Events

Events
 • Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria
  16/10/2022

  Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria

  Sant Pau s’adhereix al Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiràtoria i durant tota la jornada els professionals de l’Hospital: anestesiòlegs, pediatres i infermeres especialitzades, oferiran uns breus tallers per ensenyar-te com reanimar, a adults i a infants en cas d’aturada. De 9 a 18 hores estaran a la teva disposició per informar-te sobre quins procediments són els més adients i resoldran tots els dubtes que tinguis.
 • Avui és el Dia Mundial del Dolor, patologia d’alt impacte en la qualitat de vida de les persones
  16/10/2022

  Avui és el Dia Mundial del Dolor, patologia d’alt impacte en la qualitat de vida de les persones

  L’any 2004 l’Associació Internacional per a l’Estudi del Dolor (IASP), va posar en marxa la iniciativa del Dia Mundial del Dolor. I l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar que el dolor crònic és una malaltia i el seu tractament, un dret humà. La Dra. Elena Català, directora de la Unitat de la Clínica del Dolor del Servei d’Anestesiologia de Sant Pau, afirma que avui 17 d’octubre és un recordatori i un reconeixement a totes aquelles les persones arreu del món que pateixen dolor crònic, una malaltia força oblidada.
 • Sant Pau, en la VI Jornada Catalana d’Actualització en Infectologia Pediàtrica
  13/10/2022

  Sant Pau, en la VI Jornada Catalana d’Actualització en Infectologia Pediàtrica

  Avui té lloc la VI Jornada Catalana d’Actualització en Infectologia Pediàtrica, “Reptes i controvèrsies en la infectologia actual” al Casal Cívic de Sant Pere de Terrassa, per abordar diversos temes d’actualitat relacionats amb aquest àmbit i amb especialistes de tot el territori català.
 • Dia Mundial de l’Anestesiologia
  13/10/2022

  Dia Mundial de l’Anestesiologia

  El 16 d'octubre de 1846 es va fer un pas històric per a la Medicina i per a tota la Humanitat. Aquest dia, en col·laboració amb l'Hospital General de Massachusetts (EUA), el dentista William Thomas Green Morton va realitzar la primera demostració pràctica i pública de l'anestèsia amb èter per a una cirurgia en aplicar èter sulfúric per anestesiar en Gilber Abbot, un jove de 17 anys a qui li extirparien un tumor cervical. El pacient va despertar d'aquesta cirurgia assegurant no haver sentit cap dolor. Així va néixer oficialment l'Anestèsia i l'Anestesiologia, ciència que va canviar de manera sorprenent la Medicina i el patiment associat a les intervencions quirúrgiques.
 • La Clínica del Dolor de Sant Pau obté les certificacions ISO i IQNet de qualitat
  13/10/2022

  La Clínica del Dolor de Sant Pau obté les certificacions ISO i IQNet de qualitat

  La Clínica del Dolor del Servei d'Anestesiologia de Sant Pau ha obtingut la reacreditació per als propers 3 anys (2022-2025) de la ISO (norma 9001:2015) i la IQNet Europea de Gestió de la Qualitat. Volem agrair a tots els seus professionals, liderats per la Dra. Elena Català i Puigbò, la tasca diària que desenvolupen i que permet assolir aquestes valuoses certificacions.
 • Inaugurat el curs acadèmic 2022- 2023 de l’EUI-Sant Pau
  12/10/2022

  Inaugurat el curs acadèmic 2022- 2023 de l’EUI-Sant Pau

  Aquest matí ha tingut lloc l’acte d’inauguració oficial del curs acadèmic 2022 – 2023 de l’ l’Escola Universitària d’Infermeria de l’Hospital de Sant Pau, a la Sala d’Actes de l’Hospital. L’acte ha comptat amb la Dra. Mercedes Abades, directora de l'EUI-Sant Pau; i la Dra. Maria Serret, Infermera, Doctora per la URV, Màster en Ciències de la Infermeria, Professora i Coordinadora de 1r curs del Grau en Infermeria i del Màster en Atenció d’Infermeria al Nen i a l’Adolescent, qui ha ofert la lliçó inaugural Construint la identitat infermera, “Relat d’una infermera experta”.
 • Congrés de Revisions en Diabetis 2022, a la Sala d’Actes de Sant Pau
  12/10/2022

