Events

Events
 • Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics: “Més ? Millor”
  17/11/2022

  Dia Europeu per a l’Ús Prudent dels Antibiòtics: “Més ? Millor”

  Des de l’Hospital de Sant Pau, en línia amb el lema d’enguany del Dia Mundial, “Més ? Millor”, insisteixen que l’ús adequat d’aquests medicaments és cabdal. El Dr. Joaquín López-Contreras, Director de la Unitat de Malalties Infeccioses de Sant Pau, destaca tres missatges. Primer: l’ús dels antibiòtics de molt ampli espectre accelera la resistència a aquests fàrmacs i és necessari fer-ne una utilització adaptada a l’epidemiologia local. Segon: tan aviat com coneixem l’etiologia de la malaltia és imperatiu substituir l’antibiòtic de major espectre per un equivalent però de menor espectre. I tercer: la majoria de les malalties infeccioses, avui sabem que es tracten amb menys dies d’antibiòtic, amb el benefici que això suposa per als pacients.
 • Sant Pau guanya el HACK HEALTHTECH 2030
  17/11/2022

  Sant Pau guanya el HACK HEALTHTECH 2030

  Un equip d’estudiants de sisè de Medicina de la Unitat Docent Hospital universitari Sant Pau (Berta Rifà, Inés Clavero, Irene Rexach i Júlia de Mas) amb el suport de la Dra. Marilina Santero, investigadora becària del Centre Cochrane Iberoamericà, van guanyar recentment el hackathon organitzat per Xartec Salut.
 • Actualització del Pla de Contingència de l’Hospital de Sant Pau davant l’epidèmia de bronquiolitis a Catalunya – 18 de novembre de 2022
  17/11/2022

  Actualització del Pla de Contingència de l’Hospital de Sant Pau davant l’epidèmia de bronquiolitis a Catalunya – 18 de novembre de 2022

  Com es va anunciar ahir, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha posat en marxa un Pla de Contingència per afrontar l’epidèmia de bronquiolitis a Catalunya.
 • El càncer de pàncrees és el setè càncer més freqüent, però la seva incidència està augmentant
  16/11/2022

  El càncer de pàncrees és el setè càncer més freqüent, però la seva incidència està augmentant

  Avui se celebra el Dia Mundial del Càncer de Pàncrees, un tumor que és el setè o vuitè càncer en freqüència, però que està en augment i que actualment suposa la tercera causa de mortalitat. Tot i això, en els darrers anys la situació ha canviat de forma significativa degut als avenços en el tractament sistèmic. Avui, el 80% dels casos no són operables en el moment del diagnòstic, però sí que podem reconvertir un percentatge important d’aquests casos en pacients que finalment es poden beneficiar d’un tractament quirúrgic.
 • El 40% dels pacients diagnosticats de càncer de pulmó avançat no presenten cap símptoma de sospita
  16/11/2022

  El 40% dels pacients diagnosticats de càncer de pulmó avançat no presenten cap símptoma de sospita

  “Implementar programes de cribratge nacionals en càncer de pulmó és cabdal: aquest tumor és el més mortal -supera els de mama, còlon i pròstata junts- i fins al 85% dels casos es diagnostiquen en fase avançada, quan hi ha poques opcions de curació, perquè és un càncer que no dona símptomes clínics. De fet, es calcula que fins a un 40% dels pacients en estadi IV no té cap símptoma, i això dificulta molt el diagnòstic”, afirma el Dr. Juan Carlos Trujillo, cap clínic del Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau.
 • Sant Pau activa un Pla de Contingència davant l’augment d’infeccions per virus respiratoris pediàtrics
  15/11/2022

  Sant Pau activa un Pla de Contingència davant l’augment d’infeccions per virus respiratoris pediàtrics

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha posat en marxa un Pla de Contingència per afrontar l’augment significatiu de casos de bronquiolitis en infants que acudeixen al Servei d’Urgències de Pediatria. Aquest Pla es basa en incrementar fins a doblar la capacitat per atendre infants amb necessitats de cures critiques i semi crítiques, en l’increment de llits del Servei de Pediatria, el reforç de professionals mèdics i d’infermeria per atendre aquests pacients, i en col·laboració amb el SEM, la ubicació de la tercera ambulància pediàtrica en la base del SEM a Sant Pau.
 • Sant Pau torna a vibrar amb la música de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica
  15/11/2022

  Sant Pau torna a vibrar amb la música de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica

  En la jornada d’avui, Sant Pau ha tornat a omplir de música l’Hospital a través d’un concert que ha organitzat conjuntament amb l’Associació Orpheus Joventut Clàssica, una entitat que promou la música clàssica entre els més joves.
 • El tabaquisme segueix sent un dels principals reptes de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica
  15/11/2022

  El tabaquisme segueix sent un dels principals reptes de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica

  La Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) és una afectació dels pulmons i les vies aèries com a conseqüència de la inhalació de fum, majoritàriament produïda pel tabac. Tot i la situació actual d’infradiagnòstic que existeix al voltant d’aquesta malaltia, un 10% de la població ja la pateix, sent el tabac la seva principal causa. Concretament, més del 90% dels casos són causats pel tabaquisme.
 • El 17 de novembre, no et perdis la jornada sobre incontinència que organitza l’associació ASIA a Sant Pau
  14/11/2022

  El 17 de novembre, no et perdis la jornada sobre incontinència que organitza l’associació ASIA a Sant Pau

  L’associació ASIA, conjuntament amb la Unitat Funcional de Sòl Pelvià (UFSP) de l’Hospital de Sant Pau, l’ASSIR Guinardó i l’Hospital Dos de Maig (CSI), ha organitzat una jornada informativa per parlar sobre la incontinència. Serà aquest dijous 17 de novembre a partir de les 11.00 h i fins a les 13.00 a la Sala d’Actes de Sant Pau (Bloc A, Planta 3).
 • El Dr. Eduardo M. Targarona, Membre d’Honor de l’Associació Espanyola de Cirurgia
  14/11/2022

  El Dr. Eduardo M. Targarona, Membre d’Honor de l’Associació Espanyola de Cirurgia

  El Dr. Eduardo M. Targarona, director de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal i Hematològica de Sant Pau, ha estat nomenat Membre d’Honor de l’Associació Espanyola de Cirurgia (AEC) durant el 34è Congrés Nacional de Cirurgia, celebrat recentment a Madrid.
 • Sant Pau, al I Congrés d’Igualtat i Recursos Humans dels Serveis Públics de Salut
  14/11/2022

  Sant Pau, al I Congrés d’Igualtat i Recursos Humans dels Serveis Públics de Salut

  Dins el I Congrés d’Igualtat i Recursos Humans dels Serveis Públics de Salut, celebrat recentment, la Laura López, sotsdirectora de la Direcció Infermera de Sant Pau, va presentar la comunicació “10 anys del Pla d’Igualtat. Del requeriment a la pro activitat”. A més, la Isabel Arrieta, sotsdirectora de la Direcció de Professionals i Cap de Planificació i Desenvolupament de Sant Pau, també va presentar-hi el II Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes 2021-2024 de l’Hospital de Sant Pau.
 • Dia Mundial de la Diabetis. Educar per protegir el futur
  13/11/2022

  Dia Mundial de la Diabetis. Educar per protegir el futur

  Es calcula que una de cada deu persones pateixen diabetis, afectant a una població de més de 500 milions a tot el món. A més, s’estima que un 50% de les persones que presenten aquesta patologia no tenen constància de la seva malaltia, un perillós desconeixement que dona encara més importància al lema del Dia Mundial de la Diabetis d’enguany: Educar per protegir el futur.
 • Dia Mundial de la Diabetis – 14 de novembre de 2022
  12/11/2022

  Dia Mundial de la Diabetis – 14 de novembre de 2022

  El pròxim 14 de novembre, amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, Sant Pau organitza una nova jornada informativa al vestíbul de l’Hospital amb l’objectiu de conscienciar als pacients que pateixen aquesta malaltia i a la població en general sobre la importància de mantenir uns hàbits de vida saludables, seguint així amb el lema de l’edició d’enguany: “Educar per protegir el futur”.
 • La pneumònia és una malaltia respiratòria prevenible i tractable, però encara és la primera causa de mort per infecció al món
  10/11/2022

  La pneumònia és una malaltia respiratòria prevenible i tractable, però encara és la primera causa de mort per infecció al món

  La pneumònia és una malaltia més freqüent del que es pensa, prevenible i tractable, però també potencialment greu si no es diagnostica i tracta a temps. Avui, és la primera causa de mort per infecció al món, per això el lema del Dia Mundial contra la pneumònia d’enguany és “Stop a la pneumònia. Cada respiració compta”.
 • Infermeria de Sant Pau presenta un treball a la 45a edició del World Hospital Congress
  10/11/2022

  Infermeria de Sant Pau presenta un treball a la 45a edició del World Hospital Congress

  Avui, l’Hospital de Sant Pau ha participat en la 45a edició del prestigiós World Hospital Congress organitzat per la International Hospital Federation (IHF), un congrés internacional on l’Olga Álvarez, sotsdirectora infermera de l’Àrea de Desenvolupament de Sant Pau, ha presentat el seu treball en forma de pòster titulat “Covid-19 in Mental Health Unit: an opportunity for change. Improvements in delivery of care”.
 • Sant Pau, a la Jornada Salut amb perspectiva de gènere del CSC
  09/11/2022

  Sant Pau, a la Jornada Salut amb perspectiva de gènere del CSC

  Aquesta tarda l’Hospital ha participat en la xerrada “Salut amb perspectiva de gènere” que han organitzat el Consorci de Salut de Catalunya (CSC) i Organon. Concretament, la Dra. Ana Juanes Borrego, farmacèutica adjunta del Servei de Farmàcia de Sant Pau i membre de la Comissió de Salut i Gènere de l’Hospital, ha participat en el debat sobre els reptes actuals i de futur en aquest àmbit juntament amb altres experts i ha exposat quina és la visió i estratègia del nostre centre.
 • Sant Pau s’uneix al Women in Leadership Forum de la International Hospital Federation (IHF)
  09/11/2022

  Sant Pau s’uneix al Women in Leadership Forum de la International Hospital Federation (IHF)

  Durant la jornada d’avui del Women in Leadership Forum, la Dra. Xènia Acebes, directora assistencial de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha afirmat que “el 97% dels professionals del sector salut son dones i només el 5% dels comandaments son dones. Hem de millorar aquestes dades”. La Dra. Acebes ha participat en el comitè científic del Women in Leadership Forum, un debat sobre el rol de lideratge que juguen les dones dins l’àmbit sanitari que s’ha celebrat en el marc de la 45a edició del prestigiós World Hospital Congress, organitzat per la International Hospital Federation (IHF).
 • El Codi Medicament de Sant Pau, entre els projectes que iNexesCSC ha presentat al CatSalut
  09/11/2022

  El Codi Medicament de Sant Pau, entre els projectes que iNexesCSC ha presentat al CatSalut

  El projecte Codi Medicament de Sant Pau ha estat un dels sis projectes innovadors i transformadors per al sistema sanitari que iNexesCSC ha presentat al CatSalut, qui ha donat llum verda. Es preveu que s’iniciïn durant el primer trimestre de 2023 i que la seva implantació sigui fins al 31 de desembre de 2025.
 • Sant Pau, premiat al LABCLIN 2022
  08/11/2022

  Sant Pau, premiat al LABCLIN 2022

  El Dr. Francisco Illana, adjunt del Servei de Bioquímica de Sant Pau, ha guanyat el segon premi a la millor comunicació en el XVI Congrés Nacional del Laboratori Clínic, LabClin2022, celebrat recentment a Màlaga. El treball “Estudi d’ADN lliure tumoral en plasma per seqüenciació massiva: utilitat clínica en una sèrie de pacients amb càncer colorectal metastàsic”, ha estat realitzat de forma conjunta pels Serveis de Genètica, Oncologia Mèdica i Anatomia Patològica.
 • Nou concert de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica a l’Hospital Sant Pau
  08/11/2022

  Nou concert de l’Associació Orpheus Joventut Clàssica a l’Hospital Sant Pau

  El pròxim 16 de novembre, l’Hospital Sant Pau organitza un nou concert de música clàssica de la mà d’Orpheus Joventut Clàssica, una associació que pretén apropar aquest gènere musical entre els més joves, i del Concurs Maria Canals, una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat principal ajudar els joves intèrprets de tot el món que es volen dedicar professionalment a la pràctica musical.