Events

Events
 • Sant Pau ha acollit aquest matí la Jornada de l’Associació Catalana per al Parkinson
  16/04/2023

  Sant Pau ha acollit aquest matí la Jornada de l’Associació Catalana per al Parkinson

  Pacients, familiars de pacients i professionals sanitaris s’han reunit aquest matí a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau en la Jornada Principal del Dia Mundial del Parkinson de l’Associació Catalana per al Parkinson (ACAT). La trobada ha comptat amb experts de diversos hospitals catalans, com el Dr. Jaume Kulisevsky, director de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau i del Grup de Recerca de Parkinson i Trastorns del Moviment a l’Institut de Recerca de l’ IIB Sant Pau. La benvinguda institucional ha anat a càrrec de l’Hble. Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.
 • Concert de Sant Jordi de la Coral de l’Hospital de Sant Pau i del Col·legi de Metges de Barcelona
  16/04/2023

  Concert de Sant Jordi de la Coral de l’Hospital de Sant Pau i del Col·legi de Metges de Barcelona

  Demà 18 d’abril tindrà lloc el concert de Sant Jordi de la coral de l’Hospital de Sant Pau i del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB).
 • La Dra. Escolà escollida membre del Comitè Executiu de l’ESGBIES
  16/04/2023

  La Dra. Escolà escollida membre del Comitè Executiu de l’ESGBIES

  La Dra. Laura Escolà, metgessa adjunta de la Unitat de Malalties Infeccioses, del Servei de Medicina Interna de Sant Pau, ha estat escollida membre del Comitè Executiu del grup de treball ESGBIES (Study Group for Bloodstream Infections, Endocarditis and Sepsis) de la societat ESCMID (European Society of Clinical Microbiology and Infectius Diseases), per un període de 2 anys. La seva tasca consistirà en la coordinació de tasques de formació, recerca i organització de congressos.
 • L’Hospital de Sant Pau implanta per primera vegada           a l’Estat espanyol una nova pròtesi per a la reparació endovascular de l’arc aòrtic distal
  13/04/2023

  L’Hospital de Sant Pau implanta per primera vegada a l’Estat espanyol una nova pròtesi per a la reparació endovascular de l’arc aòrtic distal

  El Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de l’Hospital de Sant Pau ha implementat amb èxit i per primer cop a l’Estat espanyol l’única endopròtesi que existeix per a la reparació de l’arc aòrtic amb una branca específica integrada per a l’artèria subclàvia amb marca CE. Aquest dispositiu, anomenat CASTOR?, suposa un gran avenç en el tractament de diverses patologies que comprometen l’artèria aorta toràcica descendent proximal, perquè evita les cirurgies que suposen obrir el tòrax del pacient i redueix les possibles complicacions posteriors. A més la recuperació del malalt és més ràpida. Amb aquesta nova fita, la Unitat Funcional de Patologia de l’Aorta (UPA) de Sant Pau, reforça el seu posicionament com a centre pioner que aposta per les tècniques més innovadores en la cirurgia endovascular aòrtica.
 • Sant Jordi a l’Hospital
  13/04/2023

  Sant Jordi a l’Hospital

  La festa més literària i floral arriba als passadissos de Sant Pau ja durant els dies previs a Sant Jordi. Al llarg de la setmana vinent, l’Hospital s’anirà omplint d’activitats relacionades amb el món del llibre i el color vermell de la rosa en tenyirà tots els racons. El dimecres 19 es podrà trobar un punt de bookcrossing i tothom que s’acosti al vestíbul principal gaudirà de les lectures en viu dels nostres professionals, que també ens desvetllaran les seves preferències literàries. El Recinte Modernista obrirà les portes a tots els públics durant el 23 d’abril. Deixa’t contagiar per l’esperit primaveral, apropa’t a Sant Pau i participa amb nosaltres de la gran festa de la cultura.
 • Sant Pau acull la jornada “Esport i Salut Infantil” en col·laboració amb la Fundació FC Barcelona
  12/04/2023

  Sant Pau acull la jornada “Esport i Salut Infantil” en col·laboració amb la Fundació FC Barcelona

  Aquest matí, la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau ha acollit la jornada “Esport i Salut Infantil” amb la col·laboració de la Fundació FC Barcelona. Els assistents han pogut escoltar un seguit de ponències de la mà de professionals sanitaris de diferents especialitats que han donat a conèixer els beneficis de la pràctica d’exercici físic en els infants, especialment, en aquells que presenten certes patologies.
 • La Queralt Cebrià guanya el XXVI Premi de Recerca de Metas de Enfermeria
  12/04/2023

  La Queralt Cebrià guanya el XXVI Premi de Recerca de Metas de Enfermeria

  La guanyadora de la XXIV edició dels Premis de Recerca de la revista especialitzada Metas de Enfermeria de Grupo Paradigma ha estat la Queralt Cebrià Morales, supervisora del torn de nit de Direcció Infermera de Sant Pau.
 • Dia Mundial de l’Activitat Física a Sant Pau: “Gaudeix la vida, posa't en marxa!”
  05/04/2023

  Dia Mundial de l’Activitat Física a Sant Pau: “Gaudeix la vida, posa't en marxa!”

  Amb el lema “Gaudeix la vida, posa't en marxa!” la secretaria General de l’Esport i de l’activitat Física i l’Agència de Salut Pública de Catalunya celebra un any més, el 6 d’abril, el Dia Mundial de l’Activitat Física. A Sant Pau hem organitzat tota una setmana amb diverses activitats: pauses actives, vídeos d’exercicis, marxa nòrdica, gimnàstica de correcció postural, taules informatives... relacionades amb l’esport i amb l’alimentació, per celebrar amb els nostres professionals i usuaris aquesta efemèride
 • Segons els experts de l’Hospital de Sant Pau, si tens entre 50 i 69 anys, és important que participis en el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Colon i Recte
  30/03/2023

  Segons els experts de l’Hospital de Sant Pau, si tens entre 50 i 69 anys, és important que participis en el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Colon i Recte

  El càncer de colon i recte és el més freqüent i, avui, constitueix la segona causa de mortalitat per càncer tant en homes com en dones a Catalunya.
 • L’Hospital de Sant Pau i la Fundació FC Barcelona s’uneixen per promoure l’esport entre els infants
  30/03/2023

  L’Hospital de Sant Pau i la Fundació FC Barcelona s’uneixen per promoure l’esport entre els infants

  El pròxim 13 d'abril, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Fundació FC Barcelona organitzen la jornada "Esport i Salut Infantil" amb l'objectiu de promoure la pràctica d'exercici físic entre els més menuts.
 • Sant Pau ha organitzat la tercera edició del curs Masters of Brain Ultrasound in Neurosurgery
  30/03/2023

  Sant Pau ha organitzat la tercera edició del curs Masters of Brain Ultrasound in Neurosurgery

  Avui finalitza la tercera edició del curs Masters of Brain Ultrasound in Neurosurgery, amb un programa científic on han intervingut ponents de renom internacional, a les Sales Polivalents de l’Hospital de Sant Pau. La formació l’ha dirigida el Dr. Cristian de Quintana, coordinador del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital.
 • Enquesta de satisfacció PLAENSA® als usuaris dels hospitals catalans en l’Atenció Urgent hospitalària
  29/03/2023

  Enquesta de satisfacció PLAENSA® als usuaris dels hospitals catalans en l’Atenció Urgent hospitalària

  Segons l’enquesta de satisfacció PLAENSA® del CatSalut del 2022, a l’àrea d’Atenció Urgent Hospitalària, Sant Pau ha mantingut la bona valoració global dels usuaris, millorant la fidelitat i bona part dels ítems de les anteriors enquestes de 2019. Hem aconseguit les puntuacions més altes de Catalunya en les àrees de confort i espais (qualitat de les instal·lacions i altres elements estructurals de l’entorn en què es presta el Servei) i en l’apartat de comunicació i informació (permís per informar els acompanyants).
 • La Dra. Noèlia Vilalta, de la Unitat d’Hemostàsia i Trombosi, millor comunicació oral del Congrés Europeu d’Hemofília i Malalties Afins
  29/03/2023

  La Dra. Noèlia Vilalta, de la Unitat d’Hemostàsia i Trombosi, millor comunicació oral del Congrés Europeu d’Hemofília i Malalties Afins

  La Dra. Noèlia Vilalta, adjunta de la Unitat d’Hemostàsia i Trombosi del Servei d’Hematologia de l’Hospital de Sant Pau, ha rebut el premi a la millor comunicació oral del Congrés Europeu d’Hemofília i Malalties Afins #EAHAD2023 celebrat a Manchester (Regne Unit).
 • Èxit de participació en la Jornada de Portes Obertes per a futurs residents
  28/03/2023

  Èxit de participació en la Jornada de Portes Obertes per a futurs residents

  L’Hospital va obrir recentment les portes als futurs residents, donant-los l’oportunitat de conèixer de primera mà els Serveis, espais i les diferents especialitats formatives; de viure l’experiència Sant Pau en primera persona. Durant la Jornada, es van fer fins a 40 visites per tota l’àrea assistencial, per conèixer l’Hospital, acompanyats dels representants de les Unitats Docents.
 • Jornada de “Consell pregestacional per a pacients amb lupus”
  28/03/2023

  Jornada de “Consell pregestacional per a pacients amb lupus”

  El pròxim 20 d’abril, la sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau acull la Jornada de “Consell pregestacional per a pacients amb lupus” organitzada per la Fundación Española de Reumatología i per l’Associació Catalana de Lupus E. G. (ACLEG).
 • Publicació Comissions Avaluadores
  27/03/2023

  Publicació Comissions Avaluadores

  Es publiquen els membres que formaran part de les comissions avaluadores de les convocatòries publicades el dia 30 de desembre, per si hi hagués un conflicte d'interès.
 • Quiròfan 18, el quiròfan híbrid de Cirurgia Vascular
  27/03/2023

  Quiròfan 18, el quiròfan híbrid de Cirurgia Vascular

  Ja està en marxa el quiròfan híbrid de Cirurgia Vascular. Un espai amb tecnologia d’alt nivell destinat a l’abordatge d’afeccions vasculars amb procediments de raigs X. El quiròfan disposa d’un arc d’última generació fix, envoltat d’una sèrie de característiques amb noves funcionalitats com ara l’ecografia integrada al mateix equip, que suposa una millora tant pel pacient com per l’equip assistencial.
 • Curs teòric-pràctic sobre el
  27/03/2023

  Curs teòric-pràctic sobre el "Maneig dels trastorns de l'hemostàsia associats al sagnat massiu"

  Els pròxims 20 i 21 d'abril, el Servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb la col·laboració de la Unitat d’Hemostàsia i el Banc de sang, organitza un curs multidisciplinari en un format teòric-pràctic sobre el "Maneig dels trastorns de l'hemostàsia associats al sagnat massiu" a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona de Sant Pau.
 • El Dr. Miquel Quer nomenat Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
  27/03/2023

  El Dr. Miquel Quer nomenat Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

  El Dr. Miquel Quer, director del Servei d’Otorrinolaringologia de Sant Pau va ser nomenat, diumenge 26 de març, Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina en un acte celebrat a la seva seu. En el discurs, el Dr. Quer emocionat, va agrair el seu nomenament i va expressar l’honor i gratitud de rebre la medalla de l’excel·lentíssim Doctor President, el professor Josep Antoni Bombí. Després dels agraïments va impartir un discurs sobre “Càncer de laringe: 150 anys de tractament (De la llei d’Amara al sostre de vidre)”.
 • El cribratge poblacional amb citologia és la millor prevenció contra el càncer de coll uterí
  23/03/2023

  El cribratge poblacional amb citologia és la millor prevenció contra el càncer de coll uterí

  El càncer de coll uterí o de cèrvix és un dels tumors més evitables. La detecció precoç mitjançant el cribratge cervical en dones a partir dels 25 anys amb una citologia cada tres anys permet detectar possibles lesions precursores. El virus del papil·loma humà (VPH) és el principal agent causal: tots aquests tumors presenten una infecció prèvia pel VPH. Però, i això és molt important, no totes les infeccions pel VPH acaben donant lloc a un càncer d’aquest tipus. Són els missatges que els professionals del Servei de Ginecologia de l’Hospital de Sant Pau destaquen coincidint amb el Dia Mundial per a la Prevenció del Càncer de Coll Uterí.