  Congrés de Revisions en Diabetis 2022, a la Sala d’Actes de Sant Pau

  El 14 i el 15 d’octubre té lloc el Congrés de Revisions en Diabetis 2022 a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau, organitzat per la Universidad Francisco de Vitoria (UFV) de Madrid.
 • Taules informatives amb motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal
  12/10/2022

  Taules informatives amb motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal

  El 15 d'octubre és el Dia Internacional del Dol Perinatal. A Sant Pau volem donar visibilitat a una realitat que viuen les famílies que perden un nadó durant la gestació o al poc de néixer, per això trobareu, el 14 d’octubre, de 10 a 13 hores, taules informatives als vestíbuls de l’Hospital, on les professionals del Grup de Treball de Dol Perinatal respondran a tots els vostres dubtes.
 • La REANIMACIÓ de Sant Pau disposa de més espais de recuperació postquirúrgica
  10/10/2022

  La REANIMACIÓ de Sant Pau disposa de més espais de recuperació postquirúrgica

  Sant Pau inaugura avui sis espais nous a l’àrea de reanimació postoperatòria, que se sumen als 20 reanimació i 6 d’URPA dels que ja disposava l’Hospital. Els nous llits es troben a la zona que abans ocupaven les dependències del Servei d’Anestesiologia.
 • El 19 d’octubre, vine a la jornada Per a Vosaltres!
  10/10/2022

  El 19 d’octubre, vine a la jornada Per a Vosaltres!

  El pròxim 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama i des de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, juntament amb diferents entitats col·laboradores, ja preparen la que serà la VII edició del Per a Vosaltres, un homenatge a les persones afectades de càncer de mama.
 • Activitats amb motiu del Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria
  09/10/2022

  Activitats amb motiu del Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria

  El proper 17 d’octubre, amb motiu del Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria, Sant Pau prepararà al vestíbul de l’Hospital uns breus tallers per ensenyar-te com reanimar, a adults i a infants en cas d’aturada. De 9 a 18 hores, els professionals de l’Hospital, anestesiòlegs, pediatres i infermeres especialitzades, t’informaran de quins procediments són els més adients i resoldran tots els dubtes que tinguis. Conèixer quins passos cal seguir, salva vides!
 • Sant Pau se suma al Dia Mundial de la Salut Mental
  09/10/2022

  Sant Pau se suma al Dia Mundial de la Salut Mental

  Avui dilluns 10 d’octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental i enguany el lema escollit és “Fes like per la salut mental. Pel dret a créixer en benestar”, posant el focus en la necessitat que tant la salut mental com el benestar siguin una prioritat global.
 • Sant Pau rep la visita d’una delegació de gerents colombians
  05/10/2022

  Sant Pau rep la visita d’una delegació de gerents colombians

  Aquesta setmana hem rebut una delegació de gerents d’hospitals de Colòmbia, qui han pogut conèixer la història i el model de gestió de l’Hospital de Sant Pau de la mà de la Dra. Victòria Martorell, directora de Desenvolupament de Serveis, i han fet un recorregut per diferents instal·lacions del centre.
 • La Unitat de Cefalees i Neuràlgies de Sant Pau publica el llibre “Empodérate de tu migraña”
  05/10/2022

  La Unitat de Cefalees i Neuràlgies de Sant Pau publica el llibre “Empodérate de tu migraña”

  L'equip de Cefalees i Neuràlgies ha elaborat aquest llibre dirigit a pacients amb migranya que estiguin interessats a conèixer més sobre la seva patologia. "Empodérate de la tu migraña", una obra escrita a quatre mans pel Dr. Robert Belvís i la Dra. Noemí Morollón, ambdós del Servei de Neurologia de Sant Pau, que té com a objectiu transmetre dades i coneixement científic sobre aquesta patologia perquè el pacient sigui capaç de prendre decisions que competeixen a la seva salut amb la major informació possible.
 • Vine a la Conferència sobre Malalties Intersticials!
  04/10/2022

  Vine a la Conferència sobre Malalties Intersticials!

  Demà dijous 6 d’octubre de les 10.30 a les 12.30 a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau té lloc la trobada entre malalts pulmonars i familiars. En aquesta trobada, trobareu informació molt interessant des del punt de vista mèdic gràcies a la intervenció del Dr. Diego Castillo, responsable de Malalties Intersticials difuses d’aquest mateix hospital, i també de representants de l’associació AIRE. L’entrada és gratuïta!
 • Commemoració dels 140 anys del Servei de Neurologia
  03/10/2022

  Commemoració dels 140 anys del Servei de Neurologia

  Enguany el Servei de Neurologia celebra el seu 140 aniversari. Una efemèride molt rellevant per a l’especialitat, ja que va ser el primer creat no només a Catalunya sinó també a tot l’Estat. Com a part d’aquesta celebració, ha tingut lloc una trobada commemorativa a la Sala de Convalescència amb la presència de diversos professionals de la Neurologia, entre ells diversos càrrecs de Sant Pau, com el Dr. Adrià Comella, director gerent; la Dra. Xènia Acebes, directora assistencial; i el Dr. Alberto Lleó, director del Servei de Neurologia.
 • Sant Pau aplica per primer cop la cirurgia d'estimulacio cerebral profunda per pal·liar els símptomes de la malaltia de Huntington
  02/10/2022

  Sant Pau aplica per primer cop la cirurgia d'estimulacio cerebral profunda per pal·liar els símptomes de la malaltia de Huntington

  L’Hospital de Sant Pau ha aplicat per primer cop l’estimulació cerebral profunda (ECP) a la malaltia de Huntington, una patologia neurològica hereditària, minoritària i neurodegenerativa on un dels principals símptomes és la corea, un moviment continu i incontrolat en diferents parts del cos. Arreu del món, no són més de cent pacients amb aquesta patologia que han estat intervinguts amb aquesta tècnica, amb la qual cosa la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de Sant Pau i el Servei de Neurocirurgia consoliden el seu lideratge en aquest àmbit. L’objectiu de l’operació és pal·liar els símptomes de la corea i, per tant, millorar la qualitat de vida de la pacient.
 • Jornada de Treball Social Sanitari
  02/10/2022

  Jornada de Treball Social Sanitari

  La sala d’actes de l’Hospital acull avui, 3 d’octubre, de 9 a 14.30 hores, la Jornada de Treball Social Sanitari. Una sessió que porta per lema “El desafiament del desenvolupament de la professió en l’era digital”.
 • Inauguració del Màster Oficial en Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut (ICACS)
  29/09/2022

  Inauguració del Màster Oficial en Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut (ICACS)

  Aquest proper dilluns 3 d’octubre a les 15.30 hores s’inaugurarà oficialment la 13a edició del Màster en Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut (ICACS) de la UAB, corresponent al curs 2022-2023 en un acte que tindrà lloc a les Sales Polivalents de Sant Pau (2a planta del Bloc A). La sessió inaugural anirà a càrrec del Dr. Miquel Porta, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UAB, qui presentarà el seu nou llibre: “Epidemiologia propera. La salut pública, la carn i l’oxidat ganivet de la por”.
 • Sant Pau participa en un estudi multicèntric per comprovar l'efectivitat d'un fàrmac contra l'Alzheimer
  28/09/2022

  Sant Pau participa en un estudi multicèntric per comprovar l'efectivitat d'un fàrmac contra l'Alzheimer

  Sant Pau, és un dels centres que han participat en un estudi multicèntric per comprovar l'efectivitat de lecanemab, un fàrmac experimental que retarda un endarreriment de la mort neuronal en els afectats per l'Alzheimer.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat