Breadcrumb

Events

null Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició

Events
06/11/2023
Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició - Del 6 del 10 de novembre

Entre el 6 i el 10 de novembre se celebra la Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició. Al llarg d’aquest dies, a l’Hospital hem preparat diverses activitats que tenen l’objectiu de crear consciència entre la ciutadania i els professionals de la importància d’uns hàbits alimentaris saludables i de les conseqüències que pot tenir la desnutrició en els pacients ingressats. Vine i participa a les iniciatives de Sant Pau!

La desnutrició és l’estat resultant de la manca d'ingesta o absorció de nutrients que provoca una alteració de la composició corporal i que repercuteix negativament sobre la funció física i mental i l'evolució de la malaltia.

Una mala alimentació pot tenir greus conseqüències, tant en persones sanes com en els pacients que visiten o ingressen a l’Hospital. És per aquest motiu que a Sant Pau, durant la Setmana de la conscienciació contra la Desnutrició, es duran a terme diverses activitats amb l’objectiu de fer conscienciació sobre la importància d’una bona nutrició i fer divulgació sobre hàbits d’alimentació saludables.

AGENDA DE LA SETMANA DE LA CONSCIENCIACIÓ CONTRA LA DESNUTRICIÓ

Taules informatives al vestíbul de Sant Quintí – 8 de novembre

Durant el matí, de 9.30h a 13h, les professionals del Servei d’Endocrinologia i Nutrició estaran duent a terme diverses activitats al vestíbul principal de l’Hospital.

-Joc de boles de veritat o fals

-‘Passaparaula’ de nutrició

-Joc del Memory

Apropa’t i participa, descobriràs moltes coses sobre una bona nutrició i faràs caure molts mites que es donen per fet. T’hi esperem!

Audition Day – 9 de novembre

Al llarg del Nutrition Day es realitza una auditoria voluntària sobre l'estat nutricional dels pacients dels centres de salut, que es duu a terme a nivell mundial una vegada a l'any. Les dades obtingudes s’introdueixen a un registre i després les unitats participants reben un informe gratuït que compara els resultats amb una referència mundial. Per primera vegada, el proper 9 de novembre Sant Pau participarà en aquesta iniciativa.
 

S'entreguen uns qüestionaris als pacients de les unitats que hi participen on ells han de respondre a preguntes relacionades sobre la valoració i el suport nutricional que estan rebent. El personal sanitari també n’ha d'omplir un altre en relació amb la unitat i el pacient.
 

Gràcies a la participació de Sant Pau al Nutrition Day obtindrem una fotografia general de l'estat nutricional d'una part dels pacients ingressats i del que s'està fent al respecte, i podrem saber en quin lloc ens trobem respecte altres centres. Aconseguir aquesta valoració és una manera ideal de conscienciar sobre la Desnutrició Relacionada amb la Malaltia, fer-la visible i poder plantejar mesures per millorar tant la identificació d'aquests pacients com el suport que se'ls ha d’oferir.