però sota els efectes de la medicació sedant
  12/09/2022

  El president Jordi Pujol està ingressat a la Unitat d’Ictus de Sant Pau en observació, conscient però sota els efectes de la medicació sedant

  El president Pujol va ingressar ahir a les 17.00 hores a Urgències de l’Hospital de Sant Pau per a l’avaluació i tractament d’un ictus. Els símptomes van començar dilluns al matí a les 11.00 amb un trastorn del llenguatge, motiu pel qual va ser traslladat a l’Hospital de Barcelona on es va confirmar l’existència d’un ictus isquèmic, és a dir, un ictus per manca de flux sanguini cerebral. D’acord amb l’equip mèdic de l’altre hospital i la família es va decidir el seu trasllat a Sant Pau per valorar els potencials tractaments.
 • Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient
  11/09/2022

  Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

  Amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, que se celebra el pròxim 17 de setembre, el Programa de Seguretat Clínica i la Comissió de Seguretat disposaran, el divendres 16, al vestíbul de l’Hospital taules informatives sobre les pràctiques segures dirigides als usuaris i als seus acompanyants.
 • Dia Mundial per a la prevenció del Suïcidi
  08/09/2022

  Dia Mundial per a la prevenció del Suïcidi

  Sant Pau s’adhereix al dia Mundial per a la prevenció del Suïcidi. L’Hospital és centre pioner a l’Estat espanyol en la posada en marxa del Primer Pla de Prevenció del Suïcidi.
 • Taules informatives als vestíbuls de Sant Pau amb motiu del Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi
  08/09/2022

  Taules informatives als vestíbuls de Sant Pau amb motiu del Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi

  L’Associació Després del suïcidi - Associació de Supervivents (DSAS) organitza avui, 9 de setembre, amb motiu del Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi, taules informatives de 9.30 a 13.30 hores als vestíbuls de l’Hospital. Víctor Serrano i Thais Tiana, del Servei de Psiquiatria atendran a primera hora als usuaris que s’apropin a les taules informatives i els voluntaris de la DSAS oferiran també informació sobre el fenomen del suïcidi amb l’objectiu de canviar les idees falses o els mites que l’envolten i d’informar sobre signes d’alerta que poden ajudar a detectar, en el moment inicial, persones en risc.
 • Un record per a l’assistència sanitària l’any del 30 aniversari de Barcelona’92
  07/09/2022

  Un record per a l’assistència sanitària l’any del 30 aniversari de Barcelona’92

  Ara fa tres dècades, el Dr. Ricard Serra Grima, com a director mèdic de l'Estadi Olímpic de les olimpíades de Barcelona 92 i cardiòleg de Sant Pau, va signar l'editorial de la revista mèdica Jano en la que destacava el paper de tots el professionals sanitaris que de manera voluntària van participar en la cura i assistència dels esportistes participants a les olimpíades.
 • Sant Pau participa amb altres hospitals catalans en el tractament de pacients pediàtrics ucraïnesos evacuats de la guerra
  06/09/2022

  Sant Pau participa amb altres hospitals catalans en el tractament de pacients pediàtrics ucraïnesos evacuats de la guerra

  Un article publicat a The Lancet Haem, “Global effort to evacuate Ukrainian children with cancer and blood disorders who have been affected by war”, explica l'esforç entre diversos països per evacuar d'Ucraïna els nens, nenes i adolescents amb càncer afectats per la guerra. L'Hospital de Sant Pau, l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital Sant Joan de Déu han tractat alguns d’aquests pacients pediàtrics.
 • El Dr. Sabaté, nou director del Servei d’Anestesiologia
  14/07/2022

  El Dr. Sabaté, nou director del Servei d’Anestesiologia

  El Dr. Sergi Sabaté és el nou director del Servei d’Anestesiologia de l’Hospital de Sant Pau. Fins a la seva incorporació havia estat sots director del Servei d’Anestesiologia de la Fundació Puigvert.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